Перша платна дорога на Львівщині, хто сплачуватиме податки та які є сценарії вакцинації. Головне

1036 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Відтепер підлітки віком від 14 років можуть скористатися програмою «єПідтримка». Covid-тисячею можна оплатити здобуття освіти (зокрема харчування та проживання в гуртожитках закладів освіти), придбання друкованих засобів масової інформації, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

Українців зможуть вакцинувати за трьома різними сценаріями. Першим варіантом  є щеплення універсальною вакциною раз на 2 роки. Другий – специфічні бустери, а третій варіант полягає у тому, що COVID-вакцина буде у вакцині проти грипу. 

Читайте також: У МОЗ повідомили, що у кожного п’ятого в Україні «Омікрон», а усі інші – «Дельта» 

В Україні змінили термін самоізоляції для пацієнтів із коронавірусомЯкщо людина отримала негативний ПЛР-тест та не має симптомів захворювання, то самоізоляцію можна завершувати. Також самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тесту.

Читайте також: Хто показав на цьогорічній олімпіаді найкращий в історії України результат у даунгілі 

Упродовж двох останніх років на Львівщині, як загалом в Україні, відремонтували максимальну кількість доріг. Таке досягнення приписують реалізації програми президента «Велике будівництво». Tvoemisto.tv проаналізувало, чи справді державний проєкт настільки масштабний, як про це говорять, що змінилося у ремонті доріг та який ефект отримала Львівщина. Щодо будівництва першої платної дороги наразі компанія «Автомагістраль-Південь» розробила пропозиції щодо проєкту будівництва та експлуатації цього автобану. Більше тут.

Читайте також: Неподалік Львова народилася унікальна двійня: дівчинка – вдома, а хлопчик – у пологовому 

В Україні готують проєкт податкової реформи, згідно з яким понад 20 видів професійної діяльності зобов’яжуть сплачувати податки. Йдеться про доходи від окремих видів професійної діяльності. Наприклад, якщо людина у вільний час працює таксистом, репетитором, малярем чи тамада (ведучий).

«Епіцентр-К» планує будівництво торгово-розважального комплексу на вулиці Щирецькій, неподалік від «Нової лінії» та ринку «Південний». Компанія звернулась до Львівської міської ради про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою на відведення п’яти земельних ділянок на вул. Щирецькій, 3 і 5 під ТРЦ з можливістю перевести їх до земель житлової забудови згодом.

Читайте також: У поліції назвали попередню причину пожежі в Шевченківському гаю

У львівському Музеї народної архітектури і побуту (скансені), що у Шевченківському гаю, до тла вигоріла єдина гуцульська гражда, якій було близько 200 років. Доктор історичних наук Микола Бандрівський розповідає про ймовірні причини загорання, а також про те, як можна було б цієї трагедії уникнути.

Львів та Варшаву хочуть з’єднати європейською залізничною колією. Орієнтовна вартість робіт становитиме 100 мільйонів гривень. 

Гарного Дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!