Падіння гривні та Микичак в уряді. Головне за ніч і минулу добу

3761 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Курс гривні і гроші українців. Національний банк послабив офіційний курс гривні на 39 копійок, встановивши його на 11 березня на рівні 25,31 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 28,79.  На 10 березня - 28,23 гривні (мінус 56 копійок).

Слід очікувати, що після офіційного курсу НБУ може впасти гривня і в обмінниках.

Нагадаємо, Нацбанк учора протягом першої половини дня продав із золотовалютних резервів України 250 мільйонів доларів, але так не зміг «погасити» попит на валюту. «Поточна ситуація на українському валютному ринку – і міжбанківському, і готівковому – склалася під впливом насамперед психологічного чинника, який, імовірно, має короткостроковий ефект», – пояснюють в НБУ.

Детальніше, що відбувається і як світова економічна криза вплине на Україну можна прочитати тут.

Т.в.о Шмигаля. Прем’єр вирішив не морочитися з поки що відсутніми у його уряді керівниками кількох Міністерств і доручив заступникам їх очолити. Зокрема, тимчасовим виконанувачем обов’язків міністра освіти і науки став Юрій Полюхович.  Мінекономіки тимчасово очолив перший заступник Павло Кухта, а тимчасовим міністром культури стала Світлана Фоменко. В.о. міністра енергетики призначено Віталія Шубіна.

Також стало відомо, що ексочільниця департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак учора подала декларацію як кандидатка на посаду заступника міністра охорони здоров'я. Тож найближчим часом матимемо ще одну львів’янку в уряді львів’янина Дениса Шмигаля.

Фото: Львівська пошта

Коронавірус в українців. Кабінет міністрів нині на своєму засіданні розгляне питання введення карантину в навчальних закладах і заборони на проведення всіх масових заходів. Передбачається, що карантин буде оголошений на загальнонаціональному рівні, далі рішення будуть прийматися на рівні місцевої влади.

Ще одна добра новина. 49 українців на борту лайнера Grand Princess, де виявили спалах коронавірусу не мають ознак хвороби.

Наразі в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася.

Освіта. Студенти закладів професійної технічної освіти тепер зможуть вчитися в кількох закладах одночасно. Також тепер можна буде вибрати всі види навчання – денну, вечірню, заочну, дистанційну та мережеву (дуальну).

А ще у Міносвіти підготували законопроєкт, який може об’єднати коледжі й ПТУ.

Негаразди не вічні. Навіть за найбільш темними хмарами завжди світить яскраве і тепле сонце. Бережіть себе. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!