Новини
  • Львів Львів'ян просять провести звірку площі житла у червні Львів'яни, житло яких може підпадати під дію податку на нерухомість, мають право звернутися з письмовою заявою для проведення звірки даних. Якщо ви не зробили цього у грудні, можете зробити у червні.
  • У Львові дешевшає житлова нерухомість У Львові дешевшає житлова нерухомість У Львові ціни на житлову нерухомість у травні знизились на 3,58%. Це один з найбільших показників по Україні. До прикладу, ціни на нерухомість у Харкові знизились на 2,67%, а в Донецьку на 3,48%. Щоправда, це стосується в основному цін у доларовому еквіваленті, бо в гривні ціни істотно не змінились.
  • Львів Львів'ян закликають допомогти військовим купівлею облігацій Для того, аби залучити додаткові кошти на фінансування потреб Збройних Сил України, держава випустила облігації внутрішньої державної позики – так звані «військові облігації». Охочим придбати їх і таким чином допомогти армії фінансово, варто звернутись у будь-яке відділення АТ «Ощадбанк» у Львові.
  • На Львівщині у розведення свиней інвестор вкладе 10 млн євро На Львівщині у розведення свиней інвестор вкладе 10 млн євро На Львівщині інвестор ТОВ «Галичина-Захід» хоче вкласти 10 млн євро в будівництво свинокомплексу, де планують вирощувати близько 50 тис. тварин у рік.
  • У Львові випустили англомовний довідник для бізнесу У Львові випустили англомовний довідник для бізнесу У травні Львівське комунальне підприємство «Агенція з підготовки подій» видала довідник про конференц-можливості Львова - Lviv Meeting Planners’ Guide. Англомовний довідник на 140 сторінках вміщає інформацію про 78 закладів міста, які пропонують свої конференц-зали для проведення конференцій, форумів, міжнародних зустрічей.
  • У Львові та області за інвестиційні кошти модернізують ЖКГ У Львові та області за інвестиційні кошти модернізують ЖКГ Львівщина отримає кошти, так звані «зелені інвестиції», на модернізацію у сфері ЖКГ та енергозбегіраючі заходи. Це кошти Японії та Іспанії у межах виконання заходів за Кіотським протоколом. Про це tvoemisto.tv повідомив директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Андрій Ільків.
  • Українців обмежили у знятті готівки з гривневих рахунків Українців обмежили у знятті готівки з гривневих рахунків Національний банк ввів ліміт на зняття готівки з депозитних і карткових гривневих рахунків у розмірі 150 тис. гривень на добу. Однак це обмеження не поширюється на зарплатні проекти. Про це йдеться в постанові Нацбанку № 328.
  • З З'явився сервіс, який полегшить українцям доступ до депутатів В Україні запрацювати сайт «Напиши депутату», створений з ініціативи одного з нардепів. Сервіс має на меті допомогти українцям складати письмові звернення до своїх політичних обранців в правильному форматі .
  • Львів Львів'янам розкажуть, чого чекати від нового Президента Сьогодні, 29 травня, о 18:00 у прямому ефірі tvoemisto.tv буде відомий львівський політолог Анатолій Романюк.
  • У Львові створюють кластер легкої промисловості У Львові створюють кластер легкої промисловості У Львові представники компаній легкої промисловості, торгово-промислової палати та Інституту міста об'єднались для роботи над створенням кластера легкої промисловості.
  • Львівський бізнес застерегли від використання «податкових ям» Львівський бізнес застерегли від використання «податкових ям» Міністерство доходів розробило законопроект про застосування податкового компромісу, який дозволить компаніям, які в минулому, по суті, змушені були користуватися послугами «податкових ям», сплатити лише 15% своїх зобов’язань і далі працювати «чисто». Про це сьогодні, 28 травня, розповів заступник начальника головного управління Міндоходів у Львівській області Денис Шмигаль.
  • Львів обігнав українські міста в рейтингу інноваційного розвитку Львів обігнав українські міста в рейтингу інноваційного розвитку До рейтингу найбільш інноваційних міст світу потрапило 9 українських міст. Найкращі показники у міста Львова (350 місце з 455) та Києва (361 місце). Також до рейтингу Innovation Cities Index потрапили Донецьк, Запоріжжя, Одеса, Харків, Дніпропетровськ та кримські Сімферополь і Севастополь.
  • У Мінфіні обіцяють зупинити долар на рівні 11 гривень У Мінфіні обіцяють зупинити долар на рівні 11 гривень Міністерство фінансів України прогнозує, що курс гривні буде приведено до економічно обґрунтованого рівня – 11 гривень за $1.
  • Львівщина може збільшити видобуток природного газу на третину Львівщина може збільшити видобуток природного газу на третину При серйозних інвестиціях у сферу видобутку природного газу на Львівщині можна збільшити обсяг газовидобування на третину – до 1,1 млрд куб. м на рік. Про це 27 травня під час круглого столу «Інвестиційне середовище Львівщини на ринку виробництва енергоносіїв в умовах російської військової агресії» повідомив голова постійної комісії Львівської облради з питань інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності і розвитку підприємництва Тарас Федак.
  • Раніше на Львівщині було 15 міні-ГЕС, а зараз – лише одна Раніше на Львівщині було 15 міні-ГЕС, а зараз – лише одна До 50% електроенергії у Львівській області можна отримувати з альтернативних, відновлювальних джерел. Про це 27 травня під час круглого столу з питань енергозалежності Львівської області в умовах військової агресії.
  • У Львові безкоштовно розкажуть про податкові нововведення у законодавстві У Львові безкоштовно розкажуть про податкові нововведення у законодавстві 28 травня у Львові відбудеться безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб Львівщини на тему «Нововведення в законодавстві. Актуальні питання сплати єдиного соціального внеску. Операції з основними засобами. Ціноутворення».
  • Посол США у Львові розповів про переваги України у бізнесі Посол США у Львові розповів про переваги України у бізнесі Сьогодні в Європі майже 60% економіки складається з малих і середніх підприємств, у Польщі − це 50%, тоді як в Україні − лише 17 %. Це свідчення того, що цей сектор економіки України має нерозкритий потенціал. Ще однією довгостроковою перевагою України є її географічне положення.
  • Як у Львові заплатити за світло через інтернет Як у Львові заплатити за світло через інтернет Львів’яни зможуть платити за електроенергію через інтернет. Таку нову послугу впроваджує ПАТ «Львівобленерго».
  • Ще одна українська авіакомпанія відкриває рейс до Львова Ще одна українська авіакомпанія відкриває рейс до Львова Українська авіакомпанія «Урга» (Кіровоград) з 18 червня відкриває рейс Київ (Жуляни) – Львів. Це єдиний регулярний рейс компанії. Раніше «Урга» спеціалізувалася лише на чартерах і вантажоперевезеннях.
  • ЛАЗ вироблятиме низькопідлогові автобуси в Бразилії ЛАЗ вироблятиме низькопідлогові автобуси в Бразилії Будівництво заводу з виробництва низькопідлогових автобусів почнеться з 2015 року. Про це повідомив голова правління компанії Сіті Транспорт Груп (управляє ЛАЗом) Ігор Чуркін.
  • У Львові з У Львові з'являться нові круасани Новий різновид круасанів з'явиться на полицях продуктових магазинів. Їх презентує торгова марка "Любляна". Новинки виготовлюються на спеціалізованому швейцарському обладнанні Rondo Dodge. Особливістю продукції є також технологія наповнення начинкою, яка дає змогу рівномірно розподілити її по рогалику.
  • 9 кримчан працевлаштувались у Львові 9 кримчан працевлаштувались у Львові До Львівського міського центру зайнятості звернулося 94 кримчан, 9 з них працевлаштували.
  • Трамваї львівського «Електрону» ще цього року можуть з’явитись у Києві Трамваї львівського «Електрону» ще цього року можуть з’явитись у Києві Львівські швидкісні низькопідлогові трамваї виробництва концерну «Електрон» ще цього року можуть з’явитися на вулицях Києва.
  • Японський інвестор збудує у Львові завод з виробництва автопроводки Японський інвестор збудує у Львові завод з виробництва автопроводки Японська компанія Fujikura побудує у Львові завод з виробництва електропроводки. Розпочати будівництво компанія планує відразу після підписання економічної частини угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
  • У Львові підприємства можуть замовити аналізи стічних вод та повітря У Львові підприємства можуть замовити аналізи стічних вод та повітря Львівські підприємства можуть замовити аналізи стічних вод та повітря у хімічній лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради. Лабораторні аналізи стану стічних вод на вміст шкідливих речовин, які скидаються у міську каналізаційну систему, коштують 977 грн (за один аналіз).
  • У Львові Порошенко пообіцяв віддати владу регіонам У Львові Порошенко пообіцяв віддати владу регіонам Якщо залишити всі повноваження у Києві, то це буде значно гірше за те, що відбувається у будь-якій обласній раді в регіонах. Альтернативи передачі повноважень на місця немає. Єдиний нюанс: народ не лише повинен робити вибір, а й нести відповідальність за свій вибір. Про це 22 травня під час зустрічі з бізнес-середовищем Львова розповів кандидат у Президенти України Петро Порошенко.
  • До Львова на форум з’їхалися бізнеc-леді зі всієї України До Львова на форум з’їхалися бізнеc-леді зі всієї України 22-23 травня у Львові проходить ІІ Форум для жінок-власниць бізнесу «Українки в бізнесі: власна справа − розвиток та успіх». У форумі бере участь понад сотню інок-підприємців з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Дніпропетровської, Херсонської, Одеської та Запорізької областей
  • Іноземні фахівці у Львові розкажуть, як має працювати індустріальний парк Іноземні фахівці у Львові розкажуть, як має працювати індустріальний парк 5-6 червня у Львові відбудеться міжнародна конференція «Індустріальні парки в Україні: ілюзія чи реальна можливість для розвитку промисловості». Іноземні компанії та бізнес-асоціації поділяться досвідом, як успішно організувати роботу індустріального парку.
  • Кримські вина у Львові не подорожчають Кримські вина у Львові не подорожчають Проблем з постачанням кримських вин до Львова наразі немає. Про це tvoemisto.tv повідомили у компаніях, продукція яких представлена у магазинах міста.
  • У Львові з У Львові з'явилось ще одне місце, де можна придбати квитки на рейси МАУ Один з найбільших українських перевізників – авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» відкрила у Львові партнерський офіс з мережею «Універсального агентства». Відтак, МАУ зможе запропонувати львів'янам більше можливостей з придбання квитків.
  • У Львові бракує ІТ-спеціалістів. Як стати ІТшником? У Львові бракує ІТ-спеціалістів. Як стати ІТшником? У Львові в галузі ІТ працює 11 тис. людей, з них 6-7 тисяч – у сфері аутсорсингу. Попри те, щороку спостерігається брак кадрів – близько 2 тис. осіб.
  • На Львівщині біопаливо вироблятимуть з ріпаку На Львівщині біопаливо вироблятимуть з ріпаку У селі Луки Самбірського району Львівської області запрацював завод з виробництва біопалива. Його вироблятимуть з ріпаку. Щодоби тут планують отримувати близько 25 тис. тонн біодизелю. Завод побудував місцевий фермер, який брав участь у міжнародному проекті, організованому ЮНІДО при ООН. Аналогів такого заводу на Львівщині немає.
  • Цього тижня львів’яни зможуть придбати українські смартфони Цього тижня львів’яни зможуть придбати українські смартфони Українська компанія «Навігатор» запустила у продаж лінійку смартфонів власної розробки ImSmart.
  • У Львові на конференцію зберуть ІТшників з усієї України У Львові на конференцію зберуть ІТшників з усієї України У Львові в жовтні пройде конференція Lviv IT Arena, на яку з’їдуться представники галузі з усієї країни. Тут обговорять тренди в ІТ-індустрії.
  • У Львові назвали 4 параметри енергетичної свободи для України У Львові назвали 4 параметри енергетичної свободи для України Одне з важливих завдань для України в тому, щоб відмовитись від сприйняття себе виключно, як країни – об'єкта тиску енергетичної диктатури і подивитись на себе, як на енергетичного лідера. Енергетична свобода має чотири параметри, які значною мірою є керовані і які можна запускати через механізми, які є на стику поведінки, менеджменту та технологій. Про це у своїй лекції під час Smart Energy Forum у Львові розповів засновник мережі greencubator Роман Зінченко.
  • Три найважливіші рішення сьогоднішьої сесії міськради у Львові Три найважливіші рішення сьогоднішьої сесії міськради у Львові 15 травня відбулася сесія Львівської міської ради. Депутати пройшли великий порядок денний – в близько 150 питань. Що з цього масиву документів справді важливе і цікаве для львів'ян, дізнавався кореспондент tvoemisto.tv.
  • Фрілансери та безробітні можуть сплачувати пенсійні внески добровільно Фрілансери та безробітні можуть сплачувати пенсійні внески добровільно Укласти угоду про добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні можуть навіть фрілансери, ті, хто працює за кордоном, а також непрацюючі та студенти.
  • Виготовлення документів подешевшає на 40% Виготовлення документів подешевшає на 40% Відтепер посвідчення водія, техпаспорт, а також українські та закордонні паспорти замість Міністерства внутрішніх справ виготовлятиме Національний банк України. Відтак, ціни на їх виготовлення обіцяють знизити аж на 40%.
  • Перші підприємства запрацюють в індустріальному парку Львова у 2015 році Перші підприємства запрацюють в індустріальному парку Львова у 2015 році Перші підприємства почнуть практично працювати на території індустріального парку у Львові вже з 2015 року. Загалом тут заплановано створити від 6 до 10 тисяч робочих місць.
  • На Львівщині 222 офіційних мільйонери На Львівщині 222 офіційних мільйонери Понад 25 тисяч мешканців Львівщини, серед яких 222 мільйонери, задекларували свої доходи під час цьогорічної кампанії декларування доходів громадян до податкових органів області. Це на 54 особи більше, аніж минулого року.
  • Трамвай на Сихів почнуть будувати в кінці травня Трамвай на Сихів почнуть будувати в кінці травня У Львові в кінці травня - на початку червня почнуть прокладати трамвайну колію на Сихів. Минулого тижня було підписано контракт з виконавцем цього проекту – турецькою компанією «Онур», яка виграла відповідний конкурс. Точної дати звершення будівництва у Львівській міській раді не називають.
  • Влітку зі Львова можна буде злітати у Даламан Влітку зі Львова можна буде злітати у Даламан З 30 березня по 26 жовтня авіакомпанія "Роза Вітрів" виконуватиме чартерний рейс Львів-Даламан (Туреччина). Компанія отримала таке право від комісії з формування та реалізації державної політики щодо експлуатації повітряних ліній.
  • В магазинах Львова з В магазинах Львова з'явився новий сорт хліба У Львові з'явився новий сорт хліба – «Живий злак». Особливістю продуктів під новим брендом є технологія виробництва на натуральних заквасках, завдяки якій хліб додатково збагачується поживними мікроелементами. Крім того, до складу хліба входять горіхи та сухофрукти.
  • Бескидський тунель Львівської залізниці будують цілодобово Бескидський тунель Львівської залізниці будують цілодобово Роботи з будівництва Бескидського тунелю, який у майбутньому з'єднає станції Бескид та Скотарське, ведуться цілодобово. Так на 12 травня будівельники пройшли 198 метрів тунелю із загальних 1764 метрів. Завершити роботи із будівництва нового Бескидського тунелю, який суттєво збільшить транзитні можливості України у напрямку Європи, заплановано на перший квартал 2017 року.
  • При купівлі валюти львів При купівлі валюти львів'янам знову знадобиться паспорт З 8 червня в Україні будуть діяти нові правила готівкових валютообмінних операцій. Так, згідно з постановою Нацбанку №249, населення зможе купувати валюти не більше, ніж на 15 тис. гривень на добу. При цьому паспорт, як і раніше, буде потрібен, проте буде один виняток – без документа можна буде купувати інвалюту в тому банку, де у вас відкрито рахунок.
  • Як львів Як львів'янам економити газ: 3 простих кроки Львів'ян закликають під час неопалювального періоду провести низку простих, але необхідних заходів, які в майбутньому допоможуть зекономити на споживанні газу. Це пов'язано не лише з ростом цын на блакитне паливо, а й з персональною безпекою кожного.
  • З травня пенсії будуть більшими на 3% З травня пенсії будуть більшими на 3% Уряд України провів індексацію пенсій та мінімальної зарплати. Вони зростають на 3%, адже саме такий показник інфляції зафіксований станом на 1 травня.
  • У Львові в ремонт ліфтів цього року вкладуть 8 млн грн У Львові в ремонт ліфтів цього року вкладуть 8 млн грн У Львові формують графік ремонту ліфтів у багатоповерхових житлових будинках. Впродовж року компанії, які обслуговують ліфти, мають інвестувати в їх оновлення понад 7,8 млн грн.
  • Реєструвати права на житло львів Реєструвати права на житло львів'янам буде простіше В Україні спростили процедуру реєстрації прав на житло. Тепер при державій реєстрації прав власності, а також для отримання відповідного свідоцтва на житлові будинки, дачі та прибудови проведення технічної інвентаризації не вимагатиметься. Це регламентується змінами до закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», які вже підписав в.о. Президента України.
  • 5 порад від Адріана Сливоцького: як стати українським Рокфеллером 5 порад від Адріана Сливоцького: як стати українським Рокфеллером Українець за походженням Адріан Сливоцький – економіст, входить до п'ятдесятки світових бізнес-мислителів, а також у топ-25 бізнес-консультантів світу. Tvoemisto.tv зібрало 5 простих і зрозумілих тез про речі, які, на думку Сливоцького, є основоположними для успіху у бізнесі.
  • Львівський аеропорт - шостий в Україні за кількістю перевезених пасажирів Львівський аеропорт - шостий в Україні за кількістю перевезених пасажирів Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького посідає шосте місце серед семи аеропортів України за кількістю пасажирських перевезень. За І квартал 2014 року тут перевезли 110,2 тис. пасажирів.
  • Львів’яни з червня платитимуть по 2 гривні у трамваях Львів’яни з червня платитимуть по 2 гривні у трамваях Тариф на проїзд у міському електротранспорті у Львові зросте з 1 червня. Загальний квиток коштуватиме 2 грн, пільговий – 1 грн.
  • Через подорожчання проїзду в маршрутках львів’яни пересідають на трамваї Через подорожчання проїзду в маршрутках львів’яни пересідають на трамваї Через підвищення до 3 гривень плати за проїзд у міських автобусах все більше львів’ян пересідає на трамваї та тролейбуси.
  • Таксисти у Львові обіцяють наразі не піднімати тарифи Таксисти у Львові обіцяють наразі не піднімати тарифи Львівські таксисти обіцяють максимально стримувати ріст тарифу на перевезення. Однак потреба підняти оплату є, адже зросли ціни на пальне, заявляє голова львівського осередку ВГО «Українська таксомоторна асоціація» Степан Досяк.
  • Іспанці та голландці хочуть керувати індустріальним парком у Львові Іспанці та голландці хочуть керувати індустріальним парком у Львові У Львові визначили ділянку під будівництво індустріального парку, тож зараз триває етап вибору керуючої компанії. На цю роль вже претендують компанії з Іспанії та Нідерландів. За попередньою оцінкою фахівців, якщо вдасться реалізувати цей проект, тут може бути створено від 6 до 12 тис. робочих місць.
  • У Львові розповіли, як позбутись культу "золотого батона" У Львові розповіли, як позбутись культу "золотого батона" Якщо ви хочете щось змінити в суспільстві, працюйте, в першу чергу, зі своїми дітьми та внуками, їх друзями, зі своїми співробітниками. "Якщо хочеш, щоб було зроблено добре – роби добре", – про це, пояснюючи, як змінити сприйняття суспільства і свідомість людей, аби вони позбулись культу речей і грошей, так званого "золотого батона", розповіла кандидат економічних наук, засновник і директор школи HRM Анна Власова.
  • Львів Львів'яни зможуть поїздити віртуальним містом Вже наступного тижня вивчити дорожні знаки, основи паркування чи правила проїзду перехресть можна буде в онлайн грі.
  • Електронні квитки для львівських автобусів з’являться не раніше 2016 року, - перевізник Електронні квитки для львівських автобусів з’являться не раніше 2016 року, - перевізник Введення електронного квитка для оплати за проїзд у міському транспорті не варто очікувати раніше 2016 року, вважає голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Іван Велійка.
  • У львівських ресторанах не подорожчає лише кава У львівських ресторанах не подорожчає лише кава Ціни у львівських ресторанах зростають на страви, в яких є імпортні продукти, складова імпорту становить близько 30-40%. У зв'язку із загостренням суспільно-політичної ситуації й стрибками долара, відбувся ріст цін на рибу, горіхи, деякі сухофрукти ти низку інших продуктів. Про це повідомив ресторатор Вардкез Арзуманян під час прес-конференції сьогодні.
  • Мешканці Сходу активно купують житло в Західній Україні Мешканці Сходу активно купують житло в Західній Україні Люди зі східних областей стали частіше звичайного купувати нерухомість в Західній Україні, а в цілому посилилася тенденція до купівлі житла за кордоном.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!