Новини
  • Львів Львів'янок запрошують на курси самозахисту Безкоштовний майстер-клас із самозахисту для жінок проведе у Львові громадська організація «Самобутня Школа Асгарда», – про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • 5 вправ для гарної статури, призначені для водіїв за кермом 5 вправ для гарної статури, призначені для водіїв за кермом Стояння у корку може не лише втомлювати та дратувати, але й бути корисним. Водіям буде не так нудно, якщо провести час із користю та повторювати ці п'ять легких, але у той же час корисних вправ.
  • Що потрібно їсти восени, щоби не хворіти Що потрібно їсти восени, щоби не хворіти Осінь – це період, коли наш організм запасається енергією, щоб у всеозброєнні зустріти холодну зимову пору. Через те, що день стає коротшим, а погода все більш прохолодною, ми підвищуємо загальне споживання калорій, особливо за рахунок жиру і простих вуглеводів. Безконтрольне вживання жирних і солодких продуктів може істотно підвищити енергетичну цінність раціону харчування на 300-500 калорій вище норми. Тому пропонуємо вам кілька порад осіннього харчування, що допоможуть почуватися здорово і не набирати вагу.
  • 8 аргументів, які доводять унікальну користь від ходьби 8 аргументів, які доводять унікальну користь від ходьби Ходьба – найбільш безпечний вид фізичної активності для будь-кого. Ходьба є абсолютно безкоштовною, нею можна займатися будь-коли та будь-де. Вона не потребує спеціального одягу, обладнання, тренажерів, килимків, гантель тощо. Пропонуємо вам ще кілька аргументів, які підтверджують корисність цієї справи.
  • Львів’янам розкажуть як отримати вищу освіту у Німеччині та Австрії Львів’янам розкажуть як отримати вищу освіту у Німеччині та Австрії Львівських школярів та студентів запрошують на семінар, де розкажуть про вступ на навчання та стажування в Австрії та Німеччині.
  • 12 правил харчування в запиленому місті 12 правил харчування в запиленому місті Дрібний пил та екотоксиканти, якими є суміш газів моноксиду вуглецю, діоксидів азоту та сірки спричинюють кисневу недостатність, пригнічують імунітет, порушують роботу організму і тому харчування, спосіб життя мають сприяти активізації імунних та відновлювальних процесів. Пропонуємо декілька правил харчування від дієтолога, що допоможуть зберігати здоров’я і тонус організму у великому місті.
  • У Львові звільнили вчительку, яку звинуватили у приниженні школярки У Львові звільнили вчительку, яку звинуватили у приниженні школярки Минулого тижня у Львові, у середній загальноосвітній школі №40, на уроці хореографії, вчителька покарала дитину, змусивши її перед класом зняти штанці. Про цей факт у дописі на Facebook повідомила мама дитини, яка теж ходить у цей клас. Для перевірки цього інциденту створили окрему комісію і провели службове розслідування. Як розповіла спеціально для Tvoemisto.tv в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, за результатами розслідування начальнику відділу освіти Залізничного району було рекомендовано притягти вчительку до відповідальності, звільнивши її зі школи.
  • Центр міської історії у Львові запрошує вчителів до співпраці Центр міської історії у Львові запрошує вчителів до співпраці Центр міської історії запрошує шкільних вчителів та університетських викладачів провести заняття на виставці «Велика війна 1914 – ... Індивідуальний та глобальний досвід».
  • Отруєння у львівській школі: госпіталізували двох людей Отруєння у львівській школі: госпіталізували двох людей Масових звернень учнів школи №98, що на вулиці Трильовського, 12, до медиків не зафіксовано. Госпіталізації потребували лише двоє осіб.
  • 10 корисних запитань до науковців про сон 10 корисних запитань до науковців про сон Чи завжди сон був восьмигодинним? Яке положення тіла під час сну є найкращим? Чому ми спимо у темну пору? Чи правда, що Наполеон спав по три години? Що буде, якщо зовсім не спати?
  • У одній зі шкіл Львова перевіряють випадок отруєння У одній зі шкіл Львова перевіряють випадок отруєння Харчоблок школи №98, що на вулиці Трильовського, 12, тимчасово закрили на обстеження.
  • У Львові чоловіків закликають перевіритися на рак простати. Деталі У Львові чоловіків закликають перевіритися на рак простати. Деталі 14 вересня 2015 року у Львові стартували «Дні профілактики онкозахворювань статевої сфери у чоловіків».
  • Львів Львів'янка стала чемпіонкою світу з шахів серед дівчат Сьогодні в Ханти-Мансійську (Російська Федерація) завершився чемпіонат світу з шахів серед дівчат до 20 років. Перемогу в ньому здобула українська шахістка Наталія Букса. В активі 18-річної львів'янки 10 очок з 13 можливих
  • Які школи Львова отримають нові ноутбуки? Які школи Львова отримають нові ноутбуки? Відділ освіти Залізничного району Львова придбав 40 ноутбуків у ТОВ «РС - Безпека» за майже ₴284 тис. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
  • Топ-10 продуктів, які здатні зіпсувати настрій Топ-10 продуктів, які здатні зіпсувати настрій Прийом їжі може не лише додати енергії та життєвих сил, але й зіпсувати настрій, якщо неправильно підібрати страви. Пропонуємо вам 10 продуктів харчування, які варто вживати обережно, якщо хочете довше бути у гарному гуморі.
  • 10 мобільних додатків, що допоможуть слідкувати за здоров’ям 10 мобільних додатків, що допоможуть слідкувати за здоров’ям Здоровий спосіб життя – це не завжди легко та зручно. Іноді бракує часу та уваги, щоби відстежувати кожен свій крок та прийом їжі. Але ваш організм, очевидно, такі відмовки не схвалив. Тому спеціально для того, аби ви могли щохвилини стежити за своїм здоров’ям, Територія твого розвитку підібрала розумні додатки, з якими ваш смартфон стане ще кориснішим.
  • Львівщина однією з перших отримає вакцину від поліомієліту: деталі
Львівщина однією з перших отримає вакцину від поліомієліту: деталі Міністерство освіти і здоров’я планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років.
  • У Львові батьки звинуватили вчительку у приниженні першокласниці. Оновлено У Львові батьки звинуватили вчительку у приниженні першокласниці. Оновлено У Львові, у середній загальноосвітній школі №40, на уроці хореографії, вчителька покарала дитину, змусивши її перед класом зняти штанці. Про цей факт у дописі на Facebook повідомила мама дитини, яка теж ходить у цей клас. Директор школи №40 у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила той факт, що надійшли скарги від батьків і повідомила, що наразі триває службове розслідування.
  • Вчені звання по-новому. Що зміниться? Вчені звання по-новому. Що зміниться? Кабміном України вже ухвалили постанову, якою вводять у дію новий порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, а також зразки документів, необхідних для присвоєння вчених звань.
  • Львів’ян запрошують на медичні консультації. Куди приходити?
Львів’ян запрошують на медичні консультації. Куди приходити? Управління охорони здоров’я ЛМР, спільно з департаментом охорони здоров’я ЛОДА, з 15 по 30 вересня у кожному районі Львова ініціює профілактичні акції «Здорове місто». Усі охочі зможуть отримати безкоштовні консультації спеціалістів.
  • Дитячі клуби Львова запрошують школярів. Перелік безкошовних гуртків Дитячі клуби Львова запрошують школярів. Перелік безкошовних гуртків Наступного тижня стартує навчальний рік у Дитячих клубах Львова. На безкоштовні заняття в гуртки запрошують дітей з 6 років. Дитячі клуби пропонують разом опановувати: малювання, рукоділля, декоративно-прикладне мистецтво, бісероплетіння, іноземні мови, танці, театральне й циркове мистецтво, настільний теніс, атлетику, футбол, загальнофізичні тренування.
  • Чому варто читати з дитинства? Кілька фактів Чому варто читати з дитинства? Кілька фактів Дослідники рекомендують вчитися читати складні і об`ємні книги з дитинства. Це навчить мозок вибудовувати довгі ланцюжки причинно-наслідкових зв`язків. До того ж 6-хвилинне читання знижує рівень стресу на 66%, і цей метод набагато ефективніший прогулянки або музичної терапії.
  • Де у Львові можна зробити повний аналіз води? Оновлено Де у Львові можна зробити повний аналіз води? Оновлено У Львові в аквапарку «Пляж» вже понад рік функціонує перша приватна сертифікована хімічна лабораторія «АКВАлаб». Ви можете прийти туди зі зразком, наприклад, питної води та перевірити її якість.
  • Шість здорових звичок, якими не варто зловживати Шість здорових звичок, якими не варто зловживати Вживати в їжу корисні жири, пити соки та смузі, закінчувати тренування розтяжкою – усе це дуже корисно, якщо не надто захоплюватися. Голодування в гонитві за бездоганною фігурою може вилитися в розлад харчової поведінки, а виснажливі фізичні навантаження – призвести до травми чи занапастити здоров'я. В усьому потрібно знати міру, і у здорових звичках теж. Пропонуємо перелік поведінковх моделей із якими варто бути обережними.
  • У Львові завершують роботу над озвученням підручників для дейзі-бібліотеки У Львові завершують роботу над озвученням підручників для дейзі-бібліотеки У Львві триває озвучення книг для незрячих або слобозорих школярів, які вже невдовзі будуть у вільному доступі.
  • «АКВАлаб»: де у Львові роблять повний аналіз води? «АКВАлаб»: де у Львові роблять повний аналіз води? У Львові в аквапарку «Пляж» вже понад рік функціонує перша приватна сертифікована хімічна лабораторія «АКВАлаб». Ви можете прийти туди зі зразком, наприклад, питної води та перевірити її якість.
  • Школа європейських студій для студентів та випускників. Як взяти участь? Школа європейських студій для студентів та випускників. Як взяти участь? Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з Українським освітнім центром реформ оголошують про набір учасників на тринадцяту сесію Школи європейських студій в Україні (EU Study Days in Ukraine).
  • Львів’ян просять здати кров для 16-річної дівчини Львів’ян просять здати кров для 16-річної дівчини Олеся Шуховська терміново потребує донорської крові ІV групи із резусом «мінус». Львів’ян просять не залишатися байдужими до чужої біди та відгукнутися.
  • 5 цікавих сайтів, які рятують від нудьги 5 цікавих сайтів, які рятують від нудьги Бувають дні, коли вдається швидко закінчити купу справ, і врешті-решт навіть нема чим зайнятися. Але сидіти без діла нудно, а лінь не дає здійснити великі подвиги. Хочеться просто розслабитися і не думати ні про що. Саме для таких цілей, напевно, і придумали сайти, які, на перший погляд, здаються безглуздими.
  • Навчання та розвиток для жінок. 4 гранти Навчання та розвиток для жінок. 4 гранти Жінки, що прагнуть досягти професійного успіху, можуть використати можливості безкоштовного навчання для реалізації у подальшому своїх ідей, а досвідчені жінки-підприємниці чи представниці ГО подавати вже готові ідеї на фінансування.
  • ТОП-12 книг для громадських лідерів та управлінців на Форумі видавців ТОП-12 книг для громадських лідерів та управлінців на Форумі видавців Наступного тижня у Львові стартує Форум видавців. Саме там буде можливість купити безліч літератури, яка може бути цікава тим, хто займається управлінням чи планує стати громадським лідером.
  • Конкурс досліджень українського визвольного руху. Як податися? Конкурс досліджень українського визвольного руху. Як податися? Молодим науковцям, студентам українських вишів пропонують дослідити повстанський рух на Наддніпрянщині у 1920-х роках, селянський опір колективізації, ідеологію та програми українського націоналізму в 1920–1950-х років, чільних постатей ОУН та УПА того періоду, а також повсякденне життя підпільників та повстанців. Прийом робіт триватиме до 15 вересня.
  •  «Навігатор по етикетках»: львівських школярів навчатимуть здоровому харчуванню «Навігатор по етикетках»: львівських школярів навчатимуть здоровому харчуванню У цьому навчальному році львівським шестикласникам на «Основах здоров’я» викладатимуть новий курс – «Навігатор по етикетках». Інноваційний освітній проект запроваджують у 21 школі Львова. Його мета – навчити школярів розуміти зміст написів етикеток на продуктах харчування, аби вміти вибирати здорову та корисну їжу. Уроки будуть відбуватись у інтерактивному форматі.
  • Коли у львівських школах запрацюють шахові гуртки? Коли у львівських школах запрацюють шахові гуртки? Шахові уроки у школах Львова розпочнуться уже 15 вересня. Зараз готують людей, які очолять факультативні гуртки.
  • Курс лекцій про архітектуру авангарду в міському просторі. Як взяти участь? Курс лекцій про архітектуру авангарду в міському просторі. Як взяти участь? Тих, хто цікавиться міждисциплінарними дослідженнями, що поєднують урбаністику, міську культуру, архітектуру, антропологію, Центр міської історії запрошує до участі в курсі «Архітектура авангарду в міському просторі Східної Європи 1920-1930-х років: соціальні смисли й щоденні практики»
  • Mustread Форуму видавців 2015 від Школи журналістики УКУ Mustread Форуму видавців 2015 від Школи журналістики УКУ 10 вересня у Львові розпочнеться 22-й Форум видавців. Школа журналістики УКУ сформувала перелік новинок 2015 року, на які, на думку викладачів, варто звернути увагу під час Форуму.
  • Львівські шестикласники вивчатимуть «Основи здоров’я» за новою методикою Львівські шестикласники вивчатимуть «Основи здоров’я» за новою методикою Учні 6-их класів львівських шкіл тепер більше дізнаються про інформацію, яка ховається за штих-кодами та іншими позначками, які виробник наносить на упакування.
  • Чи доведеться батькам платити за шкільні підручники? Чи доведеться батькам платити за шкільні підручники? Міністр освіти Сергій Квіт запевняє, що цього року українські школярі отримають підручники безкоштовно, хоча й із можливою затримкою.
  • З вересня у Львові запрацює унікальна «гаряча лінія» підтримки ГВ З вересня у Львові запрацює унікальна «гаряча лінія» підтримки ГВ 1 вересня почне роботу перша та унікальна для Львівщини «гаряча лінія» підтримки грудного вигодовування від Львівської обласної асоціації консультантів з грудного вигодовування. Консультації можна буде отримати з 9:00 до 21:00 год. за телефонами 096 68 288 40 та 063 28 100 45 (із послугою перетелефонування для абонентів Київстар та Лайф).
  • Львівський виш передали в управління Міносвіти Львівський виш передали в управління Міносвіти Національний банк передав два виші до сфери управління Міністерства освіти і науки України з метою оптимізації своєї діяльності, серед них – Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи Національного банку України.
  • Випускники шкіл обов’язково здаватимуть ЗНО з англійської Випускники шкіл обов’язково здаватимуть ЗНО з англійської Тестування з англійської з наступного року буде обов’язковим для усіх випускників загальноосвітніх шкіл. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради з директорами загальноосвітніх навчальних закладів.
  • Чим замінити солодощі? Кілька фактів про енергетичні батончики Чим замінити солодощі? Кілька фактів про енергетичні батончики Одним із головних недоліків сучасного ритму життя є те, що зовсім не залишається часу для повноцінного прийому їжі. Шоколад або канапки як перекус лише погіршують ситуацію: організм насичується не енергією, а зайвими жирами. У цій ситуації гідною альтернативою для перекусу є енергетичні батончики.
  • Форум електронного урядування у Львові. Як взяти участь? Форум електронного урядування у Львові. Як взяти участь? Стартувала реєстрація учасників на Форум електронного урядування «Е-країна: віра в майбутнє», який відбудеться у Львові 18-19 вересня. Подію присвячено питанням розвитку та впровадження електронного урядування в Україні та світі.
  • Забудь про комплекси! Де у Львові доступна пластична хірургія європейської якості? Забудь про комплекси! Де у Львові доступна пластична хірургія європейської якості? Якщо жінка й задумується про пластику, то здебільшого так і не наважується на крок – раз і назавжди змінити щось у своїй зовнішності. Tvoemisto.tv вирішило розвіяти поширені міфи про пластичну хірургію у Львові.
  • Замість паперових підручників – вільний доступ до електронних версій Замість паперових підручників – вільний доступ до електронних версій У випадку, якщо нові підручники для 4-х та 7-х класів не встигнуть надрукувати до 1 вересня, на сайті Міністерства освіти і науки у вільному доступі буде розміщено їх електронні версії. Про це 25 серпня повідомила директор обласного департаменту освіти і науки Олександра Небожук під час наради у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки.
  • Лекція про світову історію геноциду. Де послухати? Лекція про світову історію геноциду. Де послухати? Сьогодні у Львові стартує конференція «Східно-європейські катаклізми і формування сучасного міжнародного права», де експерти обговорюватимуть важливі питання минулого і сучасного міжнародного права.
  • Де і коли для  школярів Франківського та Шевченківського районів продзвенять перші дзвоники? Де і коли для школярів Франківського та Шевченківського районів продзвенять перші дзвоники? Згідно з інформацією управління освіти ЛМР, більшість загальноосвітніх навчальних закладів Львова свято першого дзвоника проводитимуть на шкільних подвір’ях. Декілька навчальних закладів запланували проведення заходу у храмах та церквах, які знаходяться поблизу шкіл.
  • Де і коли для школярів Галицького, Сихівського та Личаківського районів продзвенять перші дзвоники? Де і коли для школярів Галицького, Сихівського та Личаківського районів продзвенять перші дзвоники? Згідно з інформацією управління освіти ЛМР, більшість загальноосвітніх навчальних закладів Львова свято першого дзвоника проводитимуть на шкільних подвір’ях. Декілька навчальних закладів запланували проведення заходу у храмах та церквах, які знаходяться поблизу шкіл.
  • Львівські освітяни хочуть зробити повторне ЗНО платним Львівські освітяни хочуть зробити повторне ЗНО платним Зовнішнє незалежне оцінювання для випускників минулих років має бути платним, переконані в Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти.
  • У Львові запрошують на відкриту лекцію про конституційну реформу. Де зареєструватися У Львові запрошують на відкриту лекцію про конституційну реформу. Де зареєструватися 27 серпня, в четвер, о 15:00 год. у конференц-залі Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а) в рамках відкритої лекції радника з питань демократичного врядування Програми розвитку ООН України – Д-ра Маркуса Бранда відбудеться лекція на тему: «Процес конституційної реформи 2015 р. в Україні: процедурні та змістовні виклики з позиції спостерігача».
  • Як правильно збирати та заготовлювати лікарські трави. Список порад Як правильно збирати та заготовлювати лікарські трави. Список порад Завершується літо, тож зараз сам час збирати лікарські трави, щоб з настанням холодів підтримувати свій імунітет. Tvoemisto.tv зібрало список порад про те, як це слід робити правильно.
  • Попередити біду: 5 видів болю, які ніколи не можна ігнорувати Попередити біду: 5 видів болю, які ніколи не можна ігнорувати В нашому організмі інколи може виникнути біль, котрий нізащо не можна ігнорувати, адже він може бути ознакою серйозної хвороби. 5 видів болю, після яких слід звернутися до лікаря.
  • Першачки, які підуть до школи наступного року, вчитимуться 12 класів Першачки, які підуть до школи наступного року, вчитимуться 12 класів Першокласники, які підуть до школи 2016 року, вже вчитимуться дванадцять років.
  • Від сьогодні перевірятимуть львівські школи та садочки Від сьогодні перевірятимуть львівські школи та садочки Перевірки проведуть у загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах, а також у дитячо-юнацьких спортивних школах міста.
  • Чи шкідливо їсти печінку? Поради лікаря-дієтолога Чи шкідливо їсти печінку? Поради лікаря-дієтолога Багато людей помилково вважають, що їсти печінку не можна, оскільки вона вбирає в себе все "сміття та відходи" з організму. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська вважає, що печінка є джерелом незамінних амінокислот, фосфоліпідів та вітамінів, цінних для здоров’я. Ось кілька порад від експерта.
  • 6 продуктів, які дарують бадьорість організму 6 продуктів, які дарують бадьорість організму Пропонуємо вам перелік продуктів, які допоможуть не лише наповнити організм корисними речовинами, а й подарують бадьорість на цілий день.
  • Як не захворіти на сальмонельоз. Шість порад Як не захворіти на сальмонельоз. Шість порад Львівське міське управління ГУ Держсанепідслужби у Львівській області інформує населення міста щодо профілактики захворювання на сальмонельоз – гостре інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella.
  • З’явилась онлайн-бібліотека шкільних підручників. Де завантажити? З’явилась онлайн-бібліотека шкільних підручників. Де завантажити? Шкільний рюкзак, в якому учень носить свої підручники, в середньому важить до 6 кілограмів. Втім, можна завантажити підручник на планшет і взяти його з собою.
  • Українським школярам можуть продовжити канікули Українським школярам можуть продовжити канікули Кабінет Міністрів доручив Міністерству охорони здоров'я та Міносвіти розглянути можливість продовження осінніх та весняних канікул для школярів.
  • Як стати донором крові. 10 порад Як стати донором крові. 10 порад Часто в нашому житті ми стикаємося з тим, що комусь із наших рідних, близьких чи знайомих необхідна медична допомога, а також донорська кров. Дотримуючись простих правил, ви не лише прискорите процес здавання крові, але й можете врятувати комусь життя.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!