7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1484 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам останній тиждень 2017 року із 25 по 31 грудня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

Транспорт

У Львові провели дослідження, в результаті якого з’ясували, яким транспортом львів’яни користуються найчастіше. Через Львів курсуватиме оновлена електричка, а Укрзалізниця призначила додатковий потяг через Львів. Згідно з дослідженням, звукових оголошень у львівському транспорті має поменшати. У новорічну ніч Львовом мають курсувати три трамвайні маргрути.

 

CityLifе

У міській раді, спільно з управлінням юстиції, затвердили Статут міста. Львів’янам повідомили, коли вирішать проблему із затримкою паспортів у ЦНАПах. У державному бюджеті заклали підвищення соціальних стандартів для українців, внаслідок чого у наступному році мають зрости пенсії зарплати. У Львові відкрили центр обслуговування клієнтів Львівобленерго, клієнтами якого можуть бути не лише львів’яни, а й мешканці області. Вночі з понеділка на вівторок у центрі міста розтрощили офіс «Сбербанку». Наприкінці тижня уночі одразу в кількох районах міста спрацювала сирена, тож львів’янам надали кілька пора, як діяти в разі такої непередбачуваної ситуації. У Львові відкрили перший у світі Battleroom, Tvoemisto.tv показало, як він працює. А на Львівщині відкрили новий лижний маршрут у Славському. У період новорічних свят відкриті стоянки Львова стануть безкоштовними. Під час обміну полоненими, додому повернувся військовий із Львівщини. У Львівській обллікарні здають аналізи просто у коридорах. Президент призначив 13 нових суддів для міста і області. Наприкінці тижня помер львівський гуморист Остап Федоришин. У новорічні свята банківські установи працюватимуть за зміненим режимом, а на вулицях буде більше поліцейських. За не підтвердженою інформацією, НАБУ затримало за підозрою у вимаганні хабара екс-очільника Львівської облради Ореста Фурдичка. У неділю на Львівщині трапилася ДТП, у якій постраждали восьмеро осіб.

 

Соціальні проекти, цікавинки та свята

Цього тижня Львів побив температурний рекорд. Сестри Музичук бойкотують чемпіонат світу з шахів, який відбувся наприкінці грудня у Арабських Еміратах, а пізніше пост Анни Музичук став найпопулярнішим в українському сегменті Facebook. Ми розповіли, як правильно вибрати легальну ялинку. А у Львові зняли кліп на пісню за віршами Ліни Костенко. У одному з супермаркетів поліцейські затримали жінку, яка викрала 220 «кіндерів», а кошти, які львів’яни залишають у шопці на площі Ринок, передадуть на благодійність. Ми підібрали топ-3 локації, де можна зустріти новий рік просто неба. Також ми підготували інфографіку про роботу львів’ян-нардепів у Верховній Раді. На підсумок року ми підготували топ-5 атмосферних новорічних фільмів та підбірку кращих україномовних пісень року, а також п’ять найголовніших подій року для Львова.

 

Будівництво, ремонт та реставрація

Багатостраждальну бруківку на вулиці Бандери вирішили залишити, а у парку культури має з’явитися йога-центр. На Львівщині за рік відремонтували низку доріг, ми склали перелік, а на львівській окружній збудують новий з’їзд. Із наступного року Львів планує закупити нові та вживані трамваї. На Сихові на місці супермаркету «Арсен» з’явиться ТРЦ із підземним паркіном та дитячими забавами. Також у Львові призначили три нові пам’ятки архітектури. 

 

Реформи, освіта та бізнес

В Україна запропонували фінансувати приватні дитячі садки із держбюджету. Із нового року Польща запровадила нові правила для сезонних працівників. Наприкінці тижня підбили підсумки, як змінився Львів за минулий рік. Ми дізналися, коли точно має запрацювати медреформа, у той час Петро Порошенко підписав законодавство про медичну реформу. Із наступного року в Львові мають зрости тарифи на електроенергію та воду. Ми дізналися, як розвиватимуться Рудно, Брюховичі та Рясне до 2020 року. Згідно з дослідженнями, у компаніях Західної України має зрости зарплата на 15%. У Львові змінили правила зарахування дітей до дитсадочків. Ми дізналися, у яких галузях українці мають найвищі зарплати та як живе ринок ІТ у Львові.

 

Спецтеми «Твого міста»

У Центрі Довженка розповіли, як планує змінитися не лише культурна програма, а й зовнішній вигляд синівського кінотеатру. Ми розповіли, як у Львові допомагають стати мамою, завдяки сучасній європейській медицині. Наша кореспондентка побувала у Словаччині та розповіла, що дасть для України нова словацька залізниця. Ми також дізналися, чи варто львівським школярам ходити на гуртки. Наш кореспондент побував на Новому Львові та показав розбиті будівництвом дороги. Ми показали школу у селі Наварії та розповіли, чому до неї з’їжджаються вчитися навіть зі Львова. Ми поспілкувалися із львівськими рідновірами, які проводять свої ритуали на Знесінні. А настоятель храму на Сихові Орест Фредина розповів про знайомство із Іваном Павлом ІІ та роботу в неділю.

 

Спецпроект «Візія Львова»

Декан факультету наук про здоров’я УКУ Світлана Стельмах розповіла про те, як порозумітися пацієнтам та лікарям. А Павло Шеремета повідомив, якої інфраструктури бракує Львову.

 

Точка зору: колонки

Василь Милько у власній колонці розповів, чому не варто боятися стрімкого технологічного прогресу. А дієтолог Оксана Скиталінська дала львів’янам кілька порад, як уникнути переїдання під час святкового застілля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!