Чому саме 24 серпня проголошували Незалежність України та видатки Львова та області у час війни. Підсумки доби

884 0
Нині 25 серпня та 548 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 15:28, відбій – о 16:25. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 35 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 15 ударів по районах зосередження противника, один по пункту управління, та 3 – по його ЗРК. Уражено 2 пункти управління, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Уночі рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території України. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Українські бійці здійснили висадку в Криму у межах спецоперації. Що відомо. «Цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Продовжується спецоперація, всі деталі ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів», – розповів представник ГУР Андрій Юсов.

А також: На Львівщині підполковник змушував солдатів будувати для нього будинок. З середини липня солдати, замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті «командира». До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив 7 військовослужбовців.

Акцент дня: Мало хто знає, чому саме 24 серпня, або як Україна проголошувала Незалежність. До 32-ої річниці із дня проголошення незалежності України Tvoemisto.tv поспілкувалось із Тарасом Стецьківом, народним депутатом п’ятьох скликань, одним з тих, хто у Верховній Раді готував цей Акт і голосував за нього. Як вдалося вибороти незалежність; чому саме 24 серпня; чому для підписання акту доводилось хитрувати; про що негласно домовились росія та США; яких помилок допустилась демократична опозиція і чому наш розквіт ще попереду – читайте у проекті «Акценти Твого міста».

«Коли стало зрозуміло, що Україна між 19 і 24 серпня дозріла до проголошення незалежності, то 24-те було чи не єдиним вікном можливостей. Комуністи пропонували провести сесію не 24-го, яке припадало на суботу, а в понеділок, бо субота не робочий день. А 27-го в Києві вже була делегація від Єльцина на чолі з головою його адміністрації Бурбулісом і віце-президентом Рудським, які вмовляли нас не розвертатися від совєтського союзу».

Ключові події:

1. «Це привітання саме тому, хто дає Україні Незалежність». Зеленський звернувся до українців. «Коли ми відзначаємо Незалежність України, кожен може відчути в ній себе. Кожен може спитати в себе: а де ти в українській Незалежності? А що твого додалося Незалежності? А чим ти допоміг Незалежності? І сьогодні я хочу присвятити це привітання саме тобі. Тобі, хто дає Україні Незалежність».

На цю ж тему: У Львові до Дня Незалежності вшанували пам’ять полеглих Героїв. Фото.

А також: Як відзначали День Незалежності у Львові останні 5 років. 

Tvoemisto.tv підготувало підбірку фото;

2. НАЗК внесло до переліку спонсорів війни тютюнову компанію, яка планує збудувати завод на Львівщині. Компанія Philip Morris отримала ліцензію на роботу у Львівській області на 5 років.

Читайте також: Вищий антикорупційний суд конфіскував квартиру у посадовиці львівської митниці. Кошти, за які її було придбано, стягнули в дохід держави;

3. Львів увійшов до лідерів міст з найбільшими видатками на підтримку ЗСУ. Водночас найменші показники у Києва, Запоріжжя, Броварах, Івано-Франківська та Тернополя. Ці міста виділили для армії приблизно 2% зі своїх бюджетів.

На цю ж тему: Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість. Медіа-хаб «Твоє місто» 25 серпня о 14:00 проведе публічну дискусію, на які представники міської, обласної влади, експерти та волонтери обговорять витрати коштів місцевих бюджетів Львова та Львівщини під час війни, як сьогодні доцільно витрачати кошти з бюджету, від чого можна відмовитися задля економії та пришвидшення перемоги, а також за якими критеріями визначають відповідність витрат і хто визначає пріоритети;

4. Біля Сихівського моста планують звести торгово-офісний центр та готель. Наразі на цій території розташовані склади та виробничі приміщення. Також облаштують підземний паркінг.

Читайте також: На вулиці Шевченка встановили вуличні меблі. Наразі планують завершити роботи з озеленення – висадити дерева та кущі.

Та: На вулиці Орлика запрацює новий паркувальний майданчик. На вулиці облаштували 87 паркомісць, 9 з них – для осіб з інвалідністю.

А також: У Львові з’явилась нова трамвайна зупинка. На вул. Замарстинівській, 11, в напрямку центру міста, з’явилася нова трамвайна зупинка «Під Дубом»;

5. У Центрі Львова відкрили Площу Ангелів. Фото. «Площа стане місцем, де ми будемо почувати себе у безпеці, будемо відчувати присутність тих, кого ми не перестаємо любити, навіть попри те, що смерть нас розлучила. Ангели будуть нам постійно нагадувати, що хтось, кого ми сильно любимо, на кого надіємося і чиї підтримку та захист відчуваємо, завжди поруч», – сказав владика Степан Сус.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!