Нові медичні об’єднання та закон про навчання військової справи. Головне за добу

852 0
Коротко розповідаємо про важливі події доби.

У Львові створили ще два медичні територіальні об’єднання – акушерства та гінекології, до якого увійшли дві установи, та планового лікування і планової допомоги, що об’єднало чотири лікарні.  

Читайте також: Міністр юстиції показав дизайн-ілюстрації нового Львівського СІЗО

Tvoemisto.tv проведе публічну дискусію про те, як Львів готується до ймовірної російської загрози та які можливості мають місто та область в організації тероборони. Крім того, з 1 січня набуває чинності закон про національний спротив, який мав би вмотивувати цивільне населення вчитися військовій справі і долучатись до захисту держави у разі потреби. Що змінить цей закон, як готується до його впровадження Львівщина, і як місцеві мешканці зможуть стати на обороні, читайте у матеріалі.

У Львові відкрили для проїзду транспорту вул. Шімзерів. На вулиці повністю завершили ремонт, ще мають нанести тільки розмітку. Нагадаємо, що вулицю ремонтували в процесі робіт на вулиці Пекарській.

Читайте також: СБУ виявила тіло вбитого п’ять років тому Тараса Познякова зі Львова

У Львові від ускладнень, спричинених коронавірусом, померла породілля. 23-річна жінка потрапила у реанімацію одразу після пологів. Відомо, що жінка не була вакцинованою, у неї був важкий перебіг коронавірусної інфекції. Медики кажуть, що то була важка патологія. Через коронавірус завмерла майже доношена дитина

Вчені дослідили, що новий штам коронавірусу «Омікрон» є в 4,2 рази заразнішим на ранній стадії, ніж «Дельта». Більше того, він може обходити вроджений чи вироблений після вакцин імунітет. Дослідження японських науковців пройшло рецензування інших вчених.

Вчителька зі Львівщини посіла друге місце на конкурсі радіодиктанту єдності. Жінка зробила тільки одну помилку. Розповіла, що участь у диктанті бере щороку і має власний «рецепт» успіху.

Читайте також: Гайда на лижі. Гірськолижні курорти відкривають сезон

Від сьогодні, 10 грудня, починає діяти закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Тепер у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Як діятимуть обмеження і що передбачено за порушення закону, читайте у матеріалі.

На Львівщині планують збудувати ще дві льодові арени. Одна з них буде у Стрию, а інша – у Львові на вул. Пулюя. Малі льодові арени будуть призначені для спортивних занять тільки на льоду.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!