Новини
  • Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради У ніч з суботи на неділю Україна перейде на зимовий час. Такий перехід для організму людини не лишається без наслідків. Тому потрібно допомогти перейти організму на новий час. Пропонуємо кілька порад, що допоможуть це зробити.
  • Що їсти, щоб зберігати гарний настрій восени. Поради дієтолога Що їсти, щоб зберігати гарний настрій восени. Поради дієтолога У природи нема поганої погоди, але саме восени особливо складно погодитись із цим ві твердженням. І якщо неймовірна краса золотої пори вражає нас своєю величчю, то пізня осінь із затяжними дощами і понурими оголеними деревами накриває безпричинним смутком і нападами меланхолії. Головні вороги нашого здоров’я – це сезонні простудні захворювання і пригнічений настрій. Отож, що ж нам слід їсти, аби восени почувати себе на всі сто?
  • Як складатимуть ЗНО у 2016 році: п’ять особливостей Як складатимуть ЗНО у 2016 році: п’ять особливостей Міністерством освіти і науки визначено деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році. Відповідний наказ підписаний міністром освіти і набуде чинності після реєстрації в Міністерстві юстиції.
  • Як у Львові може змінитися реабілітаційна медицина. 6 тез Як у Львові може змінитися реабілітаційна медицина. 6 тез Вже невдовзі у Львові може з’явитися новітній реабілітаційний центр, який займатиметься реабілітацією пацієнтів за західними стандартами. Окрім самого Центру, тут також діятиме Школа реабілітаційної медицини, де українські та іноземні фахівці навчатимуть наших студентів основам фізіо- та ерготерапії. Про це, а також про стан реабілітації пацієнтів в Україні Tvoemisto.tv розповіла керівник Школи Уляна Супрун.
  • 7 супервітамінів для психічного здоров’я 7 супервітамінів для психічного здоров’я Від того, які вітаміни, мінерали та антиоксиданти в якій кількості ми отримуємо, залежить, наскільки міцним буде не лише фізичне, а й психічне здоров'я. При депресії варто налягти на Омега-3, тобто їсти більше жирної риби, а амінокислоти полегшать симптоми при біполярному розладі.
  • Львів’янина призначили заступником міністра освіти України Львів’янина призначили заступником міністра освіти України Новим заступником міністра освіти України Сергія Квіта буде львів’янин Павло Хобзей. Кабінет міністрів України ухвалив відповідне рішення. До цього він був проректором із науково-педагогічної роботи Українського католицького університету у Львові.
  • Львів Львів'яни стали частіше хворіти на менінгіти. Як не інфікуватися? Лабораторний центр Держсанепідслужби України інформує, що протягом вересня-жовтня спостерігається суттєвий підйом захворюваності на серозні менінгіти. Львів’ян просять обережніше ставитись до здоров’я.
  • В Україні стартувала імунізація проти поліомієліту. Як вакцинуватимуть дітей В Україні стартувала імунізація проти поліомієліту. Як вакцинуватимуть дітей Додаткова вакцинація відбуватиметься тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.
  • У Львові з’явилося п У Львові з’явилося п'ять точок із безкоштовним WI-FI. Локації У Львові з метою надання доступу до інтернету для навчальних цілей – відкрили безкоштовні WI-FI точки. Серед локацій з безкоштовним WI-FI: студентські гуртожитки, школи, лікарні.
  • Де і коли у Львові відновлять дитсадочки. Адреси Де і коли у Львові відновлять дитсадочки. Адреси За інформацією управління освіти ЛМР, у Львові за кошти міського бюджету тривають роботи з відновлення вивільнених від орендарів приміщень дитячих садків. Також проводяться роботи у діючих садках для збільшення кількості груп дошкільної освіти. Ці роботи дадуть змогу відкрити 55 додаткових груп у ДНЗ міста, які охоплять близько 1100 дітей.
  • Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії Один із університетів Львова увійшов до сотні найкращих університетів Європи та Центральної Азії. Рейтинг склала британська компанія Quacquarelli Symonds.
  • Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб 21 жовтня у більш ніж 60 країнах світу відбувається Всесвітній День Гідності, цього року Україна вперше долучиться до цієї акції. Родзинкою відзначення є флешмоб, що має на меті показати гідність у повсякденному житті.
  • Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Шанс стати батьками є завжди, навіть якщо людині довелося перенести лікування раку. Саме в збереженні можливості завагітніти та народити дитину останнє слово має медичний центр європейської якості, який знаходиться у Львові. Пропонуємо ознайомитися із останніми досягненнями у сфері репродуктології та хірургії вищого рівня, доступними для львів’ян.
  • Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році. Наразі документ направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції, після чого він буде офіційно оприлюднений та набуде чинності у встановленому законодавством порядку.
  • Як потрапити на навчання у топові виші США? 12 підказок Як потрапити на навчання у топові виші США? 12 підказок Пропонуємо вам 12 порад-підказок, які допоможуть зважити свої шанси та налаштуватись на підготовку до вступу у топові виші США. Одесит Владислав Виходець ділиться власним досвідом досягнення своєї мрії – вступу до одного з найвідоміших американських вишів Ліги Плюща – Йельського університету.
  • В Україні можуть повернути медогляди для водіїв В Україні можуть повернути медогляди для водіїв Законопроект «Про дорожній рух та його безпеку» пропонує істотно переформатувати і внести нововведення, аби підвищити безпеку на українських дорогах.
  • У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення Цьогоріч у Львові планують реалізувати великий проект зі створення нового та сучасного реабілітаційного центру. Роботи над створенням реабілітаційного відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вже тривають. Його відкриття заплановано на середину листопада, інформують у прес-службі ЛМР.
  • 25 жовтня у Львові розкажуть про навчання у престижних вишах Швейцарії 25 жовтня у Львові розкажуть про навчання у престижних вишах Швейцарії Міжнародна освітня агенція DEC education – ексклюзивний представник Swiss Education Group в Україні – запрошує відвідати презентацію «Елітна освіта у Швейцарії», яка відбудеться 25 жовтня з 15.00 у готелі «Панорама» (пр-т Свободи, 45).
  • Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів Верховна Рада України вже у листопаді планує розглянути новий закон "Про освіту", який має покласти початок реформування української школи, а також вплинути на усіх учасників освітнього процесу. Пропонуємо читачу найбільш актуальні положення законопроекту, що стосуються питань середньої освіти. Закон, якщо його приймуть, набере чинності з 1 січня 2016 року.
  • Коли українці матимуть електронні медичні картки: деталі Коли українці матимуть електронні медичні картки: деталі Наступного року в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.
  • Постраждалу від вибуху у Львові міліціонерку продовжать лікувати в Ізраїлі Постраждалу від вибуху у Львові міліціонерку продовжать лікувати в Ізраїлі Дільничного інспектора Надію Андрухів, яка підірвалася на розтяжці під час липневого вибуху у Львові, продовжують лікувати в ізраїльській клініці. Про це повідомив очільник Львівської ОДА Олег Синютка.
  • У Львові з’явиться унікальний центр екстреної допомоги У Львові з’явиться унікальний центр екстреної допомоги У Львівській міській дитячій лікарні побудують спеціалізоване відділення невідкладної допомоги. Це буде перша лікарня у Східній Європі на такому високому рівні.
  • Що не варто робити перед сном? П’ять порад Що не варто робити перед сном? П’ять порад Якщо ви не можете заснути або страждаєте проблемами зі сном, просто зверніть увагу чи все правильно робите перед тим, як влягтись у ліжко. Пропонуємо перелік, чого варто уникати, щоб позбутись проблем зі сном.
  • У Львові з’явиться Школа реабілітаційної медицини. 7 фактів У Львові з’явиться Школа реабілітаційної медицини. 7 фактів Український католицький університет відкриває Школу реабілітаційної медицини, яка готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Про це інформує прес-служба навчального закладу.
  • Пластуни підписали договір про співпрацю з міністерством освіти Пластуни підписали договір про співпрацю з міністерством освіти 14 жовтня, в День захисника України, Національна скаутська організація «Пласт», в особі Голови Ярослава Юрчишина, та Міністерство освіти і науки України, в особі міністра Сергія Квіта, підписали договір про співпрацю.
  • Директорів українських шкіл обиратимуть на відкритих конкурсах Директорів українських шкіл обиратимуть на відкритих конкурсах Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував запровадження конкурсів на посади директорів шкіл.
  • З’явився ресурс, який допомагає обрати професію З’явився ресурс, який допомагає обрати професію В Україні запустився безкоштовний сайт, який допоможе визначитись з майбутньою професією та освітою.
  •  ЗНО з англійської мови не буде обов ЗНО з англійської мови не буде обов'язковим у 2016-му: деталі ЗНО з іноземної мови ніхто не скасовував і не планував скасовувати. Воно відбудеться у тому ж форматі як і минулого року для тих, кому сертифікат з іноземної мови потрібен для вступу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, пояснивши інформацію від Міністерства освіти і науки України про нові правила проведення ЗНО з іноземної мови.
  • Львів’янам пропонують обрати комісію, яка визначить найкращих тренерів Львів’янам пропонують обрати комісію, яка визначить найкращих тренерів Для підтримки талановитих спортивних тренерів, які працюють з дітьми та молоддю у Львові реалізують програму «Дитячий тренер 2015», – інформують в управлінні молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
  • Для львів Для львів'ян запроваджуть електронні медичні картки: що зміниться Львів стане одним із пілотних міст після столиці, де у Військово-медичному клінічному центрі Міністерства оборони України впроваджуватимуть систему електронної медицини. Так, сьогодні тут офіційно дали старт проекту впровадження електронної картки пацієнта: наразі розпочинають дослідну експлуатацію, реалізувати ж обіцяють до кінця року. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Українські школярі присягатимуть на вірність державному прапорові Українські школярі присягатимуть на вірність державному прапорові Кабінет Міністрів України внесе до парламенту законопроект про державний прапор України. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду у вівторок, 13 жовтня.
  • У Львові відбудеться міжнародна освітня виставка. Програма У Львові відбудеться міжнародна освітня виставка. Програма 16-17 жовтня у Львові відбудеться II Міжнародна виставка «Осінній салон «Вища освіта — 2015 року», за підтримки управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації. У цій освітній виставці візьме участь понад 20 вищих навчальних закладів з України, Польщі та Іспанії. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • У Львові проведуть лекцію  від Офісу Омбудсмена. Як долучитись? У Львові проведуть лекцію від Офісу Омбудсмена. Як долучитись? У суботу, 17 жовтня, з 10:00 до 12:00 год. у Львові відбуватиметься тренінг для юристів від представників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Офісу Омбудсмена). Темою лекції буде «Питання захисту персональних даних та реалізації права на приватність в Україні». – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
  • Інтернет-олімпіади для школярів. Як взяти участь? Інтернет-олімпіади для школярів. Як взяти участь? Сьогодні, 12 жовтня, у Львові оголосили про початок проведення Інтернет-олімпіад з ІТ, англійської мови, математики, фізики, біології та хімії. Організатори запрошують до участі учнів як львівських шкіл, так і шкіл з інших міст та областей України, – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
  • Як впливає домашнє завдання на дітей. Світові приклади Як впливає домашнє завдання на дітей. Світові приклади Недоспані ночі, стрес, великі обсяги завдань – все це не тільки проблеми дорослих, але й школярів. Навіть наймолодші учні отримують домашні завдання, які батьки, буває, не можуть одразу розв’язати. Та чи справді секрет успішності в навчанні полягає у сумлінному виконанні домашньої роботи? Tvoemisto.tv зреферувало матеріал Independent щодо ролі шкільних завдань для учнів різних країн.
  • В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів Кабінет міністрів підняв розмір мінімальної суми стипендій для учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів. Відповідне рішення опубліковано на офіційному сайті уряду.
  • У львівських школах облаштують тири та посилять військову підготовку У львівських школах облаштують тири та посилять військову підготовку У загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області покращать матеріально-технічну базу кабінетів «Захист Вітчизни», створять умови для облаштування тирів та збільшать матеріально-технічне забезпечення для військової підготовки. Про це повідомили у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
  • 5 продуктів, які допоможуть лишатися молодими і бадьорими 5 продуктів, які допоможуть лишатися молодими і бадьорими Ні для кого не секрет, що корисне харчування позитивно впливає на зовнішній вигляд. За допомогою збалансованого раціону можна не тільки привести в порядок фігуру і самопочуття, але й уповільнити процеси старіння. Пропонуємо вам підбірку продуктів, які обов’язково мають бути присутніми у вашому сніданку, обіді і вечері для того, аби дарувати бадьорість та підтримувати організм молодим.
  • ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова: інфографіка ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова: інфографіка Цього року львівські виші встановили своєрідний рекорд. Саме до нашого міста приїхало найбільше вступників, аби подати документи на навчання. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку факультетів і спеціальностей, які цьогоріч користувалися найбільшим попитом.
  • В українських школах облаштують кабінети хімії та фізики В українських школах облаштують кабінети хімії та фізики Держава виділить кошти на обладнання шкільних класів фізики і хімії. Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун на своїй facebook-сторінці.
  • Де у Львові з комфортом пройти щорічний медогляд? Де у Львові з комфортом пройти щорічний медогляд? Часто після слів «медогляд» та «медична книжка» морально готуємося до величезних черг та непотрібної біганини. Та є альтернатива: за мінімум часу пройти повноцінне обстеження. Tvoemisto.tv розповість про переваги оформлення медоглядів за сучасними стандартами в європейському медичному центрі у Львові.
  • У Львові відзначать День  психічного здоров’я: деталі У Львові відзначать День психічного здоров’я: деталі У четвер, 8 жовтня, Інститут психічного здоров’я Українського Католицького Університету до Всесвітнього дня психічного здоров’я, який щороку відзначається 10 жовтня, представить сайт «Простір надії». Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • У Львові з’являться унікальні електронні банери, які закликатимуть вчитися У Львові з’являться унікальні електронні банери, які закликатимуть вчитися У рамках міської кампанії «Освіта – твій шлях до успіху» у Львові створили серію електронних банерів, які популяризуватимуть важливість навчання та здобуття вищої освіти. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Львів’ян запрошують допомагати сиротам у навчанні Львів’ян запрошують допомагати сиротам у навчанні Усіх небайдужих львів’ян запрошують долучитися до ініціативи та допомагати сиротам здобувати нові знання.
  • Планшети замість книжок: у школах України хочуть скасувати підручники Планшети замість книжок: у школах України хочуть скасувати підручники В українських школах можуть повністю скасувати підручники та замінити їх планшетами. Про це під час наради з директорами шкіл Києва заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
  • У Львові навчатимуть письменницької майстерності. Як взяти участь? У Львові навчатимуть письменницької майстерності. Як взяти участь? 20 жовтня у Львові стартує двомісячний «Курс письменницької майстерності». Відомі письменники поділяться зі слухачами теорією і практичним інструментарієм письма. У програмі – 5 модулів, 50 годин лекційних та практичних занять, а також художній аналіз творів, консультації лекторів, неформальні зустрічі, літературні вечори тощо. Про це повідомляють у «Центрі літературної освіти».
  • Директорів шкіл зможуть обирати під час відкритих конкурсів Директорів шкіл зможуть обирати під час відкритих конкурсів Прем’єр-міністр України наголошує на необхідності запровадження конкурсів на посади директорів навчальних закладів по всій країні. Про це він заявив під час зустрічі з директорами київських шкіл, які перемогли у відкритому конкурсі на свої посади.
  • Львів’янок запрошують на безкоштовний огляд у жіночій консультації. Куди звертатись Львів’янок запрошують на безкоштовний огляд у жіночій консультації. Куди звертатись З 5 до 19 жовтня у Львові проводитимуть «Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози у жінок». У дні проведення акції кожна жінка зможе пройти гінекологічний огляд у жіночій консультації закладу охорони здоров’я за місцем проживання.
  • Як заспокоїти нервову систему: 10 антистресових продуктів Як заспокоїти нервову систему: 10 антистресових продуктів Ми часто заїдаємо стрес шкідливими та висококалорійними смаколиками, але це неправильно. Є продукти, котрі дійсно допомагають заспокоїти нерви, і це не обов'язково має бути щось солодке. Виявляється, антистресові властивості мають селера, часник та капуста. Але, звісно, шоколад також у списку.
  • Львів’ян закликають записувати дітей до шахових гуртків Львів’ян закликають записувати дітей до шахових гуртків Із середини вересня у школах Львова почали діяти шахові гуртки, у яких діти безкоштовно можуть оволодіти навиками гри у шахи. Батькам львівських школярів пропонують записувати своїх дітей на заняття. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Коли з центрів українських міст приберуть рекламу Коли з центрів українських міст приберуть рекламу Стало відомо, коли історичні центри українських міст можуть очистити від реклами. Про це під час прес-конференції в четвер, 1 жовтня, повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
  • Львів’ян просять здати кров для 16-річної дівчини Львів’ян просять здати кров для 16-річної дівчини Олеся Шуховська терміново потребує донорської крові ІV групи із резусом «мінус». Львів’ян просять не залишатися байдужими до чужої біди та відгукнутися.
  • У Львові стартував Екуменічний соціальний тиждень. Програма У Львові стартував Екуменічний соціальний тиждень. Програма Від сьогодні і до 3 жовтня у Львові триває VIII Екуменічний соціальний тиждень, організований Інститутом екуменічних студій УКУ за підтримки Львівської міської ради, Українського католицького університету, Національного університету «Львівська Політехніка», Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради. Тема VIII Екуменічного соціального тижня – «Освіта задля змін: духовність та інновації».
  • До Дня народження Михайла Грушевського. 10 фактів До Дня народження Михайла Грушевського. 10 фактів Сьогодні, 29 вересня 2015 року, виповнюється 149 років з дня народження Михайла Грушевського. Він був професором історії, організатором української науки, політичним діячем та публіцистом, головою Центральної Ради (1917-1918), академіком та автором понад 2000 наукових праць. Пропонуємо пригадати декілька фактів з його біографії, частина з яких пов’язані зі Львовом.
  • Стало відомо, коли Україна перейде на зимовий час Стало відомо, коли Україна перейде на зимовий час Згідно з постановою Кабінету Міністрів, на території України 25 жовтня 2015 року скасують літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.
  • Де у Львові навчатися дорослим. Програма Де у Львові навчатися дорослим. Програма Із 5 до10 жовтня на Львівщині проводитимуть «Міжнародні Дні Освіти Дорослих», головна мета яких – спряти формуванню в українському суспільстві розуміння цінності освіти дорослих та саморозвитку загалом, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • Львів’ян запрошують на лекцію від нобелівського лауреата Львів’ян запрошують на лекцію від нобелівського лауреата Лауреат Нобелівської премії Роалд Гоффман прочитає лекцію у Львівському університеті.
  • Сьогодні – Європейський День мов. Цікаві факти Сьогодні – Європейський День мов. Цікаві факти 26 вересня відзначають Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. У такий день варто згадати те, що українська мова посідає 2-ге місце у світі за милозвучністю після італійської.
  • Для кожного віку – свої продукти. Що і коли корисно їсти? Для кожного віку – свої продукти. Що і коли корисно їсти? Підліткам і дітям варто пити багато молока, у 20 років треба активніше підгодовувати тіло вітамінами, а в 60 – сісти на середземноморську дієту. Пропонуємо вам корисну інформацію про те, на які продукти варто звертати особливу увагу в різні періоди життя.
  • У Львові вперше відкриють «Університет інтелекту» для школярів. Програма У Львові вперше відкриють «Університет інтелекту» для школярів. Програма Освітній захід «Університету інтелекту – біля Ратуші» відбудеться 26 вересня, об 11:00 год. на площі перед входом у львівську Ратушу. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv, директор Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації та модератор події Олександр Захар’яш, захід має на меті підсилити формування наукового та культурно-просвітницького іміджу Львова, а також залучити дітей шкільного віку до ранніх наукових досліджень.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!