Новини
  • У Львові шукають фірму-перевізника для маршруту №54
  • У Львові хочуть націоналізувати ЛАЗ У Львові хочуть націоналізувати ЛАЗ У Львівській обласній державній адміністрації ініціюють націоналізацію Львівського автобусного заводу (ЛАЗ). Про це заявив перший заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник на прес-конференції у Львові.
  • Що належить росіянам на Львівщині? Повний перелік Що належить росіянам на Львівщині? Повний перелік Заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник оприлюднив список із 177 підприємств, зареєстрованих на території Львівської області, засновниками яких є компанії чи громадяни Росії.
  • Експерти прогнозують подорожчання квитків на Hyundai на 20% Експерти прогнозують подорожчання квитків на Hyundai на 20% Скасування нульової ставки податку на додану вартість (ПДВ) послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами "Інтерсіті +" підвищить вартість квитків на такі поїзди на 20%, вважає координатор реформування транспортної галузі Координаційного центру з упровадження економічних реформ Олександр Кава.
  • 3 поради від фахівця: як створити успішний стартап 3 поради від фахівця: як створити успішний стартап Як створити успішний стартап та організувати ефективний зібр коштів на свій проект – читайте поради керівника львівської компанії Smart Atoms, що створила «розумний» годинник LaMetric, Назара Білоуса.
  • Розумний годинник львівських ІТшників б’є рекорди з краудфандінгу
Розумний годинник львівських ІТшників б’є рекорди з краудфандінгу Львівський стартап Smart Atoms встановив рекорд зі збору коштів за допомогою краудфандінгу (коли всі охочі, побачивши інформацію про проект, жертвують на нього) – зібравши майже 400 тис. доларів США на «розумний годинник» LaMetric. Потреба на випуск годинника, яку заявили розробники, – 69 тис. доларів.
  • Будівництво Бескидського тунелю: Як з’єднують Львів та Мукачево Будівництво Бескидського тунелю: Як з’єднують Львів та Мукачево Над новим Бескидським тунелем почали працювати 2011 року. Він має якісно сполучити не лише Львівщину і Закарпаття, але й стати новим транспортним коридором між Україною та Європою. ЗМІ називають його одним з наймасштабніших проектів століття в Україні, адже будують його крізь гори. Як будують Бескидський тунель і які його особливості – читайте на tvoemisto.tv.
  • ВРУ знову підвищила акцизи. На скільки подорожчають сигарети? ВРУ знову підвищила акцизи. На скільки подорожчають сигарети? Верховна Рада України проголосувала за підвищення специфічних ставок акцизного податку на сигарети з фільтром і без фільтра на 5%. Відтак, експерти в цій галузі очікують в результаті цих змін росту роздрібних цін на 25-50 копійок за пачку відповідно до сегмента і найменування сигарет.
  • Долар на міжбанку подешевшав на 35 копійок Долар на міжбанку подешевшав на 35 копійок 31 липня на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту протягом торгової сесії досягли максимуму, а до закриття знизилися до ранкових значень.
  • Українці платитимуть із зарплат військовий податок Українці платитимуть із зарплат військовий податок Верховна Рада України сьогодні, 31 липня, ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.
  • СБУ не підтвердила, що львівська компанія причетна до сепаратистів СБУ не підтвердила, що львівська компанія причетна до сепаратистів Служба безпеки України завершила перевірку одного з відомих українських виробників пива ТОВ ТПК "Перша приватна броварня" і заявила, що у спецслужби немає інформації про причетність компанії до фінансування сепаратизму і тероризму на Донбасі.
  • На Львівщині майже 200 підприємств, на яких заробляють росіяни. Приклади На Львівщині майже 200 підприємств, на яких заробляють росіяни. Приклади У Львівській області зареєстровано 177 суб'єктів господарської діяльності, засновниками яких є фірми та громадяни Росії. Про це заявив перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник. Відтак, обласна влада має намір ввести своєрідні економічні санкції проти такого бізнесу, адже під міжнародні санкції він не потрапляє. Отже, який львівський бізнес працює на Росію та проносить прибутки громадянам сусідньої держави і хто може потрапити під «місцеві санкції»?
  • Боротися зі смородом у Львові обіцяють європейськими методами Боротися зі смородом у Львові обіцяють європейськими методами У «Львівводоканалі» відбулася зустріч фахівців підприємства та посадовців міської ради з представниками Європейського екологічного центру KREVOX, обговорили шляхи утилізації осаду стічних вод. Осад, який постійно накопичується, є однією з причин неприємного запаху в місті. На зустрічі обговорювали європейський досвід впровадження екологічних проектів, технологічні можливості та конкретні реалізовані рішення у переробці мулу.
  • Цьогоріч туристи їдуть до Львова, аби відчути затишок та безпеку Цьогоріч туристи їдуть до Львова, аби відчути затишок та безпеку Попри складну ситуацію в країні, Львів залишається тим місцем, куди люди приїжджають відволіктися, відчути затишок та безпеку. Так, заселеність готелів середнього класу у місті навіть перевищує минулорічний показник, розповів керівник адміністрації міського голови Андрій Москаленко.
  • Львівщина збільшила експорт деревини, текстилю та соків у ЄС Львівщина збільшила експорт деревини, текстилю та соків у ЄС За 5 місяців 2014 року Львівщина експортувала товари у 89 країн світу. Найбільше – в Польщу, Російську Федерацію, Данію та Чехію. Порівняно з аналогічним періодом минулого року у Львівській області зафіксовано ріст обсягів зовнішньої торгівлі.
  • Долар на міжбанку продовжує рости Долар на міжбанку продовжує рости 28 липня на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту продовжували зростати.
  • Дві авіакомпанії отримали дозвіл на польоти зі Львова Дві авіакомпанії отримали дозвіл на польоти зі Львова 6 українських авіакомпаній отримали право на експлуатацію 3 внутрішніх і 23 міжнародних повітряних ліній у регулярному сполученні. Два рейси стосуються Львова. Зокрема, "Дніпроавіа" 7 разів на тиждень зможе виконувати рейс Дніпропетровськ-Львів, «Атласджет Україна» 4 рази на тиждень літатиме зі Львова до Стамбула. За тим самим маршрутом скорочено кількість рейсів – з 7 до 3 на тиждень «Авіалініям Харкова».
  • 5 порад від експерта: що робити з грішми в кризу 5 порад від експерта: що робити з грішми в кризу У якій валюті краще зберігати гроші, у що інвестувати, що краще - золото чи нерухомість і взагалі, як поводитись у фінансовому плані під час кризи? 5 порад від доцента кафедри міжнародного економічного аналізу та фінансів ЛНУ ім. Івана Франка, викладачa LvBs, кандидата фізико-математичних наук та професора з кількісних методів для прийняття бізнес-рішень Ярослава Притули.
  • В обмінниках Львова подорожчав долар  В обмінниках Львова подорожчав долар Впродовж дня 25 липня на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту зростали. Зросли ціни і у львівських обмінниках – подекуди в порівнянні з початком тижня різниця становить 30 копійок.
  • В Україні хочуть ввести військовий податок на доходи фізосіб В Україні хочуть ввести військовий податок на доходи фізосіб Міністерство фінансів вважає за доцільне введення військового податку на доходи фізичних осіб 1,5%. Про це на брифінгу в п'ятницю заявив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук.
  • 7 відповідей на найпоширеніші питання про українську економіку 7 відповідей на найпоширеніші питання про українську економіку Чи ефективні кроки нового уряду у сфері політики, який економічно обґрунтований курс долара на сьогодні, чому бюджетна автономія не на часі і що потрібно, аби дедоларизувати економіку? Про це та багато іншого розповів в ефірі tvoemisto.tv доцент кафедри міжнародного економічного аналізу та фінансів ЛНУ ім. Івана Франка Ярослав Притула.
  • У львівських супермаркетах почали маркувати російські товари У львівських супермаркетах почали маркувати російські товари Супермаркети «Арсен», «Рукавичка» та «Сільпо» у Львові вже маркують російську продукцію. Ще день тому, скажімо, у супермаркеті «Арсен» маркування російської продукції не було, а тепер біля російських товарів – триколор.
  • У Львові відновили аптеку, якій понад 240 років, і перетворили у музей У Львові відновили аптеку, якій понад 240 років, і перетворили у музей Торік у Львові відновили одну з найстаріших міських аптек – "Під угорською короною", що на площі Соборній,1. Тепер тут не тільки діюча аптека, що працює у складі мережі аптек "D.S", а й інтерактивний музей "Таємна аптека". На проведення ремонтно-оздоблювальних та реставраційних робіт приватний інвестор витратив близько 100 тис. гривень.
  • Лише кожен десятий український виробник готовий до виходу на ринок ЄС Лише кожен десятий український виробник готовий до виходу на ринок ЄС Потенційно близько 10-20% компаній, які вже впровадили у себе міжнародні системи управління якістю та безпекою продукції, можуть представляти Україну на ринку ЄС.
  • Ефективний бойкот російських товарів. Поради Ефективний бойкот російських товарів. Поради Найбільш ефективним з точки зору наслідків для російської економіки буде енергетичний бойкот з боку українців, вважає доцент кафедри міжнародного економічного аналізу та фінансів ЛНУ ім. Івана Франка Ярослав Притула.
  • Дубневич купив приміщення у центрі Львова за майже 17 млн грн Дубневич купив приміщення у центрі Львова за майже 17 млн грн Львівський бізнесмен Богдан Дубневич став власником нежитлових приміщень на площі Ринок, 28. Приміщення у центрі Львова обійшлося йому на аукціоні у 16 млн 800 тисяч гривень.
  • Бойкот російських товарів у Львові: маркування, окремі полиці чи відмова? Бойкот російських товарів у Львові: маркування, окремі полиці чи відмова? Великі торгові мережі у Львові погоджуються виконувати ухвалу міської ради щодо російських товарів та обіцяють або ж уже почали маркувати їх триколорами. Проте ініціатори бойкоту товарів російського виробництва кажуть, що цього замало і на повноцінний бойкот це не дуже схоже, оскільки на меті – повна відмова від виробленого у Росії.
  • В 2015-му у Львові вирахують нову грошову оцінку землі В 2015-му у Львові вирахують нову грошову оцінку землі Наступного року у Львові вирахують нову нормативно-грошову оцінку землі. Наразі львівські підприємці орендують землю міста за старою грошовою оцінкою. Її середня вартість за 1 кв. м земель міста з урахуванням регіональних факторів – на рівні 470,29 грн.
  • Квитки на Hyundai можуть подорожчати Квитки на Hyundai можуть подорожчати Кабінет міністрів України пропонує скасувати нульову ставку податку на додану вартість (ПДВ) послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами "Інтерсіті +". Таку пропозицію закріплено урядовим законопроектом про внесення змін до Податкового кодексу України, який зареєстрований у Верховній Раді під № 4309а.
  • Нацбанк обмежив суму переказу е-грошей до 500 грн в день
  • ІТ кластер Львова поповнився ще однією компанією
  • Через авіакатастрофу зі Львова можуть піти міжнародні авіакомпанії Через авіакатастрофу зі Львова можуть піти міжнародні авіакомпанії Німецька авіакомпанія Lufthansa повідомляє, що змінює маршрути польотів, аби не літати над повітряним простором України.
  • Standard & Poor Standard & Poor's покращило кредитний прогноз для Львова Standard & Poor's (S&P), одне з трьох найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств, підтвердило кредитний рейтинг Львова та низки інших міст України на рівні «ССС», підвищивши при цьому прогноз стосовно рейтингу з «негативного» до «стабільного».
  • Львівська залізниця пропонує пасажирам орендувати вагон-салон                                                                                        Львівська залізниця пропонує пасажирам орендувати вагон-салон Львівська залізниця пропонує своїм пасажирам для поїздок як в межах України, так і закордон брати в оренду цілий вагон-салон.
  • Курс валют на 15 липня: долар на міжбанку подешевшав
  • Будівництво дороги на Львівщині, яке обіцяв ще Кучма, планують відновити Будівництво дороги на Львівщині, яке обіцяв ще Кучма, планують відновити Будівництво першої платної дороги в Україні, яку хотіли збудувати ще на початку 2000-х років, обіцяють відновити. Державне агентство автомобільних доріг України спільно з міжнародним консультантом ТОВ «Ежіс Україна» завершує розробку конкурсної документації на визначення концесіонера для реалізації першої черги концесійного проекту з будівництва дороги Львів-Краковець.
  • У Львові напрацьовують концепцію введення е-квитка У Львові напрацьовують концепцію введення е-квитка До 28 липня у Львові спеціальна робоча група підготує рамкові умови та принципи реалізації проекту електронного квитка – для оплати за проїзд у міському громадському транспорті.
  • Курс валют на 14 липня: долар на міжбанку зріс
  • Де купити квитки на матч "Динамо" - "Шахтар" у Львові Де купити квитки на матч "Динамо" - "Шахтар" у Львові 22 липня «Арена Львів» прийматиме матч «Інтер Суперкубка України-2014» між донецьким клубом «Шахтар» та київський клуб «Динамо». Розпочнеться гра о 21.00 год.
  • Україна – найкраще місце в світі, аби починати бізнес, – Рущишин Україна – найкраще місце в світі, аби починати бізнес, – Рущишин Наша країна найкраще підходить для того, аби молода людина могла почати свій бізнес і відразу стала на ноги. Так вважає львівський бізнесмен, директор ВАТ "Троттола" Ярослав Рущишин.
  • Найбільше товарів Львівщина експортує у Польщу, Німеччину та РФ Найбільше товарів Львівщина експортує у Польщу, Німеччину та РФ З січня по квітень 2014 року Львівщині вдалося збільшити обсяги експорту товарів на 9,7% або ж на $40,7 млн. Підприємства області збільшили експортні поставки деревини та виробів з неї, вузлів електрообладнання для автомобілів, текстилю та соків.
  • Курси валют 11 липня: євро та долар подорожчали Курси валют 11 липня: євро та долар подорожчали У п'ятницю на міжбанківському валютному ринку України торги по долару відкрилися зниженням котирувань – 11,65-11,8.
  • Є три іноземні претенденти на управління індустріальним парком у Львові
Є три іноземні претенденти на управління індустріальним парком у Львові Індустріальний парк у Львові зацікавив угорський та італійський бізнес: їм цікава можливість стати керуючими компаніями. Про це tvoemisto.tv повідомив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.
  • Курси валют у львівських обмінниках на 10 липня Курси валют у львівських обмінниках на 10 липня Сьогодні, 10 липня, в обмінних пунктах Львова купити долар можна за 11,88-11,98 грн, продати – за 11,5-11,65 грн за долар.
  • Патріотизм на експорт: як молоді львів Патріотизм на експорт: як молоді львів'яни продають одяг навіть у Китай Український одяг – це не тільки вишиванка. А тризуб на патріотичній футболці – не має бути просто чорним чи білим. І купувати такі часто синтетичні та неякісні речі не обов’язково в сувенірних магазинах з «туристичною» націнкою. Так вважають троє молодих львівських економістів, що створили бренд одягу, який набуває все більшої популярності. Про те, як успішно втілювати власні ідеї, роблячи при цьому щось патріотичне, сучасне і близьке багатьом та за місяць продавати сотні речей в Україні і далеко за її межами – tvoemisto.tv дізналось у засновників бренду Heyday.
  • Курси валют у львівських обмінниках на 9 липня Курси валют у львівських обмінниках на 9 липня Сьогодні, 9 липня, в обмінних пунктах Львова купити долар можна за 11,85-11,95 грн, продати – за 11,5-11,66 грн за долар.
  • Львівський "Електрон" залучить до свого виробництва дніпропетровський завод
  • Голова КПЛ: Російські компанії у Львові скаржаться на бойкот Голова КПЛ: Російські компанії у Львові скаржаться на бойкот «Представництва російських компаній скаржаться на погану фінансову ситуацію, оскільки люди в нас активні і намагаються не купувати російських товарів», – розповів в ефірі tvoemisto.tv голова ГО «Комітет підприємців Львівщини» Роман Зафійовський.
  • Курси валют у львівських обмінниках на 8 липня Курси валют у львівських обмінниках на 8 липня Станом на 8 липня в обмінних пунктах Львова купити долар можна за 11,8-12,05 грн, продати – за 11,5-11,7 грн за долар.
  • Львів Львів'яни можуть взяти участь у он-лайн аукціонах арештованого майна Львівщина входить до бази Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), як пілотна область. Відтак, львів'яни та мешканці області можуть брати участь в он-лайн аукціонах арештованого майна.
  • У Львові з аукціону продали дві ділянки за 1,5 млн грн У Львові з аукціону продали дві ділянки за 1,5 млн грн Львівська міська рада сьогодні, 8 липня, продала дві ділянки на земельному аукціоні загалом за 1 млн 463 тис. грн без ПДВ.
  • Львів Львів'янам розкажуть, чи витримає український бізнес конкуренцію у Європі У вівторок, 8 липня, в ефірі Tvoemisto.tv буде голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський.
  • Львів Львів'янам покажуть фільм про одного з найвпливовіших українців нашого часу У четвер, 10 липня, у Львові презентуватимуть документальний фільм про одного з найбільш успішних українців, нашого сучасника Богдана Гаврилишина.
  • У Львові на сесії депутати голосуватимуть за маркування російських товарів У Львові на сесії депутати голосуватимуть за маркування російських товарів 10 липня під час сесії депутати Львівської міської ради голосуватимуть за обов'язкове маркування товарів російського виробництва. До такого рішення депутатів закликали активісти економічного бойкоту.
  • Львівський аеропорт прийняв перший рейс з Дніпропетровська Львівський аеропорт прийняв перший рейс з Дніпропетровська Львів прийняв перший рейс з Дніпропетровська. Саме сьогодні відкрито пряме повітряне сполучення з Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького до Дніпропетровська. Регулярні рейси чотири рази на тиждень буде здійснювати авіакомпанія «Дніпроавіа — українські авіалінії».
  • "Паспортний сервіс" у Львові надає понад 30 послуг "Паспортний сервіс" у Львові надає понад 30 послуг Тепер у Львові, аби швидко здати документи для виготовлення закордонного паспорта, можна звернутися у центр надання послуг «Паспортний сервіс», працівники якого допоможуть заповнити усі необхідні документи.
  • Три зміни для української економіки, що зроблять її інвестиційно привабливою Три зміни для української економіки, що зроблять її інвестиційно привабливою Аби зробити українську економіку привабливою для інвестицій, у глобальному розумінні необхідно вирішити три проблеми: корупція на митниці і в сфері оподаткування, питання, пов'язані з організацією торгівлі та усвідомлення сфер відповідальності бізнесу та держави.
  • Про виклики для бізнесу в оновленій країні розкажуть на лекції у Львові
  • 10 тез про те, як криза змінила ІТ-сферу Львова та України
10 тез про те, як криза змінила ІТ-сферу Львова та України Сфера ІТ є однією з пріоритетних у Львові. З початку року вона поповнилась новими компаніями, в тому числі 10 офісів переїжджає зі Сходу чи Криму. Попри те, як і будь-який інший бізнес, вона відчуває вплив кризових явищ. Про те, що зараз відбувається в ІТ-сфері і які плани розвитку в компаній, розповів General Manager Limelight Networks Ukraine Іван Бабічук.
  • Як втримати свій бізнес "на плаву" в умовах виходу на ринок ЄС Як втримати свій бізнес "на плаву" в умовах виходу на ринок ЄС Асоціація з Європейським Союзом принесе українському бізнесу зміни, пов'язані із масштабами конкуренції на українському та європейському ринку, а також гармонізацію українського законодавства відповідно до законодавства ЄС. Які ще зміни очікують на український бізнес при виході на європейський ринок і як утриматись "на плаву" в цій ситуації?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!