Чи вплине атака рф на сховище газу на Львівщині на його постачання та хто дав хабар чиновнику ЛМР. Підсумки доби

728 0
Нині 28 березня та 764 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: Нафтогаз України

Фото ілюстративне: Нафтогаз України

Акцент дня: Стало відомо, хто дав хабар чиновнику Львівської міськради. Посадовець вимагав в ТОВ «Віденська кав’ярня» 1500 доларів хабара за виготовлення й затвердження документації. Зокрема, Олег Хандин за 500 доларів обіцяв відмовитися від апеляційної скарги у справі про демонтаж веранди на будівлі цієї кав’ярні.

Читайте також: Організатора замаху на львівського «авторитета» Богдана Копитка засудили до довічного ув’язнення. Окрім того, вироки отримали і виконавці замовного вбивства.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 60 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівсьому та Авдіївському напрямках, відповідно 27 та 14. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Уражено засіб протиповітряної оборони, станцію РЕБ, 3 пункти управління БпЛА та 1 ще один важливий ворожий об’єкт.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну застосувавши БпЛА типу «Shahed». Дані щодо цієї атаки уточнюються.

Читайте також: Міноборони повідомило основні пункти законопроєкту про мобілізацію. Зокрема, мобілізація пропонується від 25 до 60 років. Замість строкової запроваджується базова військова служба на термін 5 місяців у мирний час і 3 місяці у воєнний.

На цю ж тему: Кого можуть виключити з військового обліку з 1 квітня. Пояснення. Чинне законодавство визначає сім категорій військовозобов’язаних, яких виключають з обліку і відповідно не можуть примусово мобілізувати навіть під час воєнного стану.

А також: У Повітряних силах пояснили, чому росіяни атакують «Цирконами». рф може мати дефіцит інших видів ракет.

Тема дня: Чи вплине атака рф на сховище газу на Львівщині на безпечність його зберігання в Україні. Як повідомив генеральний директор оператора газосховищ ПАТ «Укртрансгаз» Роман Малютін, обладнання, яке пошкодила рф у неділю, 24 березня, потрібне лише для забезпечення пікових відборів газу, які почнуться з січня 2025 року. Наразі компанія має достатньо часу, щоб відремонтувати сховище.

Ключові події:

1. Нині у Львові попрощаються з Ігорем Юхновським. Чин прощання відбуватиметься у Свято-Покровському кафедральному соборі ПЦУ (вул. Михайла Грушевського, 2).

Читайте також: Помер екснардеп Верховної ради. Андрій Антонищак родом з Нового Роздолу Львівської області. Координатор 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України;

2. У Львові планують призупинити опалювальний сезон. Бюджетні установи – школи, садочки, лікарні, зможуть отримувати опалення на основі листів-звернень. А в разі пониження температури подачу опалення буде відновлено.

Читайте також: Які категорії ВПО на Київщині продовжать отримувати виплати. Уряд прийняв постанову з уточненням переліку переселенців.

Та: У Львові забудовник намагається виселити понад 100 переселенців. Як пояснили Tvoemisto.tv благодійники, організація взяла поверх в оренду в ПрАТ «Ірокс» до 1 травня 2024 року. Проте вже сьогодні, 27 березня їм повідомили, що мають покинути приміщення;

3. Довкола одного з ринків у Львові хочуть оновити територію. Це історична частина міста. Для цього в місті планують оголосити архітектурно-містобудівний конкурс на проєктну пропозицію розвитку цієї території. Вона обмежена вулицями Личаківською, Солодовою та Вишенського.

Читайте також: У Брюховичах хочуть збудувати ще один житловий комплекс. Допустима висотність – 15 м, тобто 5-6 поверхів.

Та: Перше ТМО Львова може отримати 100 тис. євро за перемогу міста у конкурсі. Ці кошти планують використати на покращення та функціонування центру дослідження мозку «Екселенс центр», а також на закупівлю обладнання, послуги експертів, консультаційні послуги, витрати на подорожі тощо;

4. Біля лікарні на Орлика у Львові з громадського паркінгу зробили службовий. Згодом, керівник департаменту міської мобільності Львівської міськради Олег Забарило зазначив, що не знав про ситуацію, адже жодними планами встановлення цього знаку не було передбачено. Проте керівник лікарні пообіцяв, що його найближчим часом демонтують, а також запевнив, що усі пацієнти, яким потрібно дістатися до лікарні, зможуть безперешкодно користуватися майданчиком.

Читайте також: У Львові розширять один з дитсадків за кошти благодійника. Це дозволить розмістити у новому корпусі 80 дітей;

5. Водоканали Київщини забруднюють річку Рось. Міндовкілля та Міжвідомча робоча група має розробити план дій із її порятунку.

Читайте також: У львівських парках погодили розміщення об’єктів торгівлі. На території парку культури та відпочинку імені Б.Хмельницького, Замарстинівського парку, парку «700-річчя Львова», парку імені Івана Франка зявляться пересувні тимчасові споруди.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!