Як фахівці оцінили реконструкцію вулиці Шевченка та аеропорт «Львів» може відновити роботу. Підсумки доби

1911 0
Нині 8 червня та 470 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав у Львові о 11:30, відбій – о 12:04. Була інформація про зліт одразу кількох ворожих МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось 30 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії сил завдали 32 удари по районах зосередження окупантів та 6 – по його ЗРК. Уражено 4 пункти управління, 5 складів боєприпасів та радіолокаційну станцію противника. Знищено 4 ворожих розвідувальних БпЛА.

Читайте також: З продажів манґи «Привид Києва» понад 1,3 мільйона перерахували на допомогу ЗСУ. «Привид Києва» – переклад українською твору японського автора Мацуди Джюко, який надихнувся подвигом героїчних українських льотчиків-оборонців неба.

Акцент дня: Реконструкція Шевченка. Чи навчиться місто на власних помилках? 1 червня 2023 року після реконструкції повністю відкрили для проїзду третю ділянку вул. Шевченка, що дозволило відновити рух транспорту, в тому числі громадського. Перед тим, як дати оцінку реконструкції, нагадає, з чого все почалося та пояснить, яких помилок припустилися при реконструкції, голова ГО «Зручне місто», місцевий активіст Юрій Тер-Арутюнян.

«Загальне враження від реконструкції Шевченка двояке: з одного боку, сам факт завершення такої складної й масштабної роботи в такі нелегкі часи – це чудово, з другого боку, в нас уже є приклади набагато кращих реконструкцій (та сама вулиця Бандери, яку здійснював той самий проєктант – ТзОВ «Трамдорпроект», стала набагато кращою, хоча не обійшлося без скандалів і перероблянь). Гадаю, проєктанти врахують свої помилки і більше їх не допускатимуть, однак… Це має стати великим уроком для всіх, особливо для замовників реконструкції з ЛКП «Львівавтодор»: потрібні контроль, фахівці, що можуть перевірити проєкт і виправити його, а також вміння визнавати свої промахи, усувати їх, а не намагатися виправдати. Реконструкцію роблять раз на багато років, тому кожна помилка може бути «вкарбована» у вулицю на десятиліття».

Ключові події:

1. На Львівщину прибули перші мешканці з підтоплених територій Херсонщини. «Масової евакуації у нашу область наразі нема. За розвитком ситуації у Херсонській області стежать на всіх рівнях. Якщо буде потреба, ми надамо прихисток всім, хто евакуюється у Львівську область», – зазначив голова ЛОВА Максим Козицький.

На цю ж тему: Куди у Львові можуть звернутися за допомогою евакуйовані херсонці. Контакти. 

Tvoemisto.tv підготували перелік центрів та організацій, куди переселенці з Херсонщини можуть звернутися для отримання допомоги та прихистку;

2. Деякі київські заклади працюють у комендантську годину для посадовців, – ЗМІ. Після опівночі їх відвідують забудовники, правоохоронці та київські чиновники.

Як заявив міський голова Києва Віталій Кличко, директор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк, який вночі в комендантську годину відвідував ресторан, буде звільнений.

Читайте також: Кличко наказав скасувати закупівлю 17 Toyota Camry та повернути виділені на них кошти, – ЗМІ. Раніше бюджетна комісія Київради відмовилася погоджувати видатки на закупівлю 17 нових автомобілів для КМДА;

3. Міжнародний аеропорт «Львів» може відновити свою діяльність. «Обговорили можливість відкриття львівського аеропорту. Це одна з важливих речей, яку ми дуже чекаємо. Ми надіємося, що так як наразі є зерновий коридор, може бути і гуманітарний, забезпечений ЄС», – сказав голова ЛОВА Максим Козицький.

Читайте також: У Львові можуть поєднати 4 транс’європейські транспортні напрямки. Залізничний хаб пропонують облаштувати у Скнилові.

Та: «Укренерго» закликає заощаджувати електроенергію. Українців переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч;

4. На Сихові пропонують перепланувати частину вулиць. Як вони можуть змінитися. У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає змінення планування транспортного вузла та пов’язаних із ним перехресть заїзду на проспект Червоної Калини із вулиці Хуторівка. Також біля річки Зубра на Сихові пропонують облаштувати громадський простір та зони відпочинку.

Читайте також: У Львові проведуть розслідування щодо діяльності ЛКП «Лев» за минулий рік. Окрім керівниці підприємства, від роботи також відсторонять головного лікаря.

Та: У львівському парку «Знесіння» знесуть незаконно зведений будинок. Він розташований на ділянці площею 2,9 га;

5. У Києві відкрили експрес-виставку живопису «Космос української писанки» авторства 13-літнього художника. Роботи юного художника-абстракціоніста відзначені п’ятьма Гран-прі на престижних європейських конкурсах, зокрема на Міжнародному конкурсі у Парижі.

Читайте також: У львівського театру Заньковецької новий в.о. гендиректора. Ним став один з режисерів.

Та: У Львові розпочали набір до дитячих таборів. Перелік. У кожному районі функціонуватимуть по кілька локацій із різними напрямками та активностями.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!