7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

3267 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 13-19 липня.
фото: 032.ua, ngu.gov.ua, espreso.tv, jasonfrancisco.net

фото: 032.ua, ngu.gov.ua, espreso.tv, jasonfrancisco.net

Вибухи у Львові

14 липня у Львові пролунали вибухи – у місті спрацювали дві розтяжки з гранатами у дільничних відділках міліції на вулиці Плуговій та Липи. У зв’язку з цим до мешканців міста звернувся начальник ГУМВС України у Львівській області Дмитро Загарія із закликом не панікувати та співпрацювати із правоохоронцями. Окрім того, правоохоронці нагадали львів’янам, як поводитися з підозрілими предметами. Постраждало двоє працівників міліції, яким необхідна допомога. Жінку-інспектора рятуватимуть іноземні лікарі, вона вже вирушила на лікування в Ізраїль. У зв’язку з цими подіями у Львові виділять додаткові кошти на функціонування міського центру безпеки. Також знову запровадили спільне патрулювання вулиць за участю міліції та активістів. Правоохоронці шукають очевидців вибухів.

 

CityLife

Шукають очевидців ДТП, у якій загинув Левицький. Військовослужбовці львівського полку Національної гвардії України повернулись із зони АТО. У Львові створили притулок для хижих птахів. З’явиться місце, де львів’яни знайомитимуться з тваринами. Найкращими ватерполістами України стали львівські «динамівці». Які водойми у Львові приведуть до ладу вже цього року? Львів’ян запрошують на екскурсії до Гарнізонного храму. У Львові з’являться безкоштовні аудіогіди. Львівський виш таки реорганізовано. Із наступного навчального року в школах міста запровадять посаду керівника шахового гуртка, а поки що шукають тренерів, які будуть навчати дітей. Дві львівські гімназії увійшли до рейтингу найкращих в Україні шкіл. ЛКП «Муніципальна дружина» оголошує конкурс на заміщення вільної посади охоронця громадського порядку. Для маленьких львів’ян створили унікальну гірку-тунель.

 

Реформи

Набір до патрульної поліції Львова продовжили. Новий патруль працюватиме в місті вже з вересня. Замість звичних паспортів українці матимуть картки громадянина. На дорогах знову працюватиме відеореєстратор. Обласні маршрутки не їздитимуть центром Львова. Як антикорупційний закон вплине на українців? Українські партії фінансуватимуться з бюджету.

 

Комуналка, транспорт і ремонт доріг

Розпочався ремонт дороги Львів – Славське. Вулицю Мечникова планують відремонтувати цьогоріч. Завершення ремонту вулиці Шухевича у Львові відтермінували. Планують влаштовувати верхній шар асфальту на вулиці Пасічній. У кількох підземних переходах з’являться торговельні майданчики. Львівський дворик на вулиці Дрогобича озеленили. Біля цирку облаштують простір для дітей. Львів’яни по-новому платитимуть за газ. У Львові припинили будівництво багатоповерхівки на Голубовича. У Львові відреставрують 13 балконів. На літо Укрзалізниця призначила додаткові поїзди та збільшила періодичність курсування низки цілорічних поїздів. Львівські «Електрони» їздитимуть столицею.

 

Благодійність, духовність, соціальні проекти

Волонтери підготували базу з контактами закладів, де поранені під час проведення АТО військовослужбовці можуть отримати професійні послуги з фізичної реабілітації. Фінансова допомога для підприємців: як отримати у Львові?  Львівську молодь запрошують на вишкіл у Карпати. У Львові створять ще один громадський простір «Креативний квартал». Львів'яни першими отримають розмальовку для дорослих «Дивовижні міста». Львів’ян запрошують на благодійний Handmade-ярмарок та на благодійний турнір із міні-футболу. Львівські волонтери навчать, як виготовляти безпілотники.

 

Корисності

Як вибрати безпечний пластиковий посуд. Як зібрати аптечку для відпочинку в горах. Де у Львові навчають китайської та японської. Де львів’яни можуть навчатися англійської безкоштовно. Сезонні ягоди й алергія: що треба знати? Правила харчування в спекотному місті. Чи корисно довго спати? У Львові розробляють новий унікальний маршрут. Електронні адмінпослуги у сфері будівництва: як скористатися. ТОП-3 рецепти смузі для спекотного липня.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Львів’янка Уляна Явна зібрала цілу колекцію давніх львівських строїв та стала героїнею рубрики «Люди Твого Міста». Також вона розповіла про особливості старовинного одягу. «Ті, що хочуть змінити Львів»: на tvoemisto.tv стартує нова рубрика «CityChange». У Львові залишилося місце, де ще досі можна натрапити не лише на Леніна, а й на інші атрибути радянського часу. Думки Твого міста: як львів’яни сприйняли появу 3G у місті? Стефанія Сукач дала 11 практичних порад, які допоможуть наважитися на відпустку в Індії. Твоє Місто дізнавалося про проект «Простір Синагог» і про те, як у Львові впорядковуватимуть єврейський квартал. Джейсон Франциско розповів про «Золоту Розу», львівських євреїв та ідентичність. Куди поїхати на вихідні зі Львова: Печерний монастир.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!