7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1858 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 28 жовтня по 3 листопада.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Львівському осередку «Пласту» обрали нову керівниці. Водночас у Львові розпочали опалювальний сезон. А у центрі міста під час ремонту знайшли арку пивниці монастиря. Також у будинку Богдана Дубневича у Зубрі проводили обшуки, а під облрадою організували одразу три пікети. Натомість територію Брюховичів хочуть оголосити курортом загальнодержавного значення. А у Рудному відкрили ЦНАП.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові виявили ще одну незаконну забудову на вулиці Панаса Мирного. Також зясосували, чому мешканці будинку на вулиці Сянській протестують проти будівництва офісу поруч. Три дороги на Львівщині планують зробити платними. А біля Глинянської брами почали облаштовувати новий простір з фонтаном. Водночас у Львові на два місяці перекривають перехрестя вулиць Повітряна – На Чвертях. На вулиці Шевченка у Львові збудують апарт-готель.

Транспорт

У Львоі шукають перевізників на 8 маршрутів. Також місто планує купити 40 вживаних трамваїв із аукціону в Берліні. Окрім цього, майже за рік інспектори з паркування виписали понад 30 тисяч штрафів. А на невеликих вулицях Львова пропонують обмежувати швидкість руху. Натомість у перший день роботи приватний перевізник не виїхав на маршрут №36. Водночас для водіїв трамваїв облаштують пункти відпочинку.

Освіта, здоров’я та бізнес

В Україні пропонують скасувати медичні довідки при прийомі на роботу. Wizz Air відкрив рейс зі Львова до Кіпру. У Львівському кардіологічному центрі запрацював ще один ангіограф. Водночас у МОЗ пояснюються, чим небезпечна дифтерія та як від неї вберегтися. А в Кабміні підписали меморандум з найбільшими мобільними операторами про покриття всієї України інтернетом.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

В Україні з обігу вилучили 20 млн найдрібніших монет. Із приходом холоду у Львові збирають речі для потребуючих.  Також у місті планують створити Центри денного перебування літніх львів’ян. Водночас Укрпошта більше не продаватиме лотереї. Окрім цього, до ТОП-100 найбагатших українців ввійшло троє львів’ян.

Точка зору: колонки

Журналіст Сергій Смірнов розповідає, навіщо у Львові потрібна людина, яка буде займатися озелененням міста. А Євген Глібовицький ділиться думками про те, чому нас навчила галицька сторона української історії.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Журналісти Tvoemisto.tv у межах проєкту «Реформи без ілюзій» дізнавалися в Зашкові, на яких умовах маленькі села хочуть долучитись до мегаполіса, чому відмовили Куликову та як убезпечуватимуть землю від багатоповерхової забудови.

Також Tvoemisto.tv в межах проєкту «Реформи без ілюзій» перевіряло, які послуги онлайн вже можуть отримувати львів’яни та наскільки реально оцифрувати країну за 5 років.

А про те, чи дійсно вулиці Львова стануть безпечнішими завдяки новим нормам і правилам, де в місті можна встановити обмеження швидкості більше за 50 км/год. та що змінили смуги громадського транспорту на проспекті Чорновола, ;Tvoemisto.tv розповів начальник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка під час ефіру в межах проєкту «Реформи без ілюзій».

Окрім цього, ц ієї п’ятниці Tvoemisto.tv пропонувало відвідати Стару Сіль, де здавна займалися солоним промислом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!