Новини
  • Як вберегти здоров’я при користуванні кондиціонером. Список порад Як вберегти здоров’я при користуванні кондиціонером. Список порад Із настанням спеки все більше львів’ян на робочих місцях чи в домівках користуються кондиціонерами. Однак крім бажаної прохолоди, за неправильного користування, він може завдати і шкоди здоров’ю. Кілька правил про те, як правильно користуватися кондиціонером.
  • Львів’ян кличуть на велоквест до Дня Незалежності. Як взяти участь? Львів’ян кличуть на велоквест до Дня Незалежності. Як взяти участь? У переддень 24-ї річниці Незалежності України відбудеться загальноміський тематичний велоквест «Незалежна Україна». Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради запрошує до участі охочі команди.
  • Іспити по-новому: підсумкову атестацію і ЗНО планують об’єднати Іспити по-новому: підсумкову атестацію і ЗНО планують об’єднати Міністерство освіти і науки має намір об'єднати зовнішнє незалежне тестування з української мови й літератури, англійської мови, математики та історії України з випускними іспитами в школах.
  • Восени у Львові відновить роботу дитсадок на Зубрівській	Восени у Львові відновить роботу дитсадок на Зубрівській У Львові тривають роботи з реконструкції приміщення на вулиці Зубрівській, 9, щоб відновити функціонування тут дитячого садка №17. Планується, що в цьому році відкриють 4 групи, в яких перебуватиме 80 дітей. Загалом, закінчити реконструкцію приміщень і відкрити садок для усіх 10 груп (190 дітей) планують наступного року. Вартість усіх робіт складає 15 млн грн, інформує прес-служба міськради.
  • ТОП-7 корисних трав та спецій ТОП-7 корисних трав та спецій Трави і спеції роблять набагато більше, ніж просто додають аромат вашим стравам. Вони дозволяють зменшити вплив солі, цукру, насичених жирів, а деякі з них навіть приносять велику користь здоров'ю. Пропонуємо вам 7 трав та спецій, які є дуже корисні для нашого організму.
  • Із вересня у школах побільшає уроків іноземних мов Із вересня у школах побільшає уроків іноземних мов Наказом Міністерства освіти і науки України «Про внесення змін до Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів» збільшено години на вивчення іноземних мов за рахунок варіативної складової.
  • Як зробити сон кориснішим: 4 поради Як зробити сон кориснішим: 4 поради Сонливість та втома після тривалого сну - не найкращий початок дня. Пропонуємо дізнатися про головні умови, яких треба дотримуватися, щоб нічний відпочинок був якісним та здоровим.
  • У Львові таки відремонтують перинатальний центр на Дж. Вашингтона У Львові таки відремонтують перинатальний центр на Дж. Вашингтона 5 серпня Кабінет Міністрів України затвердив проектно-кошторисну документацію на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Джорджа Вашингтона, 6 (колишня вул. Батальна). На ремонт клініки виділять 171 млн грн.
  • Львів’ян кличуть разом позайматися йогою. Програма Львів’ян кличуть разом позайматися йогою. Програма У середу, 12 серпня, на площі біля Львівської опери проведуть відкрите заняття з йоги.
  • У Львові вперше проведуть унікальний «вертикальний забіг» У Львові вперше проведуть унікальний «вертикальний забіг» 30 серпня 2015 року у нашому місті вперше відбудуться змагання із гірського бігу в межах міста «Львівський вертикальний забіг».
  • У Львові бракує вакцини БЦЖ. Коли з’явиться? У Львові бракує вакцини БЦЖ. Коли з’явиться? Львівські лікарні будуть забезпечені вакцинами БЦЖ «найближчим часом».
  • Сьогодні спека у Львові сягне 34º: чим утамувати спрагу? Сьогодні спека у Львові сягне 34º: чим утамувати спрагу? Як повідомив Львівський регіональний центр з гідрометеорології, сьогодні, 6 серпня, спека у Львові сягне позначки 34 градусів тепла. Пропонуємо вам кілька варіантів, як втамувати спрагу в таку погоду.
  • Незручна хвороба: де у Львові роблять сучасну діагностику геморою? Незручна хвороба: де у Львові роблять сучасну діагностику геморою? Як правило, людям незручно говорити вголос про... геморой. Перші думки, які виникають, - це острах неприємних відчуттів. Та проводити діагностику потрібно навіть при незначних симптомах. Діагностика зараз є різна, і вже проводиться за допомогою делікатного і дуже тоненького пристосування.
  • Відтепер усі дисертації можна буде переглянути онлайн Відтепер усі дисертації можна буде переглянути онлайн Вищі навчальні заклади публікуватимуть на своїх сайтах дисертації, прийняті до захисту спеціалізованою вченою радою. Вони будуть у відкритому доступі онлайн. Відповідний наказ підписав міністр освіти і науки Сергій Квіт.
  • У яких школах Львова відкриють класи для особливих дітей У яких школах Львова відкриють класи для особливих дітей Уже у вересні цього року у Львові стартує пілотний проект – «Нові навчальні можливості для дітей з особливими потребами». У школі «Надія» відкриють перший спецклас для особливих діток. Tvoemisto.tv дізналося, як буде розвиватися проект та в якій школі Львова невдовзі відкриють ще один спеціальний клас.
  • Як оздоровити нігті в домашніх умовах: 5 рецептів Як оздоровити нігті в домашніх умовах: 5 рецептів Наші нігті потребують не меншого догляду, аніж волосся чи шкіра. Неправильно вважати, що пилочка і зміцнюючий засіб – усе, що потрібно вашим нігтям. Домашній догляд за нігтями не займе багато часу. Пропонуємо вам поради про те, які підручні засоби допоможуть швидко і без зайвих витрат зміцнити нігтьову пластину і повернуть манікюру привабливість.
  • Топ-10 вишів за кількістю поданих заяв: Львів лідирує Топ-10 вишів за кількістю поданих заяв: Львів лідирує В Україні завершено етап подання заявок на вступ у вищі навчальні заклади. Львівський університет отримав рекордну кількість заяв від абітурієнтів.
  • Топ-7 порад, як здобути стипендію за кордоном Топ-7 порад, як здобути стипендію за кордоном Студенти, які нещодавно отримали фінансування свого навчання. за кордоном, найкраще знають, як шукати такі можливості. Цього року переможці конкурсу стипендій від QS пропонують 7 основних підказок для всіх охочих.
  • Перевірятимуть львівські школи, де медалісти не підтвердили свої знання Перевірятимуть львівські школи, де медалісти не підтвердили свої знання На Львівщині розглянуть доцільність перебування на займаній посаді директорів загальноосвітніх навчальних закладів, де учні, що претендували на отримання золотих медалей за досягення у навчанні, не підтвердили своїх знань під час зовнішнього незалежного оцінювання.
  • Учителям та медикам доведеться працювати довше Учителям та медикам доведеться працювати довше Кабмін збільшив стаж для виходу на пенсію співробітникам освіти, охорони здоров'я та соціального захисту.
  • На скільки зросла вартість навчання у Франковому університеті? На скільки зросла вартість навчання у Франковому університеті? Навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка подорожчало. За словами ректора вишу Володимира Мельника, найменше зросла оплата на найдорожчих факультетах, наприклад, юридичному та міжнародних відносинах.
  • В Україні продовжили вступну кампанію до вишів В Україні продовжили вступну кампанію до вишів Через технічні проблеми в роботі Українського центру оцінювання якості освіти Міністерством освіти і науки ухвалене рішення про продовження вступної кампанії до вищих навчальних закладів до 2 серпня.
  • Топ-7 найкорисніших напоїв Топ-7 найкорисніших напоїв Існують напої, які збагачують наш організм багатьма корисними речовинами. До такого висновку дійшли медики.
  • Які продукти корисні для здорового сну Які продукти корисні для здорового сну Якщо у вас проблеми зі сном, не потрібно одразу приймати заспокійливі, спершу варто переглянути раціон.
  • Поради абітурієнтам в останній тиждень вступної кампанії Поради абітурієнтам в останній тиждень вступної кампанії Оскільки до моменту оприлюднення рейтингових списків залишається менше тижня, звертаємо увагу абітурієнтів на окремі аспекти, що можуть мати вирішальне значення для вступу.
  • Де випускникам вишів перевірити свої дипломи? Де випускникам вишів перевірити свої дипломи? На сайті ДП «Інфоресурс» відкрито сервіс перевірки документів, отриманих випускниками навчальних закладів у 2015 році.
  • Як переконатись, що ваша дитина готова до школи? Як переконатись, що ваша дитина готова до школи? Першокласник сьогодення і першакласник в минулому – різні поняття. В наш час від дитини в першому класі вимагають більше, ніж це було раніше. Тому, щоб адаптація до школи проходила нормально і у дитини не зникло бажання вчитися, малюк повинен бути готовий до школи.
  • Батьки знатимуть, на що витрачає гроші школа Батьки знатимуть, на що витрачає гроші школа В урядовій передачі «10 хвилин з Прем'єром-міністром» Арсеній Яценюк розповів про зміни в освіті. Серед пропонованих нововведень – обов’язкова фінансова звітність усіх шкіл.
  • Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад Чимало львів'ян прокидаються рано-вранці. Далеко не кожному вдається робити це без проблем. Але можна зробити пробудження більш приємним, бадьорим і швидким. Сьогодні ми опублікуємо кілька порад, які допоможуть цього досягнути.
  • У Львові учасників АТО діагностуватимуть на гепатит С. Де перевіритися? У Львові учасників АТО діагностуватимуть на гепатит С. Де перевіритися? У межах акції благодійна програма для учасників антитерористичної операції (АТО): безоплатна діагностика за допомогою експрес-тестів на виявлення гепатиту С.
  • Як зберігати овочі та фрукти влітку. 7 порад Як зберігати овочі та фрукти влітку. 7 порад Літо дарує нам величезну кількість свіжих фруктів та овочів. Звичайно, краще намагатися їсти їх свіжими. Але як бути, коли треба зберегти їх довше, ніж один день?Пропонуємо 7 порад про те, як правильно зберігати овочі та фрукти.
  • Як швидко позбутися розтяжок? Новий метод для львів’ян
Як швидко позбутися розтяжок? Новий метод для львів’ян Кожна жінка хоче похизуватися ідеальними ногами в улюбленому купальнику. Та розтяжки і целюліт цьому заважають. Часто ми чуємо фразу, що позбутися їх – нереально. Та чи знали ви, що у Львові можна швидко і недорого подолати розтяжки? Новинка називається карбокситерапія. Tvoemisto.tv вирішило розібратися, що це таке і як воно працює.
  • Як створити успішний проект і отримати грант? Інфографіка Як створити успішний проект і отримати грант? Інфографіка Tvoemisto.tv пропонує корисну інфографіку про те, як написати успішний проект для отримання гранту.
  • Як економити на ліках. Три корисні поради. Оновлено. ВІДЕО Як економити на ліках. Три корисні поради. Оновлено. ВІДЕО Сьогодні існує значне коливання цін на ринку лікарських засобів. Одні і ті ж препарати можуть мати різну ціну, навіть в одній мережі аптек. Від чого це залежить? Як зекономити на ліках без ризику для здоров'я? Чи існують українські аналоги закордонних препаратів? Завідувач однієї з аптек мережі «D.S.» Анна Антонів пояснила Tvoemisto.tv як утворюються ціни на ліки, на що звернути увагу при купівлі лікарських засобів, та як економити на ліках.
  • Батьки самі обиратимуть, коли віддати дитину до школи Батьки самі обиратимуть, коли віддати дитину до школи Міністерство освіти хоче відмовитися від жорсткої регламентації віку, у якому дитина має розпочати навчання у загальноосвітній школі. Батьки мають віршувати самостійно, чи має дитина піти до школи у віці 6 років чи 7.
  • Львів’янам розкажуть, як захистити свої персональні дані Львів’янам розкажуть, як захистити свої персональні дані 23 липня в Українському католицькому університеті відбудеться круглий стіл «Захист персональних даних в Україні: виклики та перспективи розвитку», організований Офісом Ради Європи в України та Генеральним Директоратом Ради Європи спільно з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Центром верховенства права УКУ.
  • На Львівщині працює гаряча лінія «Вступна кампанія-2015» На Львівщині працює гаряча лінія «Вступна кампанія-2015» Абітурієнти Львівської області можуть звертатися за телефонами гарячої лінії щодо вступної кампанії 2015 року.
  • Google допомагатиме українським учителям проводити уроки Google допомагатиме українським учителям проводити уроки В Україні запрацювали освітні групи Google, які допомагатимуть освітянам комунікувати між собою, обмінюватися досвідом та запроваджувати новітні технології у навчальний процес.
  • ТОП-3 рецепти смузі для спекотного липня ТОП-3 рецепти смузі для спекотного липня Коли надворі спека, прохолодні смузі не лише втамують спрагу, а й збагатять ваш організм корисними інгредієнтами. Tvoemisto.tv пропонує 3 рецепти смузі, які можна приготувати із сезонних ягід, фруктів та овочів.
  • Львівський виш таки реорганізовано Львівський виш таки реорганізовано Відповідним наказом Міністерства освіти і науки Львівську державну фінансову академію реорганізовано та приєднано до Львівського національного університету імені Івана Франка.
  • Чи корисно довго спати? Чи корисно довго спати? Після напруженого робочого тижня багато людей планують відіспатись у вихідні. Та, мабуть, не усі знають, що тривалий сон не приносить жодної користі. Зайві кілька годин, як виявилося, завдають суттєвої шкоди організму. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися, на що і як впливає тривалий сон.
  • Триває набір на магістерську програму, яку очолив Павло Шеремета Триває набір на магістерську програму, яку очолив Павло Шеремета В Українському Католицькому Університеті триває набір на магістерську програма для управлінців з державного сектору.
  • Дві львівські гімназії – серед найкращих в Україні Дві львівські гімназії – серед найкращих в Україні У Міносвіти назвали найкращі загальноосвітні заклади, що готують випускників до вступу у виші.
  • Коли у школах Львова з’являться шахові гуртки? Коли у школах Львова з’являться шахові гуртки? Невдовзі школярі Львова зможуть опановувати гру в шахи. Із наступного навчального року в школах запровадять посаду керівника шахового гуртка, а поки що шукають тренерів, які будуть навчати дітей.
  • Правила харчування в спекотному місті. Десять порад Правила харчування в спекотному місті. Десять порад У спеку організм людини серйозно потерпає від зневоднення. Дрібний пил та екотоксиканти, що містяться в міському повітрі, серйозно ускладнюють ситуацію. Вони спричинюють кисневу недостатність, пригнічують імунітет, порушують роботу організму. Пропонуємо ознайомитися із 10 порадами щодо правильного харчування, які допоможуть знизити вплив негативних чинників.
  • Львів Львів'яни опановуватимуть сільське господарство: перелік майстер-класів Соціально-освітній проект «OгoРодина» презентують у суботу, 18 липня, у парку імені Івана Франка. Проект пропонує мешканцям та гостям міста дізнатися більше про сільське господарство.
  • Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають? Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають? На сесії міської ради виділили кошти на Програму розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 роки.
  • Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі 13 липня провів в Будинку Уряду брифінг, на якому розповів про особливості ініційованих МОЗ України законопроектів по медичній реформі.
  • Як  зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад Як зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад Фізичні навантаження та зміни умов життя можуть негативно вплинути на самопочуття, навіть здорової людини. Тому аптечка є необхідним атрибутом будь-якого походу в гори. Tvoemisto.tv нагадує про ліки, які є обов’язковими на відпочинку.
  • У Львові  перевірять школи, де учні не підтвердили медалі на ЗНО У Львові перевірять школи, де учні не підтвердили медалі на ЗНО Департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації проводить перевірку у школах області. Порівнюють, чи відповідають оцінки при випуску дітей результатам ЗНО.
  • Виші оприлюднять кількість бюджетних місць Виші оприлюднять кількість бюджетних місць Міністерство освіти і науки звернулося до керівників вищих навчальних закладів з проханням розмістити на офіційних сайтах навчальних закладів інформацію щодо доведеного обсягу державного замовлення на прийом і випуск фахівців.
  • Як вибрати безпечний пластиковий посуд Як вибрати безпечний пластиковий посуд Пластиковий посуд уже давно міцно увійшов до повсякденного життя. Та у багатьох ще залишилися питання щодо безпечності матеріалів, із яких він виготовляється. Як з’ясувалося, потенційну шкоду можна визначити за знаками, розміщеними на пляшках і упаковках. Пропонуємо ознайомитися з основними різновидами пластикового посуду і особливостями його використання.
  • Жовчнокам’яна хвороба. Куди звертатись львів’янам? Жовчнокам’яна хвороба. Куди звертатись львів’янам? В Україні постійно зростає кількість недужих з діагнозом «жовчнокам’яна хвороба». Камені у жовчному міхурі та жовчних протоках найчастіше виявляють у жінок (особливо після 35 років). Tvoemisto.tv дізнавалось, як боротися з цією недугою.
  • Онлайн-база центрів реабілітації для поранених в АТО. Де подивитись? Онлайн-база центрів реабілітації для поранених в АТО. Де подивитись? Волонтери громадської організації «Поруч» підготували базу з контактами закладів, де поранені під час проведення АТО військовослужбовці можуть отримати професійні послуги з фізичної реабілітації.
  • Міністерство освіти запустило гарячу лінію для абітурієнтів Міністерство освіти запустило гарячу лінію для абітурієнтів Оператори телефонної лінії надають консультації з питань вступу до вищих навчальних закладів.
  • Уряд вирішив, як оплачуватиметься лікарняний. Три факти Уряд вирішив, як оплачуватиметься лікарняний. Три факти Кабінет Міністрів затвердив порядок оплати перших п'яти днів лікарняного.
  • Студенти Львова – які вони? Інфографіка Студенти Львова – які вони? Інфографіка Інститут міста підготував нову статистичну інформацію щодо кількості студентів у Львові. Дослідження проводилось у рамках моніторингу показників реалізації комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Дані щодо кількості студентів та випускників у львівських ВНЗ були отримані на основі офіційних запитів у навчальні заклади.
  • Сьогодні стартує вступна кампанія: нагадуємо про найважливіше Сьогодні стартує вступна кампанія: нагадуємо про найважливіше Сьогодні, 10 липня, в Україні розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів. У міністерстві освіти і науки повідомили, що подати документи до ВНЗ абітурієнти зможуть з 10 до 31 липня. Пропонуємо найважливішу інформацію про те, що чекає на абітурієнтів цьогоріч.
  • Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.
  • У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Окрім пацієнтів із проблемами опорно-рухового апарату, у ньому зможуть відновлюватися військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!