Новини
  • У Львові топ-менеджерів навчать підвищувати ефективність бізнесу
У Львові топ-менеджерів навчать підвищувати ефективність бізнесу Громадська Школа Бізнесу запрошує на навчання в межах грантової програми МВА Executive Management з міжнародним визнанням Eduniversal ranking. Старт програми – 17 жовтня. Завданням програми – надання власникам бізнесу та підприємцям практичних навиків та інструментів для підвищення ефективності їхнього бізнесу та збільшення прибутків.
  • Альтернативна енергія для Львова: місто створить еко-енергетичний центр
Альтернативна енергія для Львова: місто створить еко-енергетичний центр У Львові планують створити еко-енергетичний центр. Результатом роботи центру має стати зменшення енергозалежності, підвищення енергоефективності міста в цілому, створення певних джерел виробництва альтернативної енергетики.
  • Українець, що входить у топ бізнес-мислителів світу, розкаже, чого хоче клієнт Українець, що входить у топ бізнес-мислителів світу, розкаже, чого хоче клієнт Як дізнатись чого насправді хоче клієнт, як успішно запустити продукт та створити потужний бренд? 23-24 жовтня Львівська бізнес-школа УКУ та один із кращий бізнес-консультантів світу Адріан Сливоцький проведуть новий навчальний курс, який дозволить бізнес-лідерам отримати бачення куди рухатись далі, як розвивати та будувати компанію. Програма складатиметься з трьох частин лекцій, роботи в групах, самостійної роботи та читання.
  • УКУ готує кадри нового зразка для держструктур. Як записатись? УКУ готує кадри нового зразка для держструктур. Як записатись? Український католицький університет розпочав набір другої хвилі набору програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance». У фокусі навчання не тільки актуальні для України теми, такі як люстрація чи лобіювання, а також виховання лідерських навичок і пошук нових ефективних рішень.
  • 5 тез Віктора Пинзеника про курс долара та борги України 5 тез Віктора Пинзеника про курс долара та борги України 9 жовтня у Львівській бізнес-школі відбулася зустріч з відомим економістом і політиком Віктором Пинзеником на тему «Фінансова ситуація в Україні − реалії та можливості для регіону». Tvoemisto.tv пропонує вам 5 тез Віктора Пинзеника про українську економіку, а також повний відеозапис лекції.
  • Львів’янам-управлінцям розкажуть, як вдосконалити бюджетну систему Львів’янам-управлінцям розкажуть, як вдосконалити бюджетну систему 29-30 жовтня Львівська бізнес-школа УКУ проведе навчальний семінар з побудови ефективної системи бюджетування спеціально розроблений для управлінських команд. Основною метою семінару-тренінгу є надання управлінській команді компанії творчого поштовху до вдосконалення бюджетної системи в себе на підприємстві.
  • Три речі, які заважають появі нових лоу-костів в Україні Три речі, які заважають появі нових лоу-костів в Україні Що заважає появі на українському ринку нових лоу-кост авіакомпаній, які фактори впливають зараз на ринок авіаперевезень і чи є шанси на те, що лоу-костів в Україні побільшає?
  • Альтернатива IKEA: до Львова йде відомий бренд Альтернатива IKEA: до Львова йде відомий бренд До Львова прийде данський виробник меблів JYSK, який часто порівнюють з IKEA, оскільки їхні меблі розраховані на середній клас. ЮСК продає данські меблі для спальні, дитячої кімнати, вітальні, офісів та кабінетів, домашній текстиль, товари для сну, побутові та декоративні предмети інтер’єру. Навесні та влітку компанія також продає товари для саду та відпочинку на природі.
  • У Львові пропонують раніше закривати супермаркети, щоб зекономити електроенергію У Львові пропонують раніше закривати супермаркети, щоб зекономити електроенергію Імовірно, вже невдовзі супермаркети Львова зачинятимуть раніше – о 20.00 – 20.30. Посадовці області пропонують робити це задля економії електроенергії, а містяни вже обурюються
  • Чого хоче бізнес у Львові до 2020 року? Інфографіка
Чого хоче бізнес у Львові до 2020 року? Інфографіка Львівські підприємці обговорили питання: «Яким ми бачимо бізнес-середовище Львова у 2020 році?» і напрацювали ключові моменти візії майбутнього бізнес-середовища Львова. Ці ідеї ляжуть в основу Стратегії конкурентоспроможності, яку починає розробляти Інститут міста разом з представниками бізнес-спільноти.
  • Шахти Львівщини модернізують і збільшать видобуток вугілля Шахти Львівщини модернізують і збільшать видобуток вугілля ДП «Львіввугілля» цього року запланувало видобути 1,6 млн тонн вугілля, на наступний рік ці обсяги обіцяють збільшити до 2 млн тонн. Про це розповів заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков під час брифінгу у Львові.
  • Як отримати від держави компенсацію і кредит на котел Як отримати від держави компенсацію і кредит на котел Уряд України разом із Ощадним банком України розпочинає широку програму кредитування на придбання електро- та твердопаливних котлів, що дозволить скоротити споживання природного газу. Згідно з нею уряд буде компенсувати до 20% вартості котла. За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, близько 33 тисяч домогосподарств можуть до кінця поточного року отримати і кредити, і урядову компенсацію на заміну котла.
  • Tvoemisto.tv транслюватиме зустріч з Віктором Пинзеником Tvoemisto.tv транслюватиме зустріч з Віктором Пинзеником Сьогодні, 9 жовтня, у Львівської бізнес-школи відбудеться зустріч з відомим економістом і політиком Віктором Пинзеником на тему «Фінансова ситуація в Україні − реалії та можливості для регіону». Оскільки зустріч - закрита, її пряму трансляцію можна буде переглянути на нашому сайті.
  • Віктор Пинзеник у Львові розкаже про фінансову ситуацію в країні Віктор Пинзеник у Львові розкаже про фінансову ситуацію в країні 9 жовтня у Львівської бізнес-школи відбудеться зустріч з відомим економістом і політиком Віктором Пинзеником на тему «Фінансова ситуація в Україні − реалії та можливості для регіону». Оскільки зустріч - закрита, її пряму трансляцію можна буде переглянути на нашому сайті.
  • Банкір пояснив новації НБУ щодо зарплатних карток Банкір пояснив новації НБУ щодо зарплатних карток Клієнти банків активно обговорюють в Інтернеті новину про те, що Національний банк України (НБУ) обмежив використання зарплатних карт через введення податку на пасивні доходи. Нова редакція Податкового кодексу, яка набрала чинності 1 серпня 2014 року, зобов'язує оподатковувати доходи, які отримані від депозитів (поточних і карткових рахунків).
  • «Електрон» у Львові почав виробляти автобуси
«Електрон» у Львові почав виробляти автобуси Львівський концерн «Електрон» запустив виробництво сучасних низькопідлогових автобусів. Також триває робота над електробусом. Про це повідомив голова правління ПАТ «Концерн Електрон» Юрій Бубес.
  • Новий трамвай і тролейбус курсуватимуть Львовом з наступного тижня Новий трамвай і тролейбус курсуватимуть Львовом з наступного тижня Нові львівські трамвай і тролейбус львівського виробництва планують випустити на маршрути наступного тижня.
  • «Електрон» показав, як виглядатиме новий львівський тролейбус. Фото
«Електрон» показав, як виглядатиме новий львівський тролейбус. Фото У Львові презентували перший тролейбус марки «Електрон», виготовлений спільним українсько-німецьким підприємством «Електронтранс». Низько підлогова модель при зупинці додатково опускається, аби пасажири могли комфортно зайти та вийти з тролейбуса. Вартість тролейбуса близько 2 млн грн.
  • Українцям заборонили зберігати на зарплатних і стипендіальних картках інші кошти, - ЗМІ Українцям заборонили зберігати на зарплатних і стипендіальних картках інші кошти, - ЗМІ Українцям заборонили вільно користуватися зарплатними картками, а також рахунками, на які нараховуються стипендії, пенсії, виплати на дітей та інші соціальні виплати. Про це йдеться в листі Нацбанку №25-110 / 55892, розісланому сьогодні по банківській системі.
  • Львівським підприємцям розкажуть, що треба знати для успішного старту Львівським підприємцям розкажуть, що треба знати для успішного старту 6 жовтня "Лабораторія ідей" LvBS запрошує на майстер-клас Олександра Бєлоконя (Одеса) на тему «Секрети підприємництва та нетворкінгу для успішного старту і розвитку успішних проектів».
  • Підприємцям Львова розкажуть, як вийти на ринок ЄС і захиститись від перевірок. Розклад семінарів Підприємцям Львова розкажуть, як вийти на ринок ЄС і захиститись від перевірок. Розклад семінарів 3 жовтня у Львові відбудеться два безкоштовні семінари для підприємців. Львівським бізнесменам розкажуть, що потрібно знати, аби вивести свої товари на європейський ринок і як захистити свої права під час перевірки контролюючих органів.
  • Виробник львівського трамвая випустив для міста перший тролейбус. Фото
Виробник львівського трамвая випустив для міста перший тролейбус. Фото Перший тролейбус марки «Електрон», виготовлений спільним українсько-німецьким підприємством «Електронтранс», завтра покажуть на виставці-ярмарку «Львівський товаровиробник». Тролейбус Т19101 «Електрон» виготовлений для потреб міста Львова, його передадуть ЛКП «Львівелектротранс».
  • 5 днів львівські виробники презентуватимуть свою продукцію. Повна програма 5 днів львівські виробники презентуватимуть свою продукцію. Повна програма З 2 до 6 жовтня, у Львові пройде щорічна виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». Захід відбуватиметься у приміщенні Львівського палацу мистецтв, що на вул. Коперника, 17.
  • Львів’ян вчитимуть, як розпочати успішний бізнес
Львів’ян вчитимуть, як розпочати успішний бізнес Управління економіки Львівської міської ради організовує курс тренінгів «Вчимося бізнесу», який складатиметься із 10 занять по 3 години. Всі охочі можуть зареєструватися та навчитися основам ведення бізнесу.
  • Відомий економіст розкаже львів Відомий економіст розкаже львів'янам про бізнес-клімат сучасної України 28 вересня о 15:00 львів'ян запрошують на відкриту лекцію відомого економіста Володимира Дубровського «Політична економіка сучасної України».
  • Трамвай на Сихів поїде українськими рейками Трамвай на Сихів поїде українськими рейками Проект «Трамвай на Сихів» затримується в реалізації, оскільки досі не вирішено питання з перенесенням ринку «Санта-Барбара», через територію якого має пролягати маршрут трамваю, а також заміни потребує каналізаційний колектор (розташований під майбутнім трамвайним маршрутом), що виводить стоки з Сихова. Водночас міська влада знайшла заміну російським рейкам, які мали прокласти на Сихові, їх закуплять в українського виробника.
  • 5 заходів Форуму енергозбереження у Львові, які варто відвідати 5 заходів Форуму енергозбереження у Львові, які варто відвідати З 30 вересня до 3 жовтня у Львові проходитиме І осінній будівельний форум «За крок до енергонезалежності», на якому всіх охочих вчитимуть, як економити газ та електроенергію та даватимуть практичні поради з використання альтернативних видів палива.
  • Урядові енергоініціативи: компенсація за котли і премія за заміщення газу. Інфографіка Урядові енергоініціативи: компенсація за котли і премія за заміщення газу. Інфографіка З підготовкою до зимового періоду на державному рівні актуалізувалось питання енергоефективності. А відтак Агентство з енергоефективності презентувало 3 ініціативи, які планують впровадити вже найближчим часом: компенсація 20% вартості електро- та твердопаливних котлів (50 млн грн), поєднання невідкладних законодавчих ініціатив з заміни природного газу та премія інвесторам за заміщення газу при виробництві тепла у ЖКГ та бюджетній сфері (443 млн грн).
  • Майже 15 гривень за долар: прогнози і коментарі Майже 15 гривень за долар: прогнози і коментарі У вівторок, 23 вересня, на міжбанку долар наблизився до безпрецедентної позначки у 15 гривень. Як коментують цей факт прем'єр-міністр та міністр фінансів України і коли, за їх прогнозами, нарешті настане стабільність на валютному ринку в Україні?
  • У Львові покажуть найкращі рекламні ролики «Канських левів-2014» У Львові покажуть найкращі рекламні ролики «Канських левів-2014» У вівторок, 23 вересня, у Львові показуватимуть найкращі рекламні ролики Міжнародного фестивалю виробників реклами «Канські леви» («Cannes Lions»).
  • Від завтра купити валюти можна буде не більше ніж на 3 тисячі гривень в день Від завтра купити валюти можна буде не більше ніж на 3 тисячі гривень в день Національний банк обмежив продаж валюти в одні руки сумою 3 тисячі гривень на добу. Про це йдеться у постанові від 22 вересня № 591 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".
  • Міжбанк закрився доларом по 14,9 Міжбанк закрився доларом по 14,9 В п'ятницю, 19 вересня 2014 року, на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту різко зросли.
  • Аби займатись спортом, не обов Аби займатись спортом, не обов'язково йти у фітнес-клуб, – експерт про угоду з ЄС Ми повинні ще сказати "дякую" за півтора роки, щоб підготуватися з нашими товарами до достойної здорової ринкової конкуренції, вважає професор бізнесу KSЕ, партнер Іnspira, професор з фінансів LvBS Михайло Колісник. Крім того, він розповів про те, що означає для українського бізнесу ратифікація угоди з ЄС і відкладення вступу до Зони вільної торгівлі та як бути конкурентноспроможним в умовах глобальної конкуренції.
  • Ціни в аптеках ростуть попри зниження ПДВ на ліки. Що дорожчає? Ціни в аптеках ростуть попри зниження ПДВ на ліки. Що дорожчає? Кабмін затвердив перелік медичних виробів, що підлягають оподаткуванню на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7%. Проте до нього не увійшов ряд важливих товарів, відтак, їх вартість зросте, оскільки з 10 вересня вони оподатковуються не на 7%, а на 20%. Це, наприклад, засоби жіночої гігієни та підгузки – дитячі та дорослі. Останні, зокрема, зараз волонтери купують для поранених військових у лікарнях.
  • Уряд хоче зрівняти акцизи на сигарети з фільтром і без Уряд хоче зрівняти акцизи на сигарети з фільтром і без Кабмін планує за два роки зрівняти акцизну ставку на сигарети з фільтром і без фільтра. Це вже друга спроба уряду, відповідний законопроект №5079 "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законів України (щодо податкової реформи)" зареєстрований у парламенті 15 вересня.
  • Львівському бізнесу розкажуть про фінансові несподіванки євроінтеграції Львівському бізнесу розкажуть про фінансові несподіванки євроінтеграції 17 вересня Львівська бізнес-школа запрошує на OPEN HOUSE програми Key Executive MBA. Учасники події зможуть взяти участь у майстер-класі викладача програми Key Executive MBA, фінансового консультанта Михайла Колісника на тему «Фінансові несподіванки в процесі євроінтеграції: Як повинно змінитись управління фінансами в компанії внаслідок євроінтеграції?».
  • У Львові створять кластери поліграфії та освіти У Львові створять кластери поліграфії та освіти У Львові відбудеться перший Львівський форум кластерів. 23 вересня представники львівських кластерів у сфері ІТ, туризму, поліграфії та легкої промисловості зустрінуться, щоб обговорити стратегію роботи на наступні п’ять років.
  • Львівські підприємці виготовляють мобільні блокпости для сил АТО Львівські підприємці виготовляють мобільні блокпости для сил АТО Мобільні вогневі точки виготовляють на одній з фірм у Львові. Бійці, які нестимуть службу в зоні АТО, вже потренувалися у збиранні тимчасових захисних споруд. Конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою. При необхідності її можна використовувати в якості блокпосту.
  • У Львові покажуть і розкажуть про кавове обладнання та аксесуари У Львові покажуть і розкажуть про кавове обладнання та аксесуари 18-21 вересня в рамках VIII свята «На каву до Львова» презентують обладнання та аксесуари світових та українських кавових брендів. Захід відбудеться на північній стороні площі Ринок у спеціально обладнаному наметі.
  • В Україні скоротили кількість контролюючих органів. Що ліквідували? В Україні скоротили кількість контролюючих органів. Що ліквідували? Кабінет міністрів скоротив кількість органів з контролюючими функціями – з 56 до 27. Повністю ліквідовано лише 8 відомств. Їх функції передають органам, які здійснюють державне управління у тотожних сферах. Більшість інших служб та інспекцій будуть реорганізовані шляхом злиття.
  • Українці не хочуть купувати книг Українці не хочуть купувати книг Цього року українці купують все менше книг. «У всіх дуже мало грошей, і для звичайної української родини купівля книжки відійшла на другий план», – сказав в ефірі tvoemisto.tv програмний директор Міжнародного літературного фестивалю Форуму видавців у Львові Григорій Семенчук.
  • Про що домовилась Україна з ЄC, відклавши Угоду про асоціацію
  • Глібовицький: Донецьк і Львів набагато подібніші, ніж ми собі уявляємо Глібовицький: Донецьк і Львів набагато подібніші, ніж ми собі уявляємо Євген Глібовицький – експерт з довготермінових стратегій. Він займається дослідженням цінностей та формуванням візії України до 2025 року. Про особливості Львова, Донецька,Дніпропетровська, Одеси та інших українських міст, про цінності і культурні коди їх мешканців та про те, якою має бути ідеальна модель майбутньої України він розповів на бізнес-сніданку Break West, організованому компанією HD Partners, у Львові.
  • Форум видавців роздав учасникам триколори для маркування російських книг Форум видавців роздав учасникам триколори для маркування російських книг Активісти ініціативи Економічний бойкот пишуть у соцмережах про те, що далеко не всі книги російських видавництв на книжковому ярмарку Форуму видавців у Львові промарковані. Організатори Форуму натомість запевняють, що попереджали учасників про маркування таких книг російськими триколорами.
  • МАУ вводить новий тариф з 50%-ю знижкою на квитки МАУ вводить новий тариф з 50%-ю знижкою на квитки Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» вводить спеціальний smart-тариф, таким чином, надаючи пасажирам можливість придбати квитки з 50%-ю знижкою за умови покупки не менш аніж за 150 днів до вильоту.
  • На ринку житла найбільший попит – на двокімнатні квартири На ринку житла найбільший попит – на двокімнатні квартири На тлі серйозних економічних і політичних проблем, ринок зайняв швидше вичікувальну позицію, ніж націлився на ріст, з поступальним зниженням кількості угод. Як показує статистика, в основній масі міст ціни в гривні поки істотно не змінилися, то в доларовому еквіваленті продовжується зниження.
  • Документи на будівництво у Львові тепер можна подати через міськраду Документи на будівництво у Львові тепер можна подати через міськраду З 1 вересня у Центрі надання адміністративних послуг у Львові розпочато прийом документів на отримання послуг деяких органів державної влади. Тепер мешканці можуть звертатися у ЦНАП міста Львова (пл. Ринок,1, вхід з правої сторони Ратуші) за послугами Територіального управління Держгірпромнагляду та послугами Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю.
  • Підземний перехід біля ЛАЗУ ремонтують за кошти бізнесу Підземний перехід біля ЛАЗУ ремонтують за кошти бізнесу Підземний перехід на вул. Стрийській-вул Володимира Великого почали ремонтувати за кошти місцевого підприємця.
  • У Львові збудують чотири нові автостанції. Адреси У Львові збудують чотири нові автостанції. Адреси У Львові планують збудувати чотири нові автостанції. Tvoemisto.tv дізналось, як покращуватимуть транспортну інфраструктуру міста у найближчі роки.
  • У Львові "малюватимуть" ескізи майбутнього після війни У Львові "малюватимуть" ескізи майбутнього після війни Завтра, 10 вересня, у Львові відбудеться черговий бізнес-сніданок Break West. Цього разу тема зустрічі – "Країна після війни. Непевний ескіз майбутнього".
  • Бізнес-сіті у Львові: 6 корпусів, 150 компаній, 3000 робочих місць Бізнес-сіті у Львові: 6 корпусів, 150 компаній, 3000 робочих місць До 2018 року девелоперська компанія «Технопарк» має намір вкласти понад 20 млн дол у будівництво першого сучасного бізнес-сіті у Львові. Воно охоплюватиме 10 корпусів, об'єднаних спільною територією та інфраструктурою, загальною площею понад 60 000 м2.
  • В Україну стали менше імпортувати хлібобулочних виробів В Україну стали менше імпортувати хлібобулочних виробів За підсумками січня-липня 2014 р. обсяги імпорту хлібобулочних виробів в Україну в порівнянні з аналогічним періодом 2013 р., зменшилися на 11,6%. Всього в Україну було ввезено 3,1 тис. тонн продукції на суму близько 80,4 млн грн.
  • У Львові виготовлятимуть паливо з опалого листя. Оновлено У Львові виготовлятимуть паливо з опалого листя. Оновлено У Львові реалізують проект «Міська експериментальна програма виробництва пелет із зелених відходів». У місті збирають сировину для виготовлення пелет, які можна буде використовувати як тверде паливо. Наразі вивчають ефективність такого палива, а у грудні презентуватимуть результати і обговорять, як місто може його використовувати.
  • Ціна на цукор до зими зросте на 25% Ціна на цукор до зими зросте на 25% Ціни на цукор в Україні зростуть на 25%. Основна причина – подорожчання газу для виробників. Як повідомляє профільна асоціація "Укрцукор", не дивлячись на відсутність дефіциту буряка, заводи відвантажують цукор по 7,50-8 гривень за 1 кг. За оцінками президента асоціації Миколи Ярчука, ціни на цукор до зими зростуть до 10 грн за 1 кг.
  • Попит на оренду житла у Львові зростає. До кінця року ціни збільшаться на 15% Попит на оренду житла у Львові зростає. До кінця року ціни збільшаться на 15% До кінця року оренда житла в Львові може нестрімко подорожчати на 15%. Про це повідомив голова Львівського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Андрій Борисов.
  • Українські сімейні ферми зможуть продавати продукцію в Європу Українські сімейні ферми зможуть продавати продукцію в Європу Міністерство аграрної політики України підготувало зміни до закону «Про фермерські господарства», якими мають легалізувати невеликі фермерські господарства сімейного типу. На сьогодні близько 5 млн приватних селянських господарств України не є повноправними учасниками аграрного ринку і не мають статусу виробника сільськогосподарської продукції.
  • Як відновити Україну. План дій від Яценюка Як відновити Україну. План дій від Яценюка "Щохвилини російська агресія завдає збитків економіці України. Та після війни завжди настає мир і наша країна потребує чіткого плану – що треба робити терміново, що згодом, і куди нас ці кроки приведуть", – представив стратегічний план, розроблений українськими економічними експертами, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
  • Попри зниження ПДВ ціни на ліки в Україні не зменшаться Попри зниження ПДВ ціни на ліки в Україні не зменшаться Український уряд затвердив перелік ліків, які будуть оподатковуватися податком на додану вартість на 7%, а не на 20%. Це має зробити ліки доступнішими і дозволить зменшити ціни, вважають в уряді. Проте експерти наголошують, що ціни на ліки не зменшаться, оскільки зростає курс долара та євро.
  • На ярмарку львівських товарів будуть дегустації та тренінги На ярмарку львівських товарів будуть дегустації та тренінги Упродовж п’яти днів, з 2 до 6 жовтня, у Львові пройде щорічна виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». У межах виставки-ярмарку пройдуть семінари, тренінги, круглі столи, презентації, дегустації, нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку «Купуй львівське!» тощо.
  • Голова Львівської ОДА Турянський: статки, нерухомість, авто Голова Львівської ОДА Турянський: статки, нерухомість, авто Тимчасовий виконувач обов`язків голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський отримав 2013 року доходів на загальну суму 245 тис. грн, а доходи його сім’ї становили 1,75 млн грн. Турянський також задекларував будинок, квартиру, землю, гаражі та інше нерухоме майно, а також три автомобілі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!