Новини
  • У яких областях України найбільше хворих на грип? Перелік У яких областях України найбільше хворих на грип? Перелік Станом на зараз епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищений лише у Донецькій та Рівненській областях. До Львівщини епідемія поки що не добралася.
  • Звичка пропускати сніданки може призвести до інсульту – вчені Звичка пропускати сніданки може призвести до інсульту – вчені Повноцінний сніданок щодня може допомогти запобігти інсульту.
  • Мрії про материнство збуваються: у Львові діє унікальна акція Мрії про материнство збуваються: у Львові діє унікальна акція Шанс стати батьками є завжди. У цьому впевнені лікарі-репродуктологи Медичного центру з 15-річним досвідом «Інтерсоно». «Мрії збуваються!», - саме так називається акція «Інтерсоно», де ефективно лікують безпліддя. Акція триватиме до 31 березня і ще більше наблизить сім’ї до довгоочікуваного щастя материнства.
  • Що варто знати про здоров Що варто знати про здоров'я дітей. Важливі правила від невролога Є три основні види розвитку: фізичний (маса, ріст), психоемоційний (психічний стан, розумовий розвиток, комунікативні здібності) і моторний (як дитина рухається, наскільки володіє своїм тілом). Ці показники є визначальними в житті дитини. Якщо щось випадає з розвитку - це вірний знак, що проблема існує. І зовсім не обов’язково, що вона пов’язана із неврологічними розладами. Які захворювання є предметом неврології, як забезпечити дитині здорові умови зростання та де пройти обстеження розповіла Tvoemisto.tv дитячий невролог Мар’яна Возниця.
  • Незабаром свято Водохрещення:  правила безпеки під час зимового купання Незабаром свято Водохрещення: правила безпеки під час зимового купання Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації закликає мешканців області неухильно дотримуватися правил поведінки під час проведення заходів «йорданського святкування» на водних об'єктах. На цьому наголосив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Андрій Умрихін.
  • Львівщина стала першою за кількістю найрозумніших вступників Львівщина стала першою за кількістю найрозумніших вступників Львівська область посіла І місце в Україні за кількістю вступників, які набрали 400 балів під час ЗНО. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук під час звіту про підсумки роботи галузі освіти Львівщини у 2015 році та завдання на 2016 рік, який відбувся у суботу, 16 січня.
  • Як розпізнати і вберегтися від грипу? Інфографіка Як розпізнати і вберегтися від грипу? Інфографіка Міністерство охорони здоров’я України створило докладну інфографіку про грип й супутні ризики. І попри те, що Львову епідемія грипу не загрожує, пропонуємо ознайомитися з інформацією, як вчасно розпізнати та вберегтися від цього захворювання.
  • В Україні створять онлайн-базу для дистанційної освіти В Україні створять онлайн-базу для дистанційної освіти Міністерство освіти і науки має намір створити перелік електронних освітніх ресурсів, які можуть використовуватись для дистанційного, індивідуального навчання або самоосвіти. Відповідний наказ підписано міністром освіти Сергієм Квітом.
  • Загадковий і прекрасний: курси онлайн з вивчення космосу Загадковий і прекрасний: курси онлайн з вивчення космосу Більшість з нас в дитинстві обожнювали зорі та космос. Дехто, навіть мріяв стати космонавтом. Сучасна наука не стоїть на місці й вивчення космосу, планет сонячної системи та астрономії стало пріоритетним завданням для науковців цілого світу. Пропонуємо перелік безкоштовних онлайн-курсів, які втамують жагу до пізнання космосу.
  • У Львові проведуть благодійний концерт для потреб дітей із вадами серця У Львові проведуть благодійний концерт для потреб дітей із вадами серця Львів’ян запрошують на благодійний концерт «Вогонь серця», кошти з якого будуть спрямовані на придбання кардіомонітора для амбулаторного дослідження дітей із вадами серця. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Чи загрожує львів’янам грип: думка головного епідеміолога області Чи загрожує львів’янам грип: думка головного епідеміолога області Вікторія Нижник, головний спеціаліст Головного управління держсанепідслужби у Львівській області, розповіла Tvoemisto.tv, чи справді у Львові є епідемія грипу, хто належить до групи ризику та як найкраще уберегтися від хвороби.
  • У Львові шукають ІТ-консультанта проекту лікування раку У Львові шукають ІТ-консультанта проекту лікування раку Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА, у рамках реалізації субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області», запрошує до співпраці консультанта з інформаційних технологій. Серед його основних завдань – надання консультаційних послуг із впровадження комп’ютерного та програмного забезпечення, розробка та узгодження планів реалізації субпроекту в частині ІТ.
  • Львів’ян просять здати кров для хворої на лейкемію дитини Львів’ян просять здати кров для хворої на лейкемію дитини Дитині поставили діагноз – лейкемія (рак крові). Аби врятувати життя хлопчику, потрібне термінове переливання крові. Про це інформують активісти спільноти «Варта 1».
  • Медики назвали шість продуктів для міцного сну Медики назвали шість продуктів для міцного сну Американські медики розповіли про продукти, які допоможуть побороти безсоння. За словами фахівців, такі напої як вишневий сік або чай з валеріаною будуть сприяти сну так само, як і вуглеводна їжа. А солодкі і жирні страви нарівні з кавою, навпаки, змусять організм не спати. Пропонуємо перелік продуктів, які сприятимуть міцному сну.
  • Львів’ян запрошують на відкриту лекцію про боротьбу з корупцією Львів’ян запрошують на відкриту лекцію про боротьбу з корупцією 14 січня відбудеться відкрита лекція Пітера Ейгена на тему боротьби з корупцією.
  • Як допомогти організму «оговтатися» після свят? 6 порад Як допомогти організму «оговтатися» після свят? 6 порад Не проходять безслідно для людського організму довгі Новорічні та Різдвяні свята. Велика кількість їжі, алкогольних напоїв і безсонні ночі відображаються у дзеркалі постсвяткового понеділка. Пропонуємо вам кілька порад, як зробити процес повернення до життя менш безболісним для вашого організму.
  • Як не травмуватись при ожеледиці: п Як не травмуватись при ожеледиці: п'ять порад медиків У департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації закликають громадян бути уважними та обережними на вулицях взимку, щоб уникнути травматизму. Аби запобігти травмам, медики радять дотримуватись простих порад.
  • Як увійти в робочий ритм після свят? Як увійти в робочий ритм після свят? Після тривалих святкових вихідних важко влитися у звичний ритм. І робочі будні стають просто каторгою. Хочеться «продовження бенкету», а не повертатися в сірі будні. Робити це потрібно поступово.
  • Львів’ян просять допомогти врятувати життя молодій мамі Львів’ян просять допомогти врятувати життя молодій мамі Львів’ян просять допомогти врятувати життя 29-річній матері двох дітей Василині Ярмолі, котрій діагностували гостру лейкемію (рак крові). Тривале лікування не дало результатів, тому зараз жінка потребує курс хіміотерапії в Польщі з подальшою трансплантацією кісткового мозку.
  • Як працюватимуть медичні заклади Львова під час Різдвяних свят Як працюватимуть медичні заклади Львова під час Різдвяних свят Tvoemisto.tv нагадує, як працюватимуть державні міські медичні заклади під час Різдвяних свят.
  • Як боротися з гіпертонією: поради лікарів Як боротися з гіпертонією: поради лікарів Виявляється, найдієвіша фізична вправа для зниження кров'яного тиску є настільки легкою, що її можна й не вважати за вправу. Так від гіпертонії помагає ходіння, їзда не велосипеді або тренування з легкою вагою.
  • Львів’ян просять допомогти 4-місячним сестричкам Львів’ян просять допомогти 4-місячним сестричкам Львів’ян просять допомогти двом 4-місячним дівчаткам, які перебувають в Охмадиті. Про це йдеться в повідомленні на Facebook-спільноті «Раненько».
  • Google запустив сайт для дітей про безпеку в інтернеті Google запустив сайт для дітей про безпеку в інтернеті Google спільно з Інтернет Асоціацією України запустив освітній ресурс для дітей та вчителів «Про інтернет», головна мета якого допомогти вчителям та учням краще розуміти, як мережа може сприяти розвитку здібностей дитини, а також як завадити.
  • Львів Львів'янам нагадують, як вберегтися від отруєння чадним газом У період опалювального сезону, коли відбуваються значні перепади атмосферного тиску, порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, спостерігається найбільша кількість отруєнь чадним газом. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР нагадує про безпечну поведінку з опалювальними приладами, оскільки в місті почастішали випадки отруєнь чадним газом.
  • В Україні скасували позаконкурсний вступ до вишів: хто матиме право на пільги? В Україні скасували позаконкурсний вступ до вишів: хто матиме право на пільги? В Україні скасували позаконкурсний вступ до ВНЗ, привівши таким чином норму ЗУ «Про вищу освіту"» у відповідність до норми Конституції: «громадяни мають право безоплатно здобути вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі».
  • Завтра в Україні стартує реєстрація на пробне ЗНО Завтра в Україні стартує реєстрація на пробне ЗНО Завтра, 5 січня, розпочинається реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні в 2016 році. Про це повідомляється на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
  • Три правила поведінки на холоді, щоб не захворіти Три правила поведінки на холоді, щоб не захворіти Сам по собі мороз не є небезпечним. Однак в залежності від того, як ми одягнуті і що ми робимо буде залежати і наше відчуття холоду, а також подальший стан здоров’я.
  • Як не замерзнути взимку. Інфографіка Як не замерзнути взимку. Інфографіка За прогнозами Укргідрометцентру останні дні 2015 року відзначяться холодною погодою без опадів з температурою 5-10°С морозу. Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням дотримуватися елементарних правил аби уникнути переохолодження та обмороження.
  • Львівський університет потрапив до ТОП-200 вишів «Вікіпедії» Львівський університет потрапив до ТОП-200 вишів «Вікіпедії» Група дослідників з Франції проаналізувала статті про університети всього світу у 24-х мовних розділах Вікіпедії та створила «Wikipedia Ranking of World Universities», до якого увійшло 6 українських університетів, один з яких – львівський.
  • Січень розпочнеться морозами: що робити при переохолодженні? Січень розпочнеться морозами: що робити при переохолодженні? За інформацію Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у перші дні січня 2016 року температура повітря вночі складатиме 10 – 15° морозу, вдень 5 – 12° морозу. Tvoemisto.tv дізналося у лікаря-травматолога Володимира Вовка, що робити у випадку переохолодження та куди у Львові потрібно звертатись за допомогою.
  • Як не переїдати під час свят? Як не переїдати під час свят? Дієтологи запевняють, що за новорічні свята середньостатистичний українець набирає 2 кг. Це недивно, адже застілля починається 31 грудня і триває не один день. Як же уникнути появи складочок на талії в Новий Рік і не поправитися у свята?
  • Як не отруїтися під час новорічних свят: поради медиків Як не отруїтися під час новорічних свят: поради медиків За словами головного фахівця медицини невідкладних станів Головного управління охорони здоров’я КМДА Анатолія Вершигори, у свята часто отруюються фальсифікованими алкогольними напоями й зіпсованими продуктами.
  • В Україні оголосили дату початку реєстрації та проведення ЗНО-2016 В Україні оголосили дату початку реєстрації та проведення ЗНО-2016 Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій розповів, коли в Україні почнеться реєстрація для участі в Зовнішньому незалежному оцінюванні, та в які дні відбудуться тестування з математики, української мови та історії України.
  • У новому році в Україні змінюється порядок присудження вчених звань У новому році в Україні змінюється порядок присудження вчених звань Міністерство освіти і науки звертає увагу вчених рад ВНЗ та наукових установ на те, що з 1 січня 2016 року набирає чинності порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань. Про це йдеться у відповідному листі відомства.
  • Підсумки 2015 року: як світ реагував на літературні здобутки львів’ян? Підсумки 2015 року: як світ реагував на літературні здобутки львів’ян? 2015 рік став знаковим для Львова у царині літератури. Наші письменники, перекладачі, ілюстратори і менеджери культури та видавництва здобули перемоги у літературних конкурсах інших країн. Ось перелік міжнародних нагород, які отримали львів’яни та місто Лева зокрема.
  • В мережі з’явились онлайн-курси про бізнес та фінанси: де зареєструватися? В мережі з’явились онлайн-курси про бізнес та фінанси: де зареєструватися? Відкритий університет Майдану запускає нові курси для розвитку громадянської освіти. Так, вже зараз можна записатись на онлайн-лекції українських експертів про бізнес,фінанси та активізм.
  • Як працюватимуть медичні заклади Львова на зимові свята Як працюватимуть медичні заклади Львова на зимові свята Вже незабаром розпочнуться новорічні та різдвяні свята і, відповідно, державні вихідні. Tvoemisto.tv з’ясувало, як працюватимуть державні міські медичні заклади у ці дні.
  • Бути ближчим до клієнта: як вдосконалюють обслуговування у львівських аптеках? Бути ближчим до клієнта: як вдосконалюють обслуговування у львівських аптеках? Якими міфами покритий фармацевтичний бізнес? Яким чином аптекам працювати максимально ефективно та, водночас, вибудовувати довіру і лояльність своїх клієнтів? Нещодавно у Львові відбулася конференція «Виробник - Мережа аптек "D.S.". Візія співпраці». На запрошення керівництва мережі на конференцію прибули 106 представників з 63-х українських та закордонних фармацевтичних компаній.
  • Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг
Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг Зважаючи на численні прохання та звернення пасажирів, залізничники до складу зимового ретро-потяга додали ще два вагони, тож тепер їх курсуватиме вже чотири, та організували продаж квитків.
  • У Львові шукають керівників для шахових гуртків: деталі У Львові шукають керівників для шахових гуртків: деталі У школах міста є 15 вакансій керівників шахових гуртків. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  •  Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові Чи можуть вищі зарплати змінити мислення вчителя, який звик працювати за радянськими стандартами? Що доцільніше: мотивувати викладачів преміями чи зайнятися їхньою ґрунтовною перепідготовкою? Чи має Львів самостійно обирати, як саме розвивати освіту? Які є альтернативні методи виховання дитини шкільного віку? Якою повинна бути школа майбутнього у нашому місті? Що це означає – бути «вимогливим споживачем» освітньої сфери? Відповіді на ці та інші питання шукали учасники дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років», яку організовувало Tvoemisto.tv. Пропонуємо вам думки вісьмох експертів та їхнє бачення подальшого розвитку освіти у Львові.
  • Львову потрібні міжнародні школи, - Павло Шеремета Львову потрібні міжнародні школи, - Павло Шеремета Для того, щоб Львів розвивався і сюди приїжджали працювати міжнародні експерти та спеціалісти, місто має забезпечити певні умови проживання. Одна з головних – якісна освіта для дітей. Відтак у Львові мають з’явитися школи, побудовані за міжнародними стандартами. Таку думку висловив керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета під час дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років», яку організовувало Tvoemisto.tv.
  • Час не хворіти: 7 міфів про грип і застуду Час не хворіти: 7 міфів про грип і застуду Ви ретельно мили руки та приймали вітамін С і все одно підхопили капосний вірус? До Нового року є час одужати, і незайвим буде дізнатися про деякі поширені міфи про застуду та грип.
  • Львів Львів'ян запрошують відзначити 40-річчя відкриття Олеського замку. Програма Сьогодні, 21 грудня, виповнюється 40 років з дня відкриття для відвідувачів Олеського замку – пам’ятки архітектури та історії XIII - XVII століття, музею-відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького.
  • Львівський університет визнали «найцитованішим» українським вишом Львівський університет визнали «найцитованішим» українським вишом Львівський національний університет імені Івана Франка виявився найтоповішим з-поміж вітчнизняних вишів у незалежному рейтингу Вікіпедії, визначеному за математичним алгоритмом.
  • Львів'янка поскаржилася на умови в пологовому. Що відповів лікар
  • Мандарини: 11 фактів про фрукт, який дарує новорічний настрій Мандарини: 11 фактів про фрукт, який дарує новорічний настрій Психологи вважають, що навіть погляд на мандарини допомагає впоратися з депресією і поліпшує настрій. Дієтологи стверджують, що мандарини – це найнизькокалорійніший фрукт на Землі. Якщо ви хочете сісти на дієту і скинути вагу, то мандарин вам у цьому допоможуть. Окрім того, без мандарин годі й уявити наближення Новорічних та Різдвяних свят.
  • Кориця: 7 корисних властивостей спеції Кориця: 7 корисних властивостей спеції Експерти назвали 7 лікувальних властивостей кориці, коли спеція здатна «врятувати» від раку і запобігає хворобі Альцгеймера.
  • Чай зі смаком зими: 5 рецептів зігріваючого напою Чай зі смаком зими: 5 рецептів зігріваючого напою Невдовзі львівські вулиці вкриє сніг, а холодна погода вже змушує шукати нові способи зігрітися. У міжнародний день чаю пропонуємо вам 5 зимових рецептів цього напою, з якими буде тепло навіть у морозні дні.
  • Добровільне медичне страхування: у чому переваги? Добровільне медичне страхування: у чому переваги? Ні для кого не секрет, що найцінніше, у що варто вкладати час і кошти – це наше здоров’я. Проте, в режимі «на роботу – з роботи» ми все частіше відкладаємо візит до лікаря «на завтра». Добре, що світ рухається вперед, і сьогодні з’явилось багато зручних способів стежити за своїм здоров’ям. До прикладу, добровільне медичне страхування, яке набуває популярності і в Україні. Воно ставить на перше місце не прибуток страхувальника чи медичного закладу, а інтереси і здоров’я пацієнта.
  • Нові корисні властивості грейпфрута: результати дослідження Нові корисні властивості грейпфрута: результати дослідження Грейпфрут – це не тільки освіжаючий і приємний на смак фрукт. Користь грейпфрута в тому, що він допомагає боротися з діабетом 2 типу та ожирінням.
  • Топ-5 найбрудніших місць в супермаркеті. Дослідження мікробіологів Топ-5 найбрудніших місць в супермаркеті. Дослідження мікробіологів Дослідження, проведені мікробіологами, показали, що супермаркети є розсадником шкідливих бактерій незалежно від того, як часто в магазинах проводять прибирання.
  • Що слід їсти та як поводитись, щоб уникнути діабету. Результати дослідження Що слід їсти та як поводитись, щоб уникнути діабету. Результати дослідження У ході трьох досліджень, проведених у різних точках світу, вчені визначили, які прості і доступні кожному щоденні дії сприятимуть збереженню фігури та здоров'я.
  • Що варто знати про вакцинацію від поліо: 5 запитань і відповідей Що варто знати про вакцинацію від поліо: 5 запитань і відповідей До 13 грудня в Україні триває другий раунд трьохетапної імунізації проти поліомієліту. Та чимало батьків відмовляються від вакцинування дітей через брак інформації. Тому пропонуємо відповіді на п’ять запитань про протипоказання, можливі ускладнення після щеплень та інші особливості вакцинації від поліо від головного імунолога столиці Федора Лапія.
  • Працівникам ІТ-сфери пропонують позмагатися за півмільйона гривень Працівникам ІТ-сфери пропонують позмагатися за півмільйона гривень Розпочалась реєстрація для участі в Міжнародному IT-Чемпіонаті «Золотий Байт 2016» – найбільшому міжнародному ІТ-чемпіонаті для талановитої молоді. Призовий фонд становить 500 000 грн. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Топ-10 продуктів, які підвищують імунітет Топ-10 продуктів, які підвищують імунітет Зниження температури повітря традиційно веде до застуд та сезонних хвороб. Але можна зхитрувати та надурити їх, вживаючи «протизастудні» продукти.
  • Вивчити англійську швидко й легко: 5 онлайн-курсів Вивчити англійську швидко й легко: 5 онлайн-курсів Знання іноземної мови дозволяє не просто розуміти іноземців, а й освоювати нові навики, навчатись в кращих університетах світу, розвивати свій бізнес, отримувати високооплачувану роботу в міжнародних компаніях та відчувати себе абсолютно комфортно в будь-якій точці планети. Мовою міжнародного спілкування сьогодні є англійська. Тому її вивчення необхідне для кожної людини. Ось перелік 5 онлайн-курсів, які допоможуть освоїти інтернаціональну мову.
  • Хто очолив короткі списки премії «Книга року ВВС-2015». Перелік авторів Хто очолив короткі списки премії «Книга року ВВС-2015». Перелік авторів Редакція ВВС Україна грудня оприлюднила короткі списки премій «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015». Переможців у кожній номінації оголосять цієї п’ятниці, 11 грудня.
  • Здоров’я чи економія: яку лампу обрати для дому? Інфографіка Здоров’я чи економія: яку лампу обрати для дому? Інфографіка Основа споживання електроенергії в багатоквартирному будинку в умовах міста – це освітлення (без урахування домогосподарств, обладнаних електроплитами). Тому, замінивши лампи розжарювання на економні світлодіодні LED-лампи, можна значно скоротити своє електроспоживання і, відповідно, зекономити кошти на його оплату.
  • Топ-10 продуктів, корисних для волосся Топ-10 продуктів, корисних для волосся Оздоровлення волосся може початися вже з наступного прийому їжі. Так само, як і будь-яка інша частина тіла, сила волосся залежить від правильного харчування. Корисні речовини, що містяться в їжі, зміцнюють волосяні фолікули і шкіру голови.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!