Новини
  • Стипендії для навчання у Словаччині. Як отримати?
Стипендії для навчання у Словаччині. Як отримати? Національна стипендіальна програма Словацької Республіки з підтримки мобільності студентів та аспірантів, викладачів ВНЗ, дослідників і митців оголошує про початок подання заявок на здобуття стипендій на навчання, дослідницьке і лекційне стажування у Словаччині в 2016/17 академічному році.
  • В Україні продовжили третій тур вакцинації від поліомієліту В Україні продовжили третій тур вакцинації від поліомієліту В Україні на тиждень продовжили третій тур додаткової вакцинації від поліомієліту. Про це у п'ятницю, 12 лютого, розповіла на прес-конференції перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.
  • 160 балів і вище: як львівські школярі здали ЗНО з рідної та іноземної мов 160 балів і вище: як львівські школярі здали ЗНО з рідної та іноземної мов Український центр оцінювання якості освіти опублікував статистичні дані щодо частки випускників українських шкіл, які за результатами ЗНО 2015 року з української мови і літератури, а також з іноземних мов, отримали 160 балів і вище з 200 можливих.
  • У Львові розкажуть про канадський досвід психологічної допомогами жертвам війни. Оноволено У Львові розкажуть про канадський досвід психологічної допомогами жертвам війни. Оноволено У вівторок, 16 лютого, в Українському католицькому університеті відбудеться лекція про охорону психічного здоров’я та допомогу особам, що пережили психотравмуючий вплив війни на прикладі Канади.
  • Коли відбудеться державна атестація школярів у 2016 році. Графік Коли відбудеться державна атестація школярів у 2016 році. Графік У 2016 році державна підсумкова атестація учнів загальноосвітніх навчальних закладів відбуватиметься відповідно до наказу Міністерства освіти і науки № 94 від 8 лютого 2016 року, яким, зокрема, визначено вимоги до оформлення атестаційної роботи.
  • У Львові відбудеться олімпіада з веб-програмування. Як взяти участь? У Львові відбудеться олімпіада з веб-програмування. Як взяти участь? Львів’ян запрошують на олімпіаду з веб-програмування, що проходитиме 1 березня в компанії “Медіа Сервіс”. Якщо ви - студент ВНЗ або коледжу, цікавитесь веб-програмуванням та розбираєтесь в PHP - тоді вам варто спробувати свої сили.
  • Як підвищити безпеку дітей в інтернеті: 9 ресурсів Як підвищити безпеку дітей в інтернеті: 9 ресурсів Сьогодні, 9 лютого, у світі відзначають День безпечнішого інтернету (Safer Internet day) — його організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії. Головна мета — просувати ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних пристроїв, особливо дітьми та молоддю. Пропонуємо 9 ресурсів, які навчать дитину відповідально користуватись інтернетом
  • Львів’ян запрошують відтворити роботу ООН: як долучитися? Львів’ян запрошують відтворити роботу ООН: як долучитися? З 22 по 24 квітня 2016 року на базі Українського католицького університету у місті проведуть Львівську Модель ООН. Учасники матимуть нагоду відтворити роботу Організації, а також покращити свої ораторські здібності. Для участі запрошуються учні старших класів, студенти, аспіранти та випускники вищих навчальних закладів.
  • Лікар про public health у Львові, епідемії та дитячі хвороби, яких не помічають батьки Лікар про public health у Львові, епідемії та дитячі хвороби, яких не помічають батьки Здоров’я – це не лише відсутність захворювань, але й повне фізичне, психічне та соціальне благополуччя людини. Відтак, фахівці з громадського здоров’я («public health») у всьому світі працюють над тим, щоб не долати наслідки захворювань в майбутньому, а діють на випередження – прищеплюють елементарну медичну грамотність та мотивують обирати здоровий спосіб життя. Хто дбає про громадське здоров’я львів’ян, які хвороби у нашому місті стають популярними та чому деяких захворювань у дітей не помічають батьки Tvoemisto.tv розповів д-р Антін Кушнір, керівник проекту створення Дитячого центру здоров’я Анни Мазуренко у Львові.
  • Чи доведеться школярам в Україні відпрацьовувати карантин? Чи доведеться школярам в Україні відпрацьовувати карантин? Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо організації навчально-виховного процесу в частині освоєння учнями в повному обсязі навчального матеріалу в умовах запровадження карантину, перенесення строків (продовження) канікул, – йдеться на офіційному сайті відомства.
  • Фото дня у Львові: картина для дитячої лікарні Фото дня у Львові: картина для дитячої лікарні У рамках акції «Розфарбуй лікарню» вуличні художники представили свої роботи, які будуть розміщені у Львівській міській дитячій лікарні, що на вул. П. Орлика, 4.
  • Львів’ян просять допомогти дівчині, яка потребує операції Львів’ян просять допомогти дівчині, яка потребує операції Студентка інституту психології та соціального захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Валерія Царенко потребує термінової допомоги. Студентці необхідна термінова трансплантація стовбурових гемопоетичних клітин. Операцію проведуть в Білорусії, проте для цього потрібно зібрати певну суму грошей.
  • Навчи мене плавати. В яких садочках Львова діють басейни? Навчи мене плавати. В яких садочках Львова діють басейни? П’ять навчально-виховних закладів для дошкільнят у Львові мають у своїй власності басейн для плавання, проте працюють не усі. Tvoemisto.tv дізналося, в яких садочках у Львові діють басейни, скільки це коштує та де їх заплановано відремонтувати.
  • Львів’ян просять допомогти колишньому учаснику гурту ТНМК Львів’ян просять допомогти колишньому учаснику гурту ТНМК Колишній учасник гурту ТНМК, а нині – сольний музикант та продюсер гурту Astarta Едуард «Діля» Приступа потребує допомоги. Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Вконтакте. Музиканту потрібна термінова операція, після якої йому назначили курс хіміотерапії.
  • Є можливість: 5 стипендійних програм у Польщі Є можливість: 5 стипендійних програм у Польщі Польський уряд та навчальні заклади пропонують українським студентам і науковцям ряд стипендій на навчання й проведення досліджень у різних містах та за різними спеціальностями. Свій шанс на оплачуване стажування в Польщі мають не лише теоретики, але й практики.
  • Львів’ян просять допомогти викладачеві університету, що перебуває у комі Львів’ян просять допомогти викладачеві університету, що перебуває у комі Доцент кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка Юрій Шведа потребує допомоги. Чоловік зараз перебуває у комі, а на його лікування потрібно витрачати 10 тисяч гривень вдень
  • Врятуй_Максима: Посол України в Австрії пояснив, чому підлітка не лікуватимуть в Інсбруку Врятуй_Максима: Посол України в Австрії пояснив, чому підлітка не лікуватимуть в Інсбруку Останні тижні Львів та вся Україна слідкує за долею підлітка Максима Стасіва, який терміново потребує пересадки кишківника. Вчора, 5 лютого, хлопець вилетів до Індії, де знаходиться клініка, яка погодилась взяти юнака на лікування. Проте, раніше повідомлялося, що операцію Максиму робитимуть в Австрії. Надзвичайний та Повноважний посол України у Австрії Олександр Щерба пояснив ситуацію щодо австрійської клініки та розповів, чому підлітка не взяли на операцію.
  • Що робити, якщо ви не можете заснути? 7 порад Що робити, якщо ви не можете заснути? 7 порад Міцний сон – це запорука успіху наступного дня. Гарно виспавшись, можна з новими силами розпочинати будь-яку справу. Проте, що робити якщо спати зовсім не хочеться? Пропонуємо сім порад запоруки міцного сну
  • Львів Львів'ян просять принести іграшки у лікарні Громадська організація «Розвиток Громади» у рамках проекту «Куток добра» створює у лікарнях майданчики для дітей, аби зробити їхнє перебування там трішки комфортнішим та веселішим. Небайдужих львів’ян просять долучатися до ініціативи і приносити вживані або й нові іграшки для пацієнтів міських лікарень.
  • Львівським школярам можуть скоротити канікули Львівським школярам можуть скоротити канікули 27 січня 2016 року у львівських школах було оголошено про початок карантину, після якого діти відправилися на вимушені канікули. І от 8 лютого навчання у школах буде поновлено. Та така вимушена перерва вплинула на навчальний процес, відтак і на весняні канікули для школярів.
  • У Львові завершується карантин У Львові завершується карантин В понеділок, 8 лютого, у львівських навчальних закладах відновлюється навчальний процес.
  • Врятуй_Максима: для хворого підлітка «не відкрили небо» Врятуй_Максима: для хворого підлітка «не відкрили небо» Сьогодні 17-річного львів’янина Максима Стасіва готували до транспортування до Індії. Як розповіла Tvoemisto.tv лікар-анестезіолог Віра Приймакова, вже вдалося отримали необхідні візові документи. Проте літак із хлопцем так і не здійнявся у небо.
  • Як навести лад з батьківськими коштами в школах і садках? 5 пропозицій Як навести лад з батьківськими коштами в школах і садках? 5 пропозицій Кошти, які щороку здають батьки у школах та садочках, вже давно нікого не дивують. Постійні побори на ремонти, охорону, меблі та господарські товари – звична річ, адже існуючого фінансування не вистачає. Але дуже рідко батьки знають, на що йдуть їхні гроші. Сьогодні під час засідання сесії ЛМР депутат від Галицької Партії Ігор Дякович звернувся до міської ради і вніс 5 конкретних пропозицій для наведення ладу у цій сфері.
  • Львівські лікарі відповідатимуть на питання про вакцинацію від поліо Львівські лікарі відповідатимуть на питання про вакцинацію від поліо Завтра, 4 лютого, о 15 годині у студії відеоконференцзв'язку Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації (вул. Левицького, 14) відбудеться тематична «гаряча» телефонна лінія «Вакцинація проти поліомієліту». Про це інформує прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.
  • #Врятуй_Максима: хлопця оперуватимуть не в Австрії – шукають інші варіанти #Врятуй_Максима: хлопця оперуватимуть не в Австрії – шукають інші варіанти Після того, як австрійська клініка виставила нові умови, рідні, близькі та всі небайдужі до подальшої долі Максима Стасіва, розглядають варіанти в інших країнах.
  • Для львів’ян відкриють «гарячу лінію» швидкої допомоги Для львів’ян відкриють «гарячу лінію» швидкої допомоги Завтра, 3 лютого, запрацює «гаряча лінія» служби 103. Мешканці можуть телефонувати за номером 294-45-45 зі заявами щодо скарг і пропозицій до роботи Служби швидкої медичної допомоги. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Які продукти корисні для перекусів? Які продукти корисні для перекусів? Ми звикли думати, що перекуси шкідливі, адже від них, мовляв, товстіють. Й воно, можливо так, але лише в тому випадку, якщо ви перекушуєте виключно печивом, гамбургером…Зовсім інша справа, якщо ви обираєте для цієї мети корисні продукти. Перекушувати потрібно двічі на день – в 12 та 17 годині.
  • Завтра у Львові вирішать, чи продовжувати карантин Завтра у Львові вирішать, чи продовжувати карантин Рішення щодо відновлення навчання у школах та позашкільних закладах буде прийматись завтра, після аналізу інформації про стан захворюваності на грип та ГРЗ станом на вівторок на ранок. Наразі кількість хворих на ГРВІ на Львівщині зростає.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про децентралізацію Львів’ян запрошують на лекцію про децентралізацію 5 лютого львів’ян та гостей міста запрошують на лекцію про децентралізацію. Лектором заходу стане політик та експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.
  • В ЛНУ імені Івана Франка відкрили нову спеціалізацію В ЛНУ імені Івана Франка відкрили нову спеціалізацію У Львівському національному університету імені Івана Франка відкрили нову спеціалізацію з історії. Навчання відбуватиметься в рамках магістерської програми. Про це повідомляють у прес-службі ЛНУ імені Івана Франка.
  • Чи продовжать у львівських школах карантин? Чи продовжать у львівських школах карантин? До 2 лютого у Львові загальноосвітні навчальні заклади закрили на карантин у зв’язку з епідемією грипу. У прес-службі Львівської міської ради розповіли, що на даний момент невідомо, чи будуть продовжувати карантин у школах міста. Проте, Tvoemisto.tv дізналося, чи збільшилась кількість хворих по місту та області та чи є потреба продовжувати додаткові «канікули» школярам.
  • Коли в Україні очікувати другої хвилі грипу Коли в Україні очікувати другої хвилі грипу В Міністерстві охорони здоров'я очікують, що невдовзі в Україні розпочнеться друга хвиля грипу, однак сподіваються, що вона не буде настільки масова.
  • Пять трав’яних чаїв, що захистять від вірусів Пять трав’яних чаїв, що захистять від вірусів У зимову пору, коли лютує холод і застуда, саме час зігрітися чимось смачним, вітамінним і небанальним. Пропонуємо підбірку чаїв, які вразять незвичним поєднанням компонентів і додадуть сил організму боротися з вірусами. Трав’яні чаї слід пити тільки гарячими (40-50° С), при охолодженні вони втрачають свою головну властивість – посилювати потовиділення.
  • Дитячі клуби Львова не працюватимуть під час карантину Дитячі клуби Львова не працюватимуть під час карантину Із 27 січня до 2 лютого у львівських школах, а також в усіх львівських дитячих клубах тимчасово припинені заняття. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • ЗНО в Україні: початок реєстрації і два обов ЗНО в Україні: початок реєстрації і два обов'язкові предмети Вже наступного тижня в Україні стартує реєстрація на здачу зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Під час реєстрації школярам доведеться обрати предмети, два з яких вони мають здати обов’язково.
  • #Врятуй_Максима: на лікування хлопця ще бракує грошей #Врятуй_Максима: на лікування хлопця ще бракує грошей Термінової допомоги потребує 17-річний Максим Стасів, який має вроджену патологію, внаслідок якої відбулося відмирання практично всього кишківника. Операція з трансплантації кишківника дорога і термінова. Тож від учора соціальними мережами поширювали інформацію про хлопця та реквізити рахунків. Tvoemisto.tv дізналося, що попри масовість перепостів та лайків у соціальних мережах, на порятунок хлопця бракує ще значної суми коштів.
  • Львів’янам розкажуть про можливості освіти в Канаді Львів’янам розкажуть про можливості освіти в Канаді 20 лютого о 13:00 год у Львові в готелі «Жорж» (пл. Міцкевича, 1) пройде офіційне відкриття виставки «Освіта в Канаді 2016». Посольство Канади в Україні запрошує всіх охочих відвідати 3-ю виставку «Освіта в Канаді 2016». Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Сьогодні у Львові лікарі відповідатимуть на питання про грип. Куди дзвонити Сьогодні у Львові лікарі відповідатимуть на питання про грип. Куди дзвонити Сьогодні, 28 січня, відбудеться тематична «гаряча» лінія зі львівськими медиками. Про це інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.
  • Щоб не отруїтися: 6 продуктів, які не варто їсти Щоб не отруїтися: 6 продуктів, які не варто їсти Білл Марлер понад 20 років займається судовими позовами, представляючи людей, котрі постраждали від харчових отруєнь. Для своїх клієнтів він відсудив у різних компаній 600 мільйонів доларів, а для себе зробив і корисні висновки – які продукти краще ніколи не брати до рота. Він розповів про шість продуктів, які, про всякий випадок, виключив зі свого раціону взагалі.
  • Чи закриватимуть у Львові садочки на карантин? Чи закриватимуть у Львові садочки на карантин? Від початку тижня за допомогою до медиків через грип та ГРВІ звернулося більше шести тисяч львів’ян. До 2 лютого на карантин закрили школи міста. Tvoemisto.tv дізналося чи закриватимуть на карантин садочки Львова.
  • Де завтра у Львові лікарі відповідатимуть на питання про грип Де завтра у Львові лікарі відповідатимуть на питання про грип Завтра, 28 січня, відбудеться тематична «гаряча» лінія, у зв’язку з епідситуацією по грипу на Львівщині.
  • Грип у Львові: є летальні випадки Грип у Львові: є летальні випадки 4 летальні випадки від грипу А(N1H1) зафіксовано у Львові, а приріст захворілих за добу становить 53%, – такі дані повідомили у Департаменті охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації
  • У чотирьох львів’ян виявили вірус свинячого  грипу. Офіційно У чотирьох львів’ян виявили вірус свинячого грипу. Офіційно У чотирьох хворих, які перебувають у львівських лікарнях, виявили вірус свинячого грипу. Зараз вони отримують необхідне лікування. Про це повідомляє начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.
  • Львів’ян просять допомогти врятувати 17-річного юнака Львів’ян просять допомогти врятувати 17-річного юнака Термінової допомоги потребує 17-річний Максим Стасів із села Підгірці Стрийського району Львівської області. Хлопець має вроджену патологію, внаслідок якої відбулося відмирання практично всього кишківника, – інформують у прес-службі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ».
  • Як розпізнати та як вберегтися від свинячого грипу: пам’ятка МОЗ Як розпізнати та як вберегтися від свинячого грипу: пам’ятка МОЗ У зв'язку з ускладненням епідемічної ситуації в країні та області, публікуємо рекомендації Міністерства охорони здоров'я, як уберегтись від свинячого грипу (грипу типу А/H1N1) і якими є симптоми цього захворювання.
  • Львів пішов на карантин: 5 пояснень від медиків та освітян Львів пішов на карантин: 5 пояснень від медиків та освітян Від сьогодні, 27 січня, і до 2 лютого у загальноосвітніх навчальних закладах Львова тимчасово припиняється навчання та відвідування позашкільних закладів. Таке рішення прийняв мер Львова Андрій Садовий на основі рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Все, що потрібно знати про грип. Поради лікаря Комаровського Все, що потрібно знати про грип. Поради лікаря Комаровського Відомий український лікар Євген Комаровський дав поради як убезпечити себе від грипу та що робити, якщо ви все-таки захворіли.
  • Львів Львів'яни зможуть подивитися лекцію Мішеля Терещенка онлайн 27 січня у Львівській бізнес-школі УКУ відбудеться лекція Мішеля Терещенка, мера міста Глухів. Тема зустрічі «Соціальна відповідальність бізнесу: як перетворить провінційне місто в кейс для всієї країни?». Переглянути онлайн-трансляцію зустрічі можна буде на Tvoemisto.tv.
  • Освіта 3.0. Коли від школи лише половинка Освіта 3.0. Коли від школи лише половинка БеркоШко важко назвати школою, бо вона не вписується в рамки традиційних уявлень про освіту. Проте цей заклад, створений батьками для своїх дітей, успішно функціонує з 2011 року, його учні закінчують уже п’ятий клас, а неформатні ідеї зацікавлюють інших: тих, хто шукає альтернативу для навчання своїх дітей.
  • Водіям дозволили проходити медогляд у будь-якій медичній установі Водіям дозволили проходити медогляд у будь-якій медичній установі Водії та кандидати у водії зможуть проходити медогляд у будь-якій медичній установі. Про це повідомили в Регіональному сервісному центрі МВС України у Львівській області.
  • Де учасники АТО можуть безкоштовно встановити зубні імплантанти у Львові Де учасники АТО можуть безкоштовно встановити зубні імплантанти у Львові Львівські лікарі безкоштовно встановлюватимуть імплантанти зубів воїнам АТО, – повідомляється на офіційному сайті Львівської обласної ради.
  • Цього тижня завершується реєстрація на пробне ЗНО Цього тижня завершується реєстрація на пробне ЗНО Цього тижня завершується реєстрація на пробне тестування для перевірки якості знань майбутніх абітурієнтів. Останній день подачі заявок – 30 січня.
  • Три «зимові» салати, які допоможуть схуднути Три «зимові» салати, які допоможуть схуднути Пропонуємо вам рецепти приготування салатів, які урізноманітнять ваше меню і допоможуть схуднути після новорічно-різдвяних свят.
  • Львівських менеджерів запрошують на безкоштовне стажування в Німеччину. Як податися? Львівських менеджерів запрошують на безкоштовне стажування в Німеччину. Як податися? 13 лютого в офісі ЦПБ НюБізнет (пл. Галицька 7, 2-й поверх) представники програми GIZ «Fit for partnership with Germany» проведуть співбесіду серед кандидатів на стажування за Програмою Федерального міністерства економіки й енергетики з підготовки управлінських кадрів, – поводомили у прес-службі ЛМР.
  •  Завтра у Львові стартує «Відкрита школа історії». Як долучитись? Завтра у Львові стартує «Відкрита школа історії». Як долучитись? 23-24 та 30-31 січня ГО «Патріотичні ініціативи» організовує Львівську сесію проекту «Відкрита школа історії», що пройде в приміщенні Інституту народознавства НАН України, що проспекті Свободи, 15, та Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що вулиці Степана Бандери, 1.
  • Мити руки, звертатися до лікаря, залишатися хворим вдома – прості правила поведінки від львівських медиків Мити руки, звертатися до лікаря, залишатися хворим вдома – прості правила поведінки від львівських медиків Зимовий період відзначається високою захворюваністю на ГРЗ, у тому числі грип. Міське управління охорони здоров’я просить мешканців часто мити руки, при перших ознаках захворювання звертатися до лікаря, не відправляти у школи і садочки хворих дітей, – повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • В Україні домовились про термінове постачання ліків від грипу В Україні домовились про термінове постачання ліків від грипу Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) домовилося з виробниками лікарських засобів від грипу «Таміфлю» і «Реленца» про термінове постачання в Україну цих препаратів.
  • 13 хитрощів, що допоможуть змусити себе зайнятись спортом 13 хитрощів, що допоможуть змусити себе зайнятись спортом Незалежно від того, хто ви є – початківець чи «мешканець» спортивної зали, існують моменти, коли ви не можете змусити себе почати займатися. Пропонуємо 13 хитрощів від експертів та користувачів профільних мереж, що допоможуть мотивувати себе на активність.
  • У Львові триває вакцинація від поліо. Скільки батьків відмовились щепити дитину? У Львові триває вакцинація від поліо. Скільки батьків відмовились щепити дитину? У Львові завершились два етапи вакцинації дітей у рамках додаткової імунізації від поліомієліту. Головний педіатр Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Богдан Надрага розповів Tvoemisto.tv про статистику перших турів.
  • Сьогодні Франковому університету – 355 років. Вісім фактів про виш Сьогодні Франковому університету – 355 років. Вісім фактів про виш Університет імені Івана Франка – невід'ємна частина Львова. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька цікавих фактів про навчальний заклад, який нині святкує день свого заснування.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!