Що зміниться у парку Знесіння та коли відновлять гуртожитки у Львові, які постраждали від ракет. Підсумки доби

1341 0
Нині 9 серпня та 531 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), протягом минулої доби відбулось 37 бойових зіткнень. Українська авіація  та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 пункти управління, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 2 радіолокаційні станції окупантів. Збито ворожий гелікоптер Ка-52 та 2 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: Україна повернула з полону ще 22 захисників. З них два офіцери, військовослубовці рядового та сержантського складу.

Та: Мешканців Львівщини та Закарпаття підозрюють у нелегальному збуті зброї з передової.  Організатору обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Акцент дня: Що зміниться в парку «Знесіння» і до чого тут власники сусіднього готелю.  На найбільший парк Львова «Знесіння» очікують зміни. Приватний благодійник зголосився допомогти його покращити. Зокрема, тут планують здійснити поточний благоустрій від церкви Вознесіння Господнього до озера, облагородити саме озеро, влаштувати острівці відпочинку, зробити доріжки, дитячий майданчик тощо. Окрім благоустрою, неподалік парку планують провести реконструкцію наявного готелю і звести будинок. Tvoemisto.tv розповідає історію парку, хто і що саме там планує змінити, що про це думає дирекція парку й активні мешканці, а також нагадує про судові справи, одна з яких тягнеться з 2018 року.

Ключові події:

1. Хто і коли відновить гуртожитки у Львові, що постраждали від ракетного удару. «Питанням номер один залишаються вікна. Ми вже знайшли благодійники, які зроблять частину вікон. Обіцяють, що це зроблять найближчим часом. Іншу частину пошкоджених вікон ми відновлюємо за кошти спеціального фонду «Львівської політехніки». У планах розпочати роботи з дня на день. Не думаю, що ми встигнемо завершити це до 1 вересня, але хоча б до 15 вересня ми це зробимо. Дрібніші роботи, як наприклад, ремонт стін, ми постійно паралельно виконуємо своїми силами за кошти університету», – зазначив директор студмістечка Львівської політехніки Ігор Гельжинський.

Читайте також: Де на Львівщині можна відновити документи або поселитись переселенцям. В області є декілька місць, куди можна звернутися ВПО та отримати допомогу;

2. Торговий павільйон та нове укриття. Що дозволила міськрада збудувати у Львові в липні. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на будівлю змішаного типу з квартирами, нове укриття, цех тощо.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати новий спортивний комплекс за 117 млн грн. Кошти виділять з місцевого бюджету.

Та: Поблизу Львівської психіатричної лікарні буде дитяча школа з єдиноборств. Проєкт на етапі формування проєктно-кошторисної документації;

3. В Україні зафіксували новий рекорд споживання електроенергії. У чому причина. Усе через аномальну спеку та активне використання кондиціонерів.

Читайте також: Вакансій вдвічі більше, ніж безробітних. Ситуація на ринку праці на Львівщині. База вакансій у перші дні серпня поточного року складалася із 8,4 тисячі пропозицій працевлаштування, а середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 11,8 тисяч грн.

Та: На Львівщині автомобільну дорогу збудує компанія, яка фігурувала у антикорупційних розслідуваннях. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області оприлюднила тендер на будівництво автомобільної дороги державного значення Східниця – Пісочна. Переможцем аукціону стала ТОВ «Автомагістраль-Південь»;

4. У Львові на території Митрополичих садів зрізають дерева. «Це була зрізка чагарників, які, за своїм діаметром, були молодими деревами. Вони є інвазійні та невластиві для саду, а це є Митрополичі сади, які мають бути впорядковані відповідно до українського законодавства і готуються як заповідний фонд для відновлення пам’ятки архітектури 19 століття»,пояснив у коментарі Tvoemisto.tv голова громадської ради «Святий Йосиф» Валерій Калинюк.є

На цю ж тему: Львів’яни пишуть, що у Франківському районі зрізали здорові дерева. Як повідомили у відповіді на запит у Франківській райадміністрації, дерево зрізали на підставі спеціального дозволу (акту комісійного обстеження) Це була аварійна липа.

А також: На Львівщині реставрують храм 17 століття за понад 4 мільйони гривень. Храм Богоявлення Господнього у селі Кугаїв збудували ще у 1693 році, він в аварійному стані;

5. Чим дивуватимуть львівські театри у серпні. Афіша вистав. 

Читайте також: Kalush Orchestra приїдуть у Львів з новою концертною програмою. Це станеться 23 вересня.

Погода у Львові: Грози та поривчастий вітер. Якою буде погода на тижні у Львові. Нині хмарно, короткочасні дощі та місцями грози. Вдень 15 – 20° тепла. У середу у Львові мінлива хмарність, без опадів. Уночі 8 – 13°, вдень 19 – 24°. 10 серпня короткочасні дощі та грози. Уночі 9 – 14°, вдень 19 – 24°. 11 та 12 серпня хмарно з проясненнями, без опадів. Уночі 9 – 14°, вдень 21 – 26°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!