Новини
  • В українських лікарнях скоротять кількість ліжко-місць В українських лікарнях скоротять кількість ліжко-місць Українські лікарні мають бути забезпечені стаціонарними ліжками у розрахунку не більше 60 на 10 тисяч населення. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я набрав чинності у четвер, 17 березня.
  • У Львові відбудеться Всеукраїнський тиждень дитячого читання: програма заходів У Львові відбудеться Всеукраїнський тиждень дитячого читання: програма заходів Традиційно наприкінці березня в усіх бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. З 21 по 27 березня у бібліотеках ще активніше вируватиме життя і відбуватиметься багато цікавих заходів - презентацій, книжкових виставок, оглядів літератури, творчих зустрічей, голосних читань.
  • У Львові навчатимуть підприємницького хисту. Де і коли? У Львові навчатимуть підприємницького хисту. Де і коли? Управління економіки Львівської міської ради розпочинає реєстрацію на курс тренінгів «Вчимося бізнесу». Долучитись до навчань запрошують усіх охочих започаткувати власну справу, повідомили у прес-службі міської ради.
  • Що не так у наших школах? Що не так у наших школах? Освіта має дати відповідь на ті зміни, які відбуваються в сучасному суспільстві. Нині ми переходимо від індустріального суспільства до постіндустріального, інноваційного. На зміну ресурсній економіці приходить креативна, з опорою на креативний клас. Кваліфікація представників креативного класу визначається в першу чергу культурним капіталом, і не тільки на рівні знань та виробничих навичок, але й «softskills».
  • Американська мрія: у Львові проведуть семінар про навчання у США Американська мрія: у Львові проведуть семінар про навчання у США Як підготуватися до вступу в американський університет? Як заощадити кошти на навчанні в США, адже воно вважається одним з найдорожчих в світі? Освітня компанія EDUSTEPS запрошує школярів, випускників середніх шкіл України та їх батьків взяти участь у безкоштовному семінарі «Вища освіта у США, можливості та перспективи для випускників шкіл», який відбудеться 27 березня у Львові.
  • У Львові створять перший в Україні банк грудного молока У Львові створять перший в Україні банк грудного молока У Львові на базі неонатологічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні відкриють перший в Україні банк грудного молока.
  • П’ять міфів про харчування П’ять міфів про харчування Яскраві пакети з намальованими фруктами та овочами, обіцянки низького вмісту жирів – такі маркетингові і рекламні хитрощі змушують нас думати, що ми робимо здоровий вибір, однак це не завжди так. Пропонуємо прочитати як лікарі розвінчують 5 популярних міфів про харчування.
  • У Львові біля школи встановлять шумозахисний екран У Львові біля школи встановлять шумозахисний екран У Львові дошкільний навчальний заклад №104 на вул. Липинського, 14 вирішили відгородити від магістральної вулиці шумозахисним екраном. Це зробили на прохання батьків. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, де ще у Львові планують встановлювати такий захист та куди слід звертатися батькам, які хочуть, щоб їх діти в садочках чи школах також навчалися за сприятливих умов.
  • Львів’янам по телефону розказуватимуть про легеневу гіпертензію Львів’янам по телефону розказуватимуть про легеневу гіпертензію У рамках проекту «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області», який відбувається за підтримки Американської Асоціації Легеневої Гіпертензії (PHA) та Гранду «Тома Лантоса», стартувала Гаряча лінія служби підтримки за номером (097)-151-09-01.
  • Українських науковців запрошують на стажування до Польщі Українських науковців запрошують на стажування до Польщі Польська академія наук прийме у своїх науково-дослідних інститутах молодих українських учених (до 35 років) для проходження стажування з усіх галузей наук. Дослідникам буде надано безкоштовний доступ до наукового обладнання та необхідної літератури, а також забезпечать житлом та щомісячною стипендією.
  • Як допомогти дитині стати успішною? Поради успішних жінок. Відео Як допомогти дитині стати успішною? Поради успішних жінок. Відео Чому важливо наперед чітко зрозуміти, якими в майбутньому ми хочемо бачити наших дітей? Як вчасне усвідомлення некомпетентності впливає на подальший розвиток молоді? У чому головна перевага читання над «серфінгом» в інтернеті? Чому діти потребують наших найбільших інвестицій? Про це і не тільки дискутували під час зустрічі, організованої юридичною компанією HD Partners («Ейч.Ді.Партнерз») спільно з дискусійною платформою Tvoemisto.tv. Пропонуємо найважливіші тези від учасниць та повний відеозапис дискусії.
  • У Львові можна безкоштовно перевірити зір У Львові можна безкоштовно перевірити зір У рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою (6 березня), управління охорони здоров'я Львівської міської ради з 10 до 18 березня 2016 року проводитиме заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання.
  • Українцям проведуть онлайн-тренінг із публічних закупівель: як записатись? Українцям проведуть онлайн-тренінг із публічних закупівель: як записатись? Перший в Україні державний безкоштовний онлайн-курс із публічних закупівель стартує у травні і триватиме 6 тижнів.
  • Одне життя на мільйони Одне життя на мільйони Ми збираємо мільйони, щоби відправити одного пацієнта, хворого на рак, на лікування за кордон. Насправді, складні операції могли б робити у Львові, і це було би набагато дешевше. У матеріалі Tvoemisto.tv читайте про те, як львів’янину Володимиру Глащенкову четверту стадію раку у Львові переплутали із камінням у нирках, чи створять у місті центр трансплантації стовбурових клітин, як лікують рак у Німеччині та чому не варто втрачати надії.
  • На Tvoemisto.tv транслюватимуть розмову про ідеальну школу. Як подивитися? На Tvoemisto.tv транслюватимуть розмову про ідеальну школу. Як подивитися? Сьогодні, 9 березня, під час дискусійної зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів» спільно з центром інноваційної освіти «Про.Світ» обговорять, чи може Львів стати пілотним містом для впровадження і тестування освітніх інновацій та якими є основні завдання сучасної школи? За розмовою можна буде спостерігати онлайн на Tvoemisto.tv.
  • Завтра у Львові дискутуватимуть про інновації в освіті та сучасну школу. Де подивитись? Завтра у Львові дискутуватимуть про інновації в освіті та сучасну школу. Де подивитись? Чи може Львів стати пілотним містом для впровадження і тестування освітніх інновацій та якими є основні завдання сучасної школи? Про це говоритимуть 9 березня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів» спільно з центром інноваційної освіти «Про.Світ».
  • Завтра – сонячне  затемнення. Як уникнути поганого самопочуття? Завтра – сонячне затемнення. Як уникнути поганого самопочуття? Ключове слово цього затемнення – перезавантаження. Люди чомусь вважають затемнення унікальним явищем, але щороку відбувається два сонячних і два місячних затемнення. У березні на землян чекає традиційний «коридор затемнень», який розпочнеться із повного сонячного затемнення 9 березня і закінчиться місячним затемнення 23 березня.
  • У якій позі засинати найкраще: 10 цікавих фактів про сон. Інфографіка У якій позі засинати найкраще: 10 цікавих фактів про сон. Інфографіка Більшість людей вважають, що сон – це даремна трата часу і не бачать нічого поганого в тому, аби спати менше 6 годин на добу. Пропонуємо вам інфографіку про необхідну кількість годин сну в залежності від віку, найкращі пози для відновлення організму, а також до чого може призвести постійне недосипання.
  • Школярам Львова пропонують позмагатися у знанні польської мови та історії Школярам Львова пропонують позмагатися у знанні польської мови та історії Учнівську молодь Львова запрошують до участі у конкурсі на знання польської мови, історії та культури Польщі. До участі у конкурсі запрошуються учні 9-11 класів середніх шкіл. Заявки прийматимуть до 10 березня.
  • Українка отримала найпрестижнішу премію Німеччини та 2,5 млн євро Українка отримала найпрестижнішу премію Німеччини та 2,5 млн євро Українському біологу та біохіміку Марині Родніній вручили премію імені Готтфріда Вільгельма Лейбніца. Про це інформує прес-служба Українського посольства в Німеччині.
  • У Львові оголосили конкурс для початківців в ІТ-сфері. Як податись? У Львові оголосили конкурс для початківців в ІТ-сфері. Як податись? З метою розвитку ІТ-освіти в Україні навчальний центр комп’ютерного навчання «Логос» оголошує конкурс на написання найкращих письмових робіт на тему «ІТ-майбутнє України».
  • У мережі з’явився мобільний додаток для дітей з вивчення англійської У мережі з’явився мобільний додаток для дітей з вивчення англійської Відтепер діти можуть вивчати англійську мову, використовуючи спеціальний додаток на мобільному телефоні. Також батьки можуть спостерігати за успіхами свого чада у спеціальному закритому розділі.
  • У Львові проводять інноваційні музичні заняття для дітей: як записатися? У Львові проводять інноваційні музичні заняття для дітей: як записатися? Вперше у Львові діти вже від народження мають змогу відвідувати музичні заняття. Над їх створенням спільно працювали львівські музиканти, психолог, музикознавці, організатори дитячих заходів – Центру музичного розвитку.
  • Google випустив пошуковик для дітей Google випустив пошуковик для дітей Нова пошукова система, яка вбудована у пошуковик Google, фільтруватиме контент для дорослих.
  • 7 способів розвивати творче мислення дитини 7 способів розвивати творче мислення дитини Нерідко батькам би хотілося, щоб їхні діти були креативними. Знаходили нестандартні рішення проблем, вільно себе почували у всіх сферах мистецтв, мали відчуття стилю і займалися цікавою справою, до якої підходили творчо. Але не менше хочеться, щоб діти слухали нас і вчителів, слідували чіткому розпорядку дня і правилам, не створювали нікому проблем, не відволікали від важливих справ і навіть одягалися так, щоб милувати наше око. Тільки все це не про креативність. Бо креативна дитина зовсім "не зручна", вона не любить послуху і робити так, як інші.
  • Львів’янам розкажуть про те, чим місто Лева цікавило іспанців на початку XX століття Львів’янам розкажуть про те, чим місто Лева цікавило іспанців на початку XX століття У Центрі міської історії продовжується серія лекцій на підтримку експозиції «Велика війна...», що триває у виставковому просторі Центру міської історії. 24 березня 2016 р. тут відбудеться лекція кандидата історичних наук Богдана Чуми «Іспанські образи воєнного Львова».
  • Коти принесли комфорт у дитячу бібліотеку. Фото Коти принесли комфорт у дитячу бібліотеку. Фото 1 березня, у Всесвітній день котів, відкрився Публічний Простір Підлітка в одній із найбільших бібліотек міста – філіалі №42 ЦБС для дітей.
  • Зі світу по нитці: українські вчителі збиратимуть кошти на свої проекти в інтернеті Зі світу по нитці: українські вчителі збиратимуть кошти на свої проекти в інтернеті В Україні запустили крауфандинговий проект GoFundEd для вчителів, які в такий спосіб зможуть назбирати кошти на свій навчальний проект для школярів.
  • Массачусетський університет відкрив доступ до навчальних матеріалів Массачусетський університет відкрив доступ до навчальних матеріалів Массачусетський технологічний інститут (MIT, Кембридж, штат Массачусетс, США) виклав у вільний доступ повні навчальні програми. Деякі курси перекладені й українською.
  • Львівських школярів запрошують до участі у конкурсі малюнків «Чорнобильський дзвін» Львівських школярів запрошують до участі у конкурсі малюнків «Чорнобильський дзвін» Львівських учнів запрошують до участі в обласному конкурсі дитячого малюнка «Чорнобильський дзвін». Конкурс присвячений 30-м роковинам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які відзначатимуть 26 квітня цього року. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.
  • У Львові ще одна бібліотека перетвориться на креативний громадський простір У Львові ще одна бібліотека перетвориться на креативний громадський простір Завтра, 1 березня, в одній з найбільших бібліотек міста – філіалі № 42 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова, що на вул. Є. Патона, 4/2, відбудеться відкриття нового комфортного простору «3п: Публічний Простір Підлітка», – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • 30 гривень за годину. У Львівській міськраді буде дитяча кімната? 30 гривень за годину. У Львівській міськраді буде дитяча кімната? У четвер, 25 лютого, на сесії міської ради депутати закликали мера Львова створити у міській раді дитячу кімнату. З відповідним зверненням звернулась Уляна Пак, заступниця голови фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність», депутатка Львівської міської ради. Про те, що це означатиме для мешканців міста та скільки вартуватиме час перебування в такій кімнаті дізналось Tvoemisto.tv.
  • При вступі на магістратуру студенти здаватимуть ЗНО При вступі на магістратуру студенти здаватимуть ЗНО Уряд підтримав проведення експерименту, який передбачає складання вступних випробувань до магістратури з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє «Урядовий портал».
  • У Львові відбулися дитячі змагання з фехтування. Фото У Львові відбулися дитячі змагання з фехтування. Фото У суботу, 27 лютого, у Львові відбулись Всеукраїнські дитячі змагання з фехтування на шпагах «Перші кроки». Участь у заході взяли понад 100 юних фехтувальників 2005-2008 року народження.
  • 6 міфів про безпліддя, які варто спростувати 6 міфів про безпліддя, які варто спростувати Замість обстежитися та виявити причину безпліддя деякі жінки йдуть «простішим» шляхом – слухають поради подруг та придумують причини безпліддя, які часто не мають жодного медичного підґрунтя. Анжела Диба, акушер-гінеколог, головний лікар медичного центру «NOVO» розповіла Tvoemisto.tv про найпоширеніші міфи, які варто спростовувати.
  • Де у Львові учасники АТО можуть отримати безкоштовні ліки: список аптек Де у Львові учасники АТО можуть отримати безкоштовні ліки: список аптек У Львові учасники бойових дій можуть отримати безкоштовні ліки. Про це повідомляють у центрі АТО при Львівській облдержадміністрації.
  • В яких садочках Львова є гуртки з шахів: адреси В яких садочках Львова є гуртки з шахів: адреси У Львові розвивається шаховий спорт, тож гурткова робота з шахів здійснюється не лише у школах, але і в дошкільних навчальних закладах. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У львівському  ОХМАТДИТі створюють унікальну їдальню. Фото У львівському ОХМАТДИТі створюють унікальну їдальню. Фото У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ працюють над створенням унікального простору для навчання та відпочинку маленьких пацієнтів. Нині дизайнери на волонтерських засадах розробили проект «їдальні/читальні» й ініціатори починають збирати кошти. Як можна допомогти створити для дітей простір для відпочинку розповіла Tvoemisto.tv асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького Андріана Мальська.
  • Як у Львові помолодшало статеве життя і чому кожна п’ята пара – безплідна Як у Львові помолодшало статеве життя і чому кожна п’ята пара – безплідна Проблема непліддя є не тільки медичною, але й соціальною. В Україні кожна п’ята пара не може зачати дітей природнім шляхом. Така ж тенденція простежується і в місті Львові. Про причини чоловічого та жіночого безпліддя та міфи пов’язані з цим, проблему викиднів на ранніх термінах вагітності, аборти та помолодшання статевого життя у Львові розповіла Tvоemisto. tv акушер-гінеколог, головний лікар медичного центру «NOVO» Анжела Диба.
  • У львівському університеті відкривають унікальний бакалаврат У львівському університеті відкривають унікальний бакалаврат УКУ запроваджує унікальну для України навчальну модель «Artes Liberales» («вільних мистецтв») у вересні 2016 року. Тривалість навчання – чотири роки. Після закінчення випускники отримають диплом бакалавра за спеціальностями «Історія», «Філологія» або «Культурологія».
  • Що допоможе підготувати організм до весни: три чинники Що допоможе підготувати організм до весни: три чинники Із приходом весни усі хочуть тішитись першим теплим промінчикам сонця. Та через ослабленість організму,часто відчувають пригнічення і навіть безсилими, тому варто завчасно потурбуватись про здоров’я.
  • Завтра прооперують Максима Стасіва. Відеозвернення хлопця Завтра прооперують Максима Стасіва. Відеозвернення хлопця 17-річний львів’янин Максим Стасів готується до завтрашньої операції. Відеозвернення юнака опублікувала у себе на сторінці у Facebook лікар Львівської обласної дитячлої клінічної лікарні «Охматдит» Віра Приймакова.
  • Бригада швидкої допомоги зі Львова – найкраща в Україні Бригада швидкої допомоги зі Львова – найкраща в Україні Цими днями на спортивній базі «Тисовець», що у Сколівському районі відбувся Перший зимовий Всеукраїнський чемпіонат бригад екстреної швидкої медичної допомоги за участі міжнародних команд. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.
  • В мережі стартував безкоштовний курс з англійської мови В мережі стартував безкоштовний курс з англійської мови Сьогодні, 22 лютого, розпочинається безкоштовний онлайн-курс «Exploring English: language and culture». Курс розрахований на тих, хто прагне глибше пізнати культуру Великої Британії, а також покращити свої знання з іноземної мови.
  • Провести час з користю: 9 літніх шкіл від УКУ Провести час з користю: 9 літніх шкіл від УКУ Щорічно Український католицький університет на літо організовує чималу кількість літніх шкіл – від мовних, де можна поглибити свої знання з іноземних мов, до філософських та іконописних.
  • В Україні з’явився сайт, де можна перевірити наявність безкоштовних ліків для онкохворих В Україні з’явився сайт, де можна перевірити наявність безкоштовних ліків для онкохворих Відтепер перевірити наявність ліків для онкохворих, якими держава повинна безкоштовно забезпечувати пацієнтів, можна і через інтернет. Активісти з команди «Центру протидії корупції» створили сайт, де можна це відслідкувати. А також боротися з його незаконним продажем.
  • Американці допоможуть боротися з плагіатом та хабарництвом в українських університетах Американці допоможуть боротися з плагіатом та хабарництвом в українських університетах Американські ради з міжнародної освіти в партнерстві із Міністерством освіти і науки України та за підтримки Посольства США оголошує про старт Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project - SAIUP).
  • Львівських студентів запрошують на безкоштовне навчання до Словаччини Львівських студентів запрошують на безкоштовне навчання до Словаччини У Львові Громадська організація «Словацько-Українське культурно-освітнє товариство» презентує Європейську освітню програму «Free Student», - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Встигнути за два тижні: в Україні скоротили термін вступної кампанії Встигнути за два тижні: в Україні скоротили термін вступної кампанії В Міністерстві освіти вирішили скоротити термін вступної кампанії у 2016 році. відтак абітурієнти матимуть трохи більше двох тижнів, щоб подати документи на обрану спеціальність та навчальний заклад.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовні курси в ІТ-галузі Львів’ян запрошують на безкоштовні курси в ІТ-галузі Львів’ян запрошують на спеціалізовану програму навчання для студентів технічних спеціальностей та охочих спробувати себе в ІТ. Після завершення курсів, найкращі слухачі зможуть стати частиною команди ІТ-компаніі ELEKS.
  • У Львові розкажуть про те, як спілкувались між собою галичани на початку ХХ століття У Львові розкажуть про те, як спілкувались між собою галичани на початку ХХ століття Наступного тижня у Львові мовознавиця Наталя Хобзей прочитає лекцію про те, як перша Світова війна вплинула на спілкування галичан між собою, та як це відобразилося на тогочасній літературі.
  • В Україні може суттєво зрости вартість ліків В Україні може суттєво зрости вартість ліків Міжнародний Валютний Фонд рекомендує скасувати пільгове оподаткування лікарських засобів і підняти ПДВ на цю категорію товарів до 21% (замість 7%, які є чинними сьогодні). Якщо ці рекомендації будуть виконані, в Україні різко зростуть ціни на всі категорії лікарських засобів, у тому числі – й на життєво необхідні та противірусні препарати. Про це Tvoemisto.tv розповіла директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Аптечна професійна асоціація України» Олена Комарянська.
  • У Львові запроваджують Е-картки пацієнтів. Почали з військових У Львові запроваджують Е-картки пацієнтів. Почали з військових Львів – одне з пілотних міст після Києва, де у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону впроваджують систему електронної медицини.
  • З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та німецької З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та німецької Польсько-український портал «Порт Європа» запустив безкоштовні е-курси з вивчення польської та німецької мов. Курс польської пройшло вже понад 60 тисяч українців, багато з них зараз успішно навчаються або працюють у Польщі.
  • Шептицький замість Квіта. Чиї портрети є у львівських школах? Шептицький замість Квіта. Чиї портрети є у львівських школах? Міністр освіти на науки України виступив із заявою про те, що розміщення його портретів та інших державних службовців у закладах освіти є неприпустимим. Tvoemisto.tv дізналося, портрети яких відомих українців можна побачити у львівських школах та чи є серед них Сергій Квіт.
  • Український стартап вивчатиме кардіограми населення Китаю Український стартап вивчатиме кардіограми населення Китаю Стартап Cardiolyse.me використає свою технологію для вивчення аналізів кардіограм населення Китаю. На основі дослідження зможуть прогнозувати майбутні захворювання серця.
  • Львівські науковці отримали безкоштовний доступ до всесвітньої наукової бази Львівські науковці отримали безкоштовний доступ до всесвітньої наукової бази Львівський національний університет імені Івана Франка отримав безкоштовний тестовий доступ до бази даних платформи «Web of Science». Відтак, упродовж лютого 2016 року науковці Львівського університету можуть безкоштовно користуватися сервісом, – йдеться у повідомленні прес-центру університету.
  • Від книг до аудіозаписів: у мережі діє найбільша онлайн-бібліотека Від книг до аудіозаписів: у мережі діє найбільша онлайн-бібліотека У мережі діє найбільша онлайн-бібліотека. Її фонд нараховує понад 49 мільйонів оцифрованх творів мистецтва, книг, відео- та аудіозаписів різних років та століть створення. Бібліотека також містить більше 4 тисячі текстових файлів та 5 тисяч зображень про Україну.
  • Можливості: програми для навчання в Європі та США Можливості: програми для навчання в Європі та США Для тих, хто шукає можливостей для подорожей та навчання за кордоном пропонуємо підбірку стипендійних програм для навчання в Європі та США.
  • Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух У понеділок, 15 лютого, у Львові відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. На час їх проведення у місті заплановано ситуативне перекриття руху транспорту.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!