Новини
  • Львів’ян просять здати кров для 15-річної дівчинки Львів’ян просять здати кров для 15-річної дівчинки Львів’ян просять допомогти здати кров для 15-річної дівчинки, яка зараз перебуває у важкому стані в реанімації після аварії.
  • Як вивчити англійську онлайн? 5 інноваційних порад Як вивчити англійську онлайн? 5 інноваційних порад Володіння англійською мовою сьогодні є значною перевагою як у працевлаштуванні чи освіті, так і у подорожах. Всі ми робили спробу вивчити англійську мову, та все ж результату вдалось досягнути не кожному. Розробники інноваційних онлайн-курсів англійської пропонують 5 порад, щоб успішно та ефективно опанувати іноземну мову.
  • В Українському католицькому університеті відкривають нову магістерську програму В Українському католицькому університеті відкривають нову магістерську програму В Українському католицькому університеті перша академічна програма з права: Магістерська програма УКУ з прав людини (LL.M in Human Rights), яка готуватиме висококваліфікованих фахівців у сфері захисту прав людини.
  • До чого готуватися абітурієнтам: 8 змін цьогорічної вступної кампанії До чого готуватися абітурієнтам: 8 змін цьогорічної вступної кампанії Міністерство освіти та науки України вводить ряд змін, які чекають на вступників та вищі навчальні заклади у 2016 році. У прес-службі освітнього відомства повідомили, що під час нинішньої вступної кампанії будуть введені вісім основних змін.
  • Вчені дослідили, що гарячі напої можуть викликати рак Вчені дослідили, що гарячі напої можуть викликати рак Ті, хто полюбляє дуже гарячі напої – зокрема, чай чи каву, цілком ймовірно можуть захворіти на рак. Таку заяву зробили в департаменті здоров'я ООН, базуючись на 1 тисячі наукових досліджень.
  • 8 отруйних рослин, про які варто розповісти малюку перед пікніком 8 отруйних рослин, про які варто розповісти малюку перед пікніком На вигляд – це нічим не примітні квіточки, але контакт з ними може мати глобальні наслідки. Пропонуємо дізнатися про 8 отруйних рослин, які розповсюджені на території України, аби уберегти своїх малюків.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про здоров На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про здоров'я львів'ян Сьогодні, 17 червня, у Львові дискутують на тему: «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров'я львів'ян?». Обговорення відбудеться у рамках зустрічі, організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів». Онлайн-трансляція розмови вже розпочалася на сайті Tvoemisto.tv.
  • У Львові стартує набір на унікальну магістерську програму: як податися? У Львові стартує набір на унікальну магістерську програму: як податися? У Львові проводиться набір на першу магістерську програму міжнародного рівня в Україні з управління персоналом та організаційного розвитку. Цьогоріч перші випускники уже отримали дипломи магістерської програми. Пропонуємо дізнатися, як потрапити на навчання.
  • Завтра у Львові обговорять, хто відповідає за здоров Завтра у Львові обговорять, хто відповідає за здоров'я мешканців міста Як повинна відбуватись комунікація між лікарем та пацієнтом? Як використати міжнародний досвід для покращення медичної сфери у Львові? Про це говоритимуть 17 червня під час зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров'я львів'ян?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • В Україні школам дозволили самотужки встановлювати тривалість навчального року. Оновлено В Україні школам дозволили самотужки встановлювати тривалість навчального року. Оновлено Міністром освіти і науки Лілією Гриневич підписаний лист, яким визначено структуру нового навчального року.
  • Лікарі у Львові проведуть забіг. Львів Лікарі у Львові проведуть забіг. Львів'ян запрошують долучитися У суботу, 18 червня, у парку «Погулянка» (вул. Погулянка, Личаківський район) медики уже третій рік поспіль пробіжать забіг «Здоровий лікар – здорова нація». До участі запрошують мешканців, гостей міста і області, усіх, хто веде або починає вести активний та здоровий спосіб життя. Переможців очікують призи. Гасло забігу – «Не біжіть до лікаря! Біжіть разом з лікарем!». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Двоє військових у львівському госпіталі потребують допомоги Двоє військових у львівському госпіталі потребують допомоги Двоє пацієнтів у Львівському військовому госпіталі потребують спеціалізованого харчування типу Нутрізон. Про це інформує Наталія Ліпська, директор у некомерційній благодійній організації «Крила надії».
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про початкову школу На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про початкову школу Сьогодні,15 червня, під час зустрічі «REстарт початкових шкіл: львівський досвід та світові практики», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів», обговорять, як покращити початкову освіту, спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик. На Tvoemisto.tv вже стартувала онлайн-трансляція розмови.
  • Найбільший онлайн-університет України потребує коштів: як допомогти? Найбільший онлайн-університет України потребує коштів: як допомогти? Освітня платформа Prometheus запустила на «Спільнокошті» краудфандингову кампанію для збору коштів на фінансування безкоштовних онлайн-курсів від викладачів провідних українських та світових університетів, топ-компаній та організацій. Пілотний проект змішаного навчання запланований одразу в кількох українських вишах в різних містах України.
  • У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі Для мешканців Шевченківського району міста відкрили нову амбулаторію сімейної медицини 1-ої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева – на вул. Грінченка, 6. Відтепер, 8,8 тис. мешканців навколишніх будинків мають умови для лікування неподалік від дому. Новостворена амбулаторія є 6-тою у складі 1-ої міської клінічної лікарні і 14-тою у Львові загалом. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Завтра у Львові обговорять актуальні питання початкової освіти Завтра у Львові обговорять актуальні питання початкової освіти Як покращити початкову освіту? Як спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик? Про це говоритимуть 15 червня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • В Україні планують спростити  навчання для школярів початкової школи В Україні планують спростити навчання для школярів початкової школи За тиждень навчальні програми початкової школи з'являться в електронному форматі на платформі ed-era.com, де їх можна буде переглядати, залишати коментарі і зауваження. Також для учнів початкової школи пропонують працювати з олівцем, а не ручкою.
  • У Львові відбудеться додаткова сесія ЗНО
У Львові відбудеться додаткова сесія ЗНО З 2 до 9 липня 2016 року буде проведена повторна додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Додаткове тестування відбудеться у п’яти містах України, зокрема і у Львові.
  • Президента УКУ відзначили почесною нагородою в Польщі Президента УКУ відзначили почесною нагородою в Польщі Учора, 4 червня, в приміщенні Національної бібліотеки імені Оссолінських в Вроцлаві відбулося вручення нагороди Яна Новака-Єзьоранського. Цьогорічним лауреатом «за великий вклад в творення незалежної, суверенної та європейської України як спільноти вільних людей» став єпископ Паризької єпархії святого Володимира Великого Української Греко-Католицької Церкви, президент Українського католицького університету, владика Борис Ґудзяк. Про це повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків університету.
  • Дивись і вчись: перелік кінострічок, що покращать знання англійської Дивись і вчись: перелік кінострічок, що покращать знання англійської Практикувати англійську за допомогою книг надзвичайно дієво. Це не тільки покращує словниковий запас, а й зорову пам’ять. Однак один зі стовпів знання мови – сприйняття її на слух – найкраще тренувати під час перегляду англомовних фільмів. Пропонуємо перелік кінострічок, які варто переглянути, щоб покращити знання іноземної мови. Для кращого сприйняття, їх поділили за рівнем знань англійської
  • В Україні збільшать держзамовлення на ІТ-фахівців В Україні збільшать держзамовлення на ІТ-фахівців Міністерство освіти та науки пропонує різке збільшення держзамовлення на спеціалістів у сфері ІТ і скорочення на економістів та правників. Про це заявила на прес-конференції міністр освіти і науки Лілія Гриневич – повідомляє Watcher.
  • Львів’ян запрошують перевірити рівень цукру у крові у вуличних наметах Львів’ян запрошують перевірити рівень цукру у крові у вуличних наметах У суботу, 4 червня, вперше у Львові проведуть акцію проти цукрового діабету – найпоширенішого, складного, хронічного і на сьогодні невиліковного захворювання. Діти і дорослі зможуть безкоштовно перевірити рівень цукру у крові та отримати необхідні консультації.
  • Два львівських виші потрапили в десятку рейтингу топ-200 в Україні Два львівських виші потрапили в десятку рейтингу топ-200 в Україні Два львівських вищих навчальних закладів потрапили в десятку рейтингу топ-200 вишів в Україні.
  • Сьогодні – Міжнародний день розсіяного склерозу. Ознаки захворювання Сьогодні – Міжнародний день розсіяного склерозу. Ознаки захворювання Міжнародний день розсіяного склерозу, що відзначається 27 травня, був заснований Міжнародною федерацією товариств розсіяного склерозу з метою інформування населення та громадськості про проблему цього захворювання, об’єднання національних і регіональних організацій, пошуку джерело фінансування та розширення глобального руху щодо розсіяного склерозу.
  • Міністерство освіти затвердило мінімальний поріг прохідного балу з ЗНО Міністерство освіти затвердило мінімальний поріг прохідного балу з ЗНО Український центр оцінювання якості освіти встановив мінімальний поріг прохідного балу для зовнішнього незалежного оцінювання із української мови і літератури, математики та історії України.
  • Шість думок про розвиток інтелекту та освіти із дискусії у Львові Шість думок про розвиток інтелекту та освіти із дискусії у Львові У межах інформаційної кампанії “Будуймо Європу в Україні” Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з Інформаційним центром ЄС у Львові провело 13 травня цього року відкриту дискусію на тему “Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України? ”,у якій взяли участь науковці та громадські активісти Львова. Tvoemisto.tv пропонує кілька думок учасників цієї дискусії.
  • Львів’ян запрошують перевірити свій артеріальний тиск у пунктах-наметах Львів’ян запрошують перевірити свій артеріальний тиск у пунктах-наметах Управління охорони здоров’я Львівської міської ради щорічно проводить травневу акцію з вимірювання артеріального тиску у населення з метою раннього виявлення артеріальної гіпертензії (АГ) та запобігання її ускладнень. Цьогоріч «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії» відбудуться у Львові уже вдесяте, з 23 до 31 травня.
  • Львів’ян просять допомогти 11-річному хлопчику побороти хворобу крові Львів’ян просять допомогти 11-річному хлопчику побороти хворобу крові Швед Максим 2005-го року народження хворіє набутою апластичною анемією важкого ступеня уже другий рік. Урятувати хлопчика може лише трансплантація кісткового мозку від неродинного донора. Зібрати самотужки потрібну для операції суму батьки та близькі не можуть, тому звертаються до усіх небайдужих із проханням допомогти. Кошти необхідно зібрати до 22 травня.
  • В Україні скасували позаконкурсний вступ до університетів В Україні скасували позаконкурсний вступ до університетів Під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заступник міністра освіти і науки Інна Совсун розповіла про особливості вступної кампанії 2016 року. Зокрема, подавати заяви вступники зможуть тільки в електронній формі, а також в цьому році скасовані позаконкурсний вступ та цільовий прийом.
  • Коли у львівських школах пролунає «останній дзвінок». Графік урочистостей (ч.2) Коли у львівських школах пролунає «останній дзвінок». Графік урочистостей (ч.2) 27 травня у навчальних закладах Львова проведуть урочистості з нагоди закінчення навчального року.
  • Коли у львівських школах пролунає «останній дзвінок». Графік урочистостей (ч.1) Коли у львівських школах пролунає «останній дзвінок». Графік урочистостей (ч.1) 27 травня у навчальних закладах Львова проведуть урочистості з нагоди закінчення навчального року.
  • Українські спортсмени з інвалідністю встановили 7 світових рекордів на Чемпіонаті Європи Українські спортсмени з інвалідністю встановили 7 світових рекордів на Чемпіонаті Європи Українські паралімпійці привезли з чемпіонату Європи з плавання 110 медалей, понад третина із яких – золоті. Про це повідомляють у прес-службі львівської облдержадміністрації.
  • Як створити власну справу в Україні: у мережі стартує новий безкоштовний онлайн-курс Як створити власну справу в Україні: у мережі стартує новий безкоштовний онлайн-курс У мережі стартує масовий безкоштовний онлайн-курс про те, як створити власну справу в умовах українських реалій. Записатися на курси "Підприємництво. Власна справа в Україні" зможе кожен охочий. Навчання є безкоштовним.
  • У Львові триває Дитячий форум: що не пропустити на цих вихідних У Львові триває Дитячий форум: що не пропустити на цих вихідних 12 травня у Львові стартував Дитячий форум – одна з найбільших подій для розвитку та радості дітей і батьків. Захід проходитить у рамках присвоєння Львову статусу «Місто літератури ЮНЕСКО». На Форумі відбувається понад 500 подій присвячених дитячому чтиву і не тільки. Пропонуємо дізнатися, які заходи ви ще можете відвідати на цих вихідних.
  • Львів’янам розкажуть про секрети якісної освіти: де та коли? Львів’янам розкажуть про секрети якісної освіти: де та коли? У неділю львів’ян запрошують на відкриту дискусію для молоді «Секрети якісної освіти». На фоні чималих нарікань на освіту в України, учасники зустрічі спробують шукати можливостей та нагод для розвитку особистості. Важливим елементом дискусії є можливість долучитись для кожного учасника, не лише запрошених гостей. Вхід на захід вільний, проте за попередньої реєстрації.
  • У Львівській національній академії мистецтв обрали нового ректора У Львівській національній академії мистецтв обрали нового ректора У середу, 18 травня, о 16:00 годині в Будинку вчених, що на вул. Листопадового Чину, 6, відбудеться урочиста інавгурація новообраного ректора Львівської національної академії мистецтв, професора Володимира Одрехівського.
  • У Львові судитимуться через платні стоматологічні відділення У Львові судитимуться через платні стоматологічні відділення Суд чергової інстанції підтримав скасування госпрозрахункових відділень у стоматологічних поліклініках. У міській раді Львова готують касацію на рішення суду.
  • У Франковому університеті заснували стипендії Героїв Небесної Сотні та АТО У Франковому університеті заснували стипендії Героїв Небесної Сотні та АТО В Національному університеті імені Івана Франка заснували академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, задля вшанування пам’яті, тих студентів, які загинули під час Революції Гідності або на Сході України. Відповідне рішення Вчена рада львівського вишу ухвалила на засіданні 27 квітня.
  • Сертифікати ЗНО діятимуть впродовж декількох років Сертифікати ЗНО діятимуть впродовж декількох років Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що з 2016 року сертифікати ЗНО будуть діяти не менше 2 років. Про це вона розповіла під час засідання уряду, яке відбулось учора, 11 травня.
  • Як позбутися поганих звичок: 8 кроків Як позбутися поганих звичок: 8 кроків Дослідники Університету Дюка виявили, що 40% всього, що ми робимо щодня, не є свідомими рішеннями, а простими звичками. Тому по суті майже половину дня ми проводимо на такому собі "автопілоті", - пишеTime. Відтак ліквідація поганих звичок - справді важливий крок до успіху. Пропонуємо дізнатися як за вісім кроків можна позбутися не потрібних звичок.
  • У Львові планують створити реабілітаційні кабінети у базових поліклініках У Львові планують створити реабілітаційні кабінети у базових поліклініках Упродовж шести місяців успішно функціонує реабілітаційне відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. За цей час медичну допомогу надано 433-трьом хворим, 8 з яких – демобілізовані учасники АТО. Як розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, цьогоріч планують створити реабілітаційні кабінети і у поліклінічних відділеннях, адже реабілітаційного лікування потребує все більше і більше людей.
  • Львів Львів'янам розповідатимуть про нову ІТ спеціальність. Де послухати? Пілотна в Україні бакалаврська ІТ програма «Інтернет речей» організовує день відкритих дверей. Відбудеться він 21 травня об 11:00 годині у головному корпусі НУ «ЛП».
  • Як ефективно вивчити іноземну мову: 4 ресурси з порадами Як ефективно вивчити іноземну мову: 4 ресурси з порадами Вивчати іноземні мови стає все простіше, для цього існує низка онлайнових ресурсів. Проте, як це робити максимально ефективно, щоб не покинути розпочату справу. Пропонуємо чотири ресурси, які допоможуть швидко запам’ятовувати слова та порадять, як вивчити нову мову.
  • Куди піти дорослому на Дитячому Форумі у Львові? Програма заходів Куди піти дорослому на Дитячому Форумі у Львові? Програма заходів Вже завтра у Львові стартує Дитячий Форум. Проте, ця подія буде цікавою не тільки для дорослих, а й для дітей. У рамка заходу організатори також проведуть Освітній Майданчик на якому батьки, учителі та всі охочі можуть долучитися до дискусій на освітню тематику. Пропонуємо програму події.
  • У Львові запускають стипендіальну програму для ветеранів АТО У Львові запускають стипендіальну програму для ветеранів АТО У Львові у Школі управління Українського католицького університету запускають програму MPA Honor Scholarship на здобуття рівня магістра з публічного адміністрування для мобілізованих учасників АТО. Навчання розпочнеться уже цього річ і триватиме три дні на місяць.
  • Львів’ян запрошують на День відкритих дверей нової бакалаврської програми з ІТ Львів’ян запрошують на День відкритих дверей нової бакалаврської програми з ІТ У Національному університеті «Львівська Політехніка» стартує пілотна бакалаврська програма Інтернет речей (ІоТ). З цієї нагоди у навчальному закладі проведуть День відкритих дверей на якому майбутнім студентам розкажуть про особливість навчання на даній спеціальності.
  • Льів’ян запрошують на безкоштовне обстеження репродуктивного здоров’я
Льів’ян запрошують на безкоштовне обстеження репродуктивного здоров’я Із 10 по 17 травня проходитиме Всеукраїнський Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Метою заходів є підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї та пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я, інформують у прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.
  • Що читають українські письменники та їх діти? Що читають українські письменники та їх діти? З 12 травня у Львові стартує Дитячий форум - одна з найбільших подій для розвитку та радості дітей і батьків. Захід проходитиме у рамках присвоєння Львову статусу «Місто літератури ЮНЕСКО». На Форумі відбудеться понад 500 подій присвячених дитячому чтиву і не тільки. Пропонуємо дізнатися, які книги читали українські письменники у дитинстві, а нині роблять це своїм дітям.
  • Львів’ян просять допомогти дівчині, котра потребує пересадки нирки Львів’ян просять допомогти дівчині, котра потребує пересадки нирки Львів’ян просять допомогти 15-річній Анастасії Зінгіс. У дівчини відмовили дві нирки через вроджену хворобу, тож вона потребує термінової операції. Нині проводиться збір коштів.
  • Як львівські студенти прикрасили життя пацієнтів дитячої лікарні. Фото Як львівські студенти прикрасили життя пацієнтів дитячої лікарні. Фото Подарунок до Великодніх свят зробили дітям дитячого протитуберкульозного відділення КЗ ЛОР «Львівський протитуберкульозний диспансер» (вул. Замарстинівська, 274) студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України. З власної ініціативи вони виконали розпис ігрової кімнати для дітей молодшого віку.
  • Сьогодні в Україні стартує ЗНО Сьогодні в Україні стартує ЗНО Сьогодні, 5 травня, тестуванням з української мови і літератури розпочнеться основна сесія ЗНО-2016. Допуск абітурієнтів до пункту тестування триватиме з 10:15 до 10:50 год., початок ЗНО – об 11:00 год. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Львівської ОДА.
  • Цього тижня в Україні стартує основна сесія ЗНО Цього тижня в Україні стартує основна сесія ЗНО У четвер, 5 травня, розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року. Традиційно, перше тестування, яке проходитимуть майбутні випускники буде з української мови та літератури.
  • Великодня розмальовка для дітей. Де завантажити? Великодня розмальовка для дітей. Де завантажити? В часі підготовки до Великодня в інтернеті виклали велику розфарбовку-ілюстрацію та казку до неї про розфарбовування великодніх яєць, щоб батьки могли разом з дітьми весело провести час.
  • Хто швидше рахує — математична гра для дітей Хто швидше рахує — математична гра для дітей Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам молодших школярів новий комплект практичних завдань — математичну гру «Хто швидше рахує».
  • «У великодньому кошику – авокадо і паска з марципану». Як у Львові харчуються сироїди? «У великодньому кошику – авокадо і паска з марципану». Як у Львові харчуються сироїди? «На сирому харчуванні я вже два з половиною роки, до цього п’ятнадцять років була вегетаріанкою. Питання м’яса для мене взагалі не постає. Деколи я сумую за традиційними стравами, які любила в дитинстві, наприклад, за дерунами чи борщем. Але не їм, навіть якщо дуже хочу, дозволяю собі ще іноді запекти овочі. Така вечеря є корисною і смачною для будь-кого», – розповідає фотограф та блогер Оксана Ткачук. На прикладі своєї сім’ї жінка розповіла Tvoemisto.tv про те, як легко бути сироїдом у Львові, чому її дитина не піде в садок, та що вона буде святити у великодньому кошику
  • Конкурсна комісія обрала керівника для львівського «Охматдиту» Конкурсна комісія обрала керівника для львівського «Охматдиту» 28 квітня , відбувся конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Конкурсна комісія обрала дитячого невролога Мар’яну Возницю на посаду головного лікаря.
  • Як зберегти молодість мозку? Як зберегти молодість мозку? Науковці з Німеччини встановили: регулярні практики з меицтації роблять мозок людини середнього віку на 7 років молодшим. Вони також переконані, що комбінація інтенсивної концентрації та розслаблення спричинює ріст нових клітин мозку.
  • Як львівська школярка знайшла спосіб боротьби з неприємних запахом в місті Як львівська школярка знайшла спосіб боротьби з неприємних запахом в місті 17-річна учениця Львівського технологічного ліцею Єлизавета Подкопаєва перемогла у міжнародній науковій олімпіаді, винайшовши спосіб позбутись у місті неприємного запаху
  • У львівських школах навчатимуть регбі У львівських школах навчатимуть регбі Цьогоріч управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради спільно з управлінням освіти та Федерацією регбі Львівщини ініціює впровадження унікальної програми з навчання регбі-5 у загальноосвітніх школах м. Львова, – повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • Лікарі назвали 10 неочевидних способів зіпсувати зуби Лікарі назвали 10 неочевидних способів зіпсувати зуби Стоматологи точно знають, як і чим ми псуємо свої зуби щодня, адже саме їм доводиться потім усе виправляти.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!