Новини
  • 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України Ще кілька років тому Львів був одним із центрів інформаційних технологій в Україні. Сьогодні він вже претендує називатися ІТ-столицею. Tvoemisto.tv розповість вам кілька фактів, які пояснять, чому наше місто справді заслуговує на це звання.
  • 4 тези Олега Рибачука у Львові про те, куди рухається Україна. Відео 4 тези Олега Рибачука у Львові про те, куди рухається Україна. Відео Саме війна на Сході України остаточно визначила європейський курс України. Про те, чому Україна лякає Європу, чому досі не впроваджують візовий режим з ЄС та що робити, аби змусити владу працювати, під час бізнес-сніданку «BreakWest» розповів український політик та громадський діяч Олег Рибачук.
  • У Львові призупинили будівництво десятиповерхівки У Львові призупинили будівництво десятиповерхівки Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області зупинив будівельні роботи по спорудженню житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом, зі знесенням індивідуального житлового будинку та нежитлових будівель у м. Львові по вул. Б. Хмельницького,284а.
  • Сьогодні Укрпошта підвищує тарифи Сьогодні Укрпошта підвищує тарифи Сьогодні, 1 травня, входять в дію нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку. Зміни, зокрема, торкнуться вартості пересилання непріоритетної письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України.
  • Учасників АТО звільнили від оплати відсотків за кредитами Учасників АТО звільнили від оплати відсотків за кредитами Уряд на засіданні 29 квітня затвердив постанову «Про внесення змін до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла», розроблену Мінрегіоном.
  • Безвізовий режим з ЄС відтерміновують до 2016 року Безвізовий режим з ЄС відтерміновують до 2016 року Запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС буде відтерміновано щонайменше до 2016 року. Про це повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.
  • Найважливіше з саміту Україна-ЄС. 14 пунктів Найважливіше з саміту Україна-ЄС. 14 пунктів Учора, 27 квітня, у Києві пройшов саміт Україна-ЄС. Спільну заяву за підсумками саміту можна переглянути на офіційному сайті Президента. Tvoemisto.tv пропонує вам найголовніше з того, про що домовилися лідери країн.
  • Коли з’явиться Windows 10 Коли з’явиться Windows 10 Нова операційна система Windows 10 вийде вже цього року. Її презентуватимуть на спеціальній конференції влітку.
  • Чи літатимуть до Львова азербайджанські авакомпанії Чи літатимуть до Львова азербайджанські авакомпанії Державіаслужба розіслала листи у різні країни із пропозицією долучитися до програми «Відкрите небо», яка реалізується у міжнародному аеропорту «Львів». Проте наразі масових відповідей від великих компаній немає, у той час дрібніші перевізники активно цікавляться пропозицією.
  • Завтра у Львові – міжнародна конференція IT NonStop. Програма Завтра у Львові – міжнародна конференція IT NonStop. Програма 25 квітня у Львові відбудеться третій етап першої міжнародної конференції IT NonStop. Тематика конференції у Львові: Управління проектами та методики PM. Організатор – львівський офіс американської компанії DataArt.
  • У Львові бізнесмени говоритимуть про Україну і геополітику У Львові бізнесмени говоритимуть про Україну і геополітику 28 квітня у готелі «Леополіс» відбудеться бізнес-сніданок «BreakWest» з українським політиком та громадським діячем Олегом Рибачуком. Темою для обговорення є «Україна в нових геополітичних реаліях».
  • У Львові говоритимуть про соціальну відповідальність і довіру до бізнесу У Львові говоритимуть про соціальну відповідальність і довіру до бізнесу Міжнародна конференція «Соціальна відповідальність бізнесу» відбудеться у Львові, 22 травня, о 10:00 у великій сесійній залі Львівської міської ради. Про це повідомили у Львівській торгово-промисловій палаті.
  • У Львові відкрили новий офіс SoftServe: 5 особливостей У Львові відкрили новий офіс SoftServe: 5 особливостей Учора, 20 квітня, відбулося відкриття нового головного офісу компанії SoftServe, що на вулиці Садовій, 2а. Tvoemisto.tv відвідало презентацію, а тепер розповість вам про перші враження від побаченого й назве п’ять унікальностей цього приміщення.
  • Які лоукости запросили літати до Львова Які лоукости запросили літати до Львова Українська влада звернулася до усіх відомих європейських лоукостів, із повідомленням про те, що «небо Львова відкрите», усі обмеження вже зняті, і Львів чекає на нових перевізників. Про це повідомило видання «Українська правда» із посиланням на голову Державіаслужби Дениса Антонюка та Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.
  • На Львівщині розробляють нове газове родовище На Львівщині розробляють нове газове родовище За попередніми оцінками, родовище може містити близько 150 мільйонів кубометрів газу, що дозволить експлуатувати його не менше 10 років.
  • Скільки зараз коштують долар і бензин? Скільки зараз коштують долар і бензин? За минулу добу долар суттєво подешевшав, однак ціна на паливо практично не змінилася.
  • Посібник «Успішний експорт до ЄС». Як отримати безкоштовно Посібник «Успішний експорт до ЄС». Як отримати безкоштовно Посібники з підтримки експорту в ЄС «Успішний експорт до Європейського Союзу» та «Тимчасове ввезення/вивезення товарів. Путівник карнетами АТА» презентують 15 квітня у Львові.
  • Довідки і витяги для підприємців онлайн. Як отримати Довідки і витяги для підприємців онлайн. Як отримати Міністр юстиції Павло Петренко презентував електронні сервіси Мін’юсту, завдяки яким можна онлайн зареєструвати компанію, отримати витяги чи довідки про компанії.
  • Сім тез про майбутнє 3G та мобільного зв’язку у Львові Сім тез про майбутнє 3G та мобільного зв’язку у Львові Що таке 3G, коли він з’явиться у Львові та на який мобільний зв'язок варто очікувати львів’янам. У вівторок, 7 квітня, в прямому ефірі інтернет-телебачення Tvoemisto.tv Сергій Самокрик, директор регіону «Захід» компанії «МТС Україна» відповів на актуальні запитання, що сьогодні цікавлять користувачів мобільного Інтернету. Пропонуємо вам 7 найважливіших тез про переваги та недоліки 3G.
  • Послуги Укрпошти подорожчають Послуги Укрпошти подорожчають Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації прийняла рішення підвищити граничні тарифи на ряд поштових послуг у середньому на 19,5%.
  • Що, де і як найчастіше купують українці в інтернеті? Що, де і як найчастіше купують українці в інтернеті? Бар’єри для покупок в інтернеті з кожним роком зменшуються. Компанія GfK Ukraine опублікувала результати дослідження українського онлайн-ринку за підсумками минулого року.
  • Чому львів’яни отримали найдешевший 3G-зв Чому львів’яни отримали найдешевший 3G-зв'язок? Вже завтра в ефірі tvoemisto.tv Що таке 3G, коли він з’явиться у Львові та на який мобільний зв'язок варто очікувати львів’янам. Завтра, 7 квітня, о 15.00 в прямому ефірі інтернет-телебачення tvoemisto.tv Сергій Самокрик, директор регіону "Захід" компанії "МТС Україна" відповість на актуальні запитання.
  • Державіаслужба запросила низку країн світу літати у Львів без обмежень Державіаслужба запросила низку країн світу літати у Львів без обмежень У п'ятницю, 3 квітня, Державна авіаційна служба України (ДАСУ) відправила листи авіаційному керівництву Франції, Нідерландів, Азербайджану, Казахстану, Вірменії та Туркменістану з пропозицією зняти обмеження по кількості рейсів і перевізників до Львова. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова служби Денис Антонюк.
  • Президентську резиденцію у Львові знову намагаються продати Президентську резиденцію у Львові знову намагаються продати Львівська обласна рада втретє оголосить про проведення аукціону з продажу президентської резиденції у Львові на вул. Глінки, 12 вже цього тижня.
  • Адріан Сливоцький. 5 фактів про одного з кращих бізнес-мислителів світу Адріан Сливоцький. 5 фактів про одного з кращих бізнес-мислителів світу Адріан Сливоцький – єдиний українець, який двічі входив до топ-50 бізнес-мислителів світу (рейтинг «Thinkers 50» ) та визнаний одним з кращих бізнес-консультантів сучасності (входить до топ-25). Tvoemisto.tv пропонує п’ять цікавих фактів про одного з найкращих бізнес-мислителів світу.
  • Скільки зараз коштує долар? Скільки зараз коштує долар? Нині офіційний курс гривні щодо іноземних валют дещо стабілізувався.
  • Військовим обіцяють платити більше Військовим обіцяють платити більше Президент Петро Порошенко повідомив, що влада буде поступово підвищувати виплату військовослужбовцям.
  • «Відкрите небо» над Львовом: подорожувати літаком стане легше «Відкрите небо» над Львовом: подорожувати літаком стане легше Міністерство інфраструктури України 2 квітня застосувало принцип «відкритого неба» в аеропорту Львова.
  • У Львові відбудеться виставка, присвячена енергозбереженню У Львові відбудеться виставка, присвячена енергозбереженню Завтра, 1 квітня, у Палаці спорту «Україна» відкриється виставка «Тепло. Вода. Повітря-2015», присвячена енергоощадним та відновлюваним технологіям виробництва енергії. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.
  • Як подружитися з цементним заводом: поради для бізнесу в соцмережах Як подружитися з цементним заводом: поради для бізнесу в соцмережах Львівський блогер та інтернет-маркетолог Петро Нек поділився секретами правильної поведінки у Twitter, YouTube, Facebook, Instagram і блогах.
  • В Україні є майже 2 мільйони безробітних В Україні є майже 2 мільйони безробітних Кількість безробітних у цілому по країні на кінець 2014 року становила 1,8 мільйонів осіб. Найбільше їх Житомирській області, найменше – в Одеській області та в Києві.
  • У Львові розкажуть про реформу судової системи У Львові розкажуть про реформу судової системи Лекція-дискусія із заступником голови Верховної Ради України Оксаною Сироїд на тему: «Судова реформа: українські «традиції» та європейські стандарти» відбудеться 1 квітня у Львові.
  • Головне в бізнесі – не гроші: 6 порад від експерта Головне в бізнесі – не гроші: 6 порад від експерта Всесвітньо відомий консультант із бізнес-стратегії Том Ґілб на відкритій лекції у Львові розповів, що навіть любов можна виміряти.
  • Facebook запускає сервіс грошових переказів Facebook запускає сервіс грошових переказів Соцмережа Facebook оголосила про запуск сервісу грошових переказів. Поки що така послуга доступна лише користувачам із США.
  • Сім тез про загрози для малого бізнесу Сім тез про загрози для малого бізнесу Народний депутат Оксана Продан розповіла, чому 1 липня 2015 року може стати чорною датою для малого бізнесу та як цьому запобігти.
  • Скільки зараз коштує бензин Скільки зараз коштує бензин Ціни на бензин значно подешевшали. Вартість пального у середньому становить 21-23 гривні за літр.
  • Скільки заробляють у Європі. Інфографіка Скільки заробляють у Європі. Інфографіка Найбільшу середню заробітну плату отримують у Швейцарії та Норвегії. Найменшу – в Україні та Молдові.
  • Львів Львів'яни вже від завтра зможуть користуватись 3G-інтернетом Мобільний оператор "МТС-Україна" виводить на ринок перший тариф на послугу 3G для масового сегменту. Про це йдеться в повідомленні компанії.
  • В ЄС жінки заробляють на 16,4% менше, аніж чоловіки В ЄС жінки заробляють на 16,4% менше, аніж чоловіки Середня зарплата в країнах Євросоюзу у жінок становить на 16,4% менше, ніж у чоловіків.
  • Як змінити бізнес в Україні? 7 важливих тез Софії Опацької Як змінити бізнес в Україні? 7 важливих тез Софії Опацької Зібрати бізнес-середовище у Львові, а не в Києві - завдання не з простих. Змусити українських підприємців вчитись, щоб вирішувати свої проблеми цивілізовано, а не за допомогою корупції - здавалось ще б складніше. Проте Львівській бізнес-школі УКУ крок за кроком вдається ламати цю систему. Про бізнес-освіту в Україні, залишки совковості в українців та майбутні виклики у розмові tvoemisto.tv з Софією Опацькою, деканом Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS).
  • У Львові навчатимуть, як додати фінансового зростання бізнесу У Львові навчатимуть, як додати фінансового зростання бізнесу У Львові пройде триденний семінар «Сам собі фінансист», що надасть учасникам практичні інструменти та навички забезпечення фінансового зростання бізнесу. Основне завдання семінару - навчитись приймати правильні фінансові рішення та зрозуміти основні аспекти управління фінансами.
  • Дві львівські ІТ-компанії – серед світових лідерів Дві львівські ІТ-компанії – серед світових лідерів Дві львівські ІТ-компанії потрапили до сотні Кращих аутсорсерів світу 2015 року.
  • НБУ закриває ще два банки НБУ закриває ще два банки Національний банк України вирішив ліквідувати два неплатоспроможні банки: БГ Банк і Легбанк.
  • Спортивні аксесуари українського виробництва. Як знайти? Спортивні аксесуари українського виробництва. Як знайти? Сьогодні, у час економічної кризи, невеликим українським підприємствам живеться не солодко. Чимало з них навіть припиняють свою діяльність.
  • Топ-7 подій Львівської бізнес-школи (LvBS) Топ-7 подій Львівської бізнес-школи (LvBS) У лютому Львівська бізнес-школа УКУ відзначає сім років з часу заснування. LvBS - унікальний симбіоз бізнес-школи та католицького університету (єдиного для усього пост-радянського простору, але поширеного для західного світу бізнес-освіти). Tvoemisto.tv розповість про сім важливих подій LvBS, які вдалось втілити за ці сім років та які мають продовження сьогодні.
  • У Львові шукають шляхи виходу на ринок ЄС У Львові шукають шляхи виходу на ринок ЄС У Львові, 27-28 лютого, відбувається заключна сесія «EUROбізнес. Вихід на ринки ЄС». Протягом двох днів учасники розглядатимуть питання історії виходу на ринки, виходу компаній в сфері надання послуг на ринки ЄС та проводитимуть практичні консультації
  • Львів збудує маcштабний виставковий зал Львів збудує маcштабний виставковий зал Під час засідання сесії Львівської міської ради було погоджено резервування ділянок, що проходять по вулиці Стрийській – кільцева дорога для будівництва багатофункційного комплексу, а саме конференц-центру та виставкового залу, як зазначають в департаменті розвитку, відсутність нового сучасного конференц-центру є одним із ключових недоліків міста у його конкурентоспроможності у сегменті ділової гостинності.
  • Як будувати бізнес і країну в умовах війни. 12 тез ректора УКУ Як будувати бізнес і країну в умовах війни. 12 тез ректора УКУ Як вести бізнес в умовах війни, яким має бути ефективний керівник, як співпрацювати з Церквою для досягнення державних змін, а також про еміграцію та про Путіна. Tvoemisto.tv публікує виступ ректора УКУ отця Богдана Праха під час бізнес-сніданку BreakWest, організованого юридичною компанією «Ейч.Ді.Партнерз» за підтримки львівського Audi-центру.
  • Як розвинути Львів технологічно? Думки експертів Як розвинути Львів технологічно? Думки експертів Об’єднання ІТ-сфери, бізнесу й міського управління може зробити життя у Львові справді комфортним. Тvoemisto.tv звернулось за порадами до представників міжнародної організації American Chamber of Commerce в Україні та ІТ-компанії SoftServe.
  • Що чекає на львів Що чекає на львів'ян у Кремнієвій долині: 10 порад для підприємців Tvoemisto.tv публікує поради для молодих підприємців від Анни Дегтеревої, засновника та CEO американсько-українського бізнес-акселератора HappyFarm.
  • Зі Львова літатимуть до Італії, Ізраїлю та Іспанії Зі Львова літатимуть до Італії, Ізраїлю та Іспанії Із приходом літа львівське летовище поповниться новими регулярними авіарейсами. Tvoemisto.tv пропонує вам розклад нововведень.
  • Ціни на пальне у Львові знову б’ють «рекорд» Ціни на пальне у Львові знову б’ють «рекорд» Із початку місяця на більшості українських АЗС пальне подорожчало на 3-4 гривні за літр. Сьогоднішні ціни на бензин б’ють черговий «рекорд».
  • Львів’яни платитимуть за газ більше вже з квітня Львів’яни платитимуть за газ більше вже з квітня Тарифи на газ для населення буде підвищено з квітня поточного року. Подекуди – у три-чотири рази.
  • Зі Львова літатимуть до Рима, Болоньї, Мадрида та Одеси Зі Львова літатимуть до Рима, Болоньї, Мадрида та Одеси Бюджетні рейси виконуватимуться із Міжнародного аеропорту імені Данила Галицького. Цінова політика «лоу-кост» допоможе львів’янам значно заощадити на перельотах.
  • ІТ, влада та бізнес: 10 ідей для сумісного розвитку ІТ, влада та бізнес: 10 ідей для сумісного розвитку Днями у Львові пройшла конференція, де зібрались представники міської та обласної влади, представники великого і середнього бізнесу та ІТ-індустрії, щоб обговорити можливість співпраці для ефективного розвитку цих секторів в країні загалом. Зустріч ініціювали Американська торгівельна палата в Україні, PwC Україна та компанія SoftServе. Гарячими питаннями були податкова система у бізнесі та ІТ, подальша співпраця та створення електронного врядування.
  • У Львів найбільше інвестують Польща, Кіпр та Австрія У Львів найбільше інвестують Польща, Кіпр та Австрія Основними країнами-інвесторами економіки Львова є Польща, Кіпр та Австрія. Частка Польщі у фінансовій підтримці нашого міста становить майже 40% від усіх закордонних вкладень.
  • Скільки сьогодні коштує євро? Скільки сьогодні коштує євро? Сьогодні євро на міжбанку пробив позначку в 30 гривень. Долар наближається до 27.
  • Бізнес-школа УКУ. 7 років, 7 унікальних проектів
Бізнес-школа УКУ. 7 років, 7 унікальних проектів 13 лютого Львівська бізнес-школа УКУ відзначатиме сім років з часу заснування. LvBS - унікальний симбіоз бізнес-школи та католицького університету (єдиного для усього пост-радянського простору, але поширеного для західного світу бізнес-освіти). Tvoemisto.tv розповість про сім унікальних проектів LvBS, які вдалось втілити за ці сім років.
  • Львівським підприємцям розкажуть про ринок ЄС. Як податись Львівським підприємцям розкажуть про ринок ЄС. Як податись Львівських бізнесменів запрошують на другу сесію семінарів «EUROбізнес. Вихід на ринок ЄС», який відбудеться 14-15 лютого у готелі RIUS (вул. Академіка Гнатюка,12).
  • 5 тез Богдана Гаврилишина про економічне диво й кінець війни 5 тез Богдана Гаврилишина про економічне диво й кінець війни Усесвітньо знаний економіст, громадський діяч та меценат Богдан Гаврилишин поділився своїм баченням майбутнього України. Tvoemisto.tv публікує найголовніше з його інтерв’ю.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!