Ексклюзив «Твого міста» з посолкою Великої Британії та в центрі Львова облаштовують апартаменти. Підсумки доби

854 0
Нині 28 червня та 490 доба героїчного протистояння російській агресії.
Скрін з відео: Твоє місто

Скрін з відео: Твоє місто

Ситуація на фронті: Захисники вже звільнили близько 300 квадратних кілометрів української землі. За словами міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, під час контрнаступальних операцій Сили оборони України звільнили більше території, ніж російська окупаційна армія захопила протягом зими. Воллес додав, що українські війська продовжують поступовий, але неухильний прогрес, проводячи наступ на трьох ключових напрямках на сході і на півдні.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої –  за добу понад 30 зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 22 удари по районах зосередження противника та 6 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено пункт управління та 2 зенітних ракетних комплекси «Бук». Збито 6 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: На Львівщині викрили угруповання, яке незаконно переправляло ухилянтів за кордон. За підроблені документи вони вимагали близько 1 тис. доларів.

Акцент дня: «Ви не відбудуєте країну лише завдяки грантам». Інтерв’ю з Меліндою Сіммонс. У Лондоні завершилася потужна міжнародна конференція з відбудови України (Ukraine Recovery Conference), сфокусована на залученні міжнародної підтримки для забезпечення економічної та соціальної стабільності в Україні. Мовилося про відбудову завданих війною руйнувань і фінансування участі у відбудові приватних компаній. Tvoemisto.tv розпитало Надзвичайну і Повноважну посолку Великої Британії в Україні Мелінду Сіммонс, на що сподіватись Україні, чи варто їй прагнути до вступу в ЄС, чи чекають на нас у НАТО та чи розпадеться росія.

«Ми інвестуємо в Україну, щоб допомогти їй стати сильнішою в майбутньому та здобути мир. Мовиться про роботу над реформами, прозорість судової системи, легкість у провадженні бізнесу тощо. Це все те, що збігається з тим, якої країни, як ми знаємо, хочуть для себе українці. Отже, ми дуже близькі, навіть якщо ми більше не є частиною Європейського Союзу».

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть День Конституції. Програма заходів. Вже другий рік поспіль українці відзначають День Конституції в умовах воєнного стану.

Ключові події:

1. Кличко та Попко отримали догани після скандалу з укриттями у Києві. Звільнено голів районів. У столиці звільнено керівників 4 РДА.

Читайте також: Львівську посадовицю затримали на хабарі у понад тисячу доларів. Жінка вимагала кошти за зняття арешту з рахунків боржника;

2. В Україні підвищили тарифи на електроенергію для бізнесу майже вдвічі. Вони почнуть діяти з 30 червня.

Читайте також: З 1 липня в Україні закінчується дія карантину через COVID-19. 5 травня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про скасування статусу пандемії Covid-19.

Та: «Укрзалізниця» призначає додатковий поїзд з Києва до Львова. Поїзд відправлятиметься з Києва 30 червня, 1, 2, 8 та 15 липня зранку, о 07:05, і прибуватиме до Львова вже о 14:49. Зворотно, зі Львова, поїзд виїжджатиме 30 червня, 1, 2, 8 та 15 липня о 14:37 і прибуватиме до столиці о 22:27;

3. В центрі Львова донька бізнес-партнера Григорія Козловського облаштує апартаменти. Реставрацію та будівництво проводитиме ТзОВ «Ігрек Інвест». Згідно з даними Youcontrol, компанія зареєстрована у Львові і надає в оренду нерухоме майно. Керівником компанії є Степан Стойко, що є партнером Григорія Козловського та Олександра Свіщова. Донька другого є власницею компанії.

Читайте також: Міськрада таки не підтримала будівництво багатоповерхівки на місці лісу у Брюховичах. Ці ділянки густонасаджені високометровими деревами, які потребують збереження.

Та: Власник 120-річної садиби Баккалинського у Києві зірвав табличку про історичну цінність будівлі та викинув її на смітник. Раніше Київська міська прокуратура зобов’язала через суд власника будівлі – ТОВ «Амелін-30» укласти охоронний договір на пам’ятку;

4.  У річках Львівщини погіршилася якість води. Моніторинг поверхневих вод провели в межах байсейну річки Вісла.

Читайте також: На Львівщині майже завершили реконструкцію моста через річку Західний Буг. Від нині ця ділянка буде доступна для проїзду легкових автомобілів, а також громадського транспорту.

Та: На одній із вулиць Львова тимчасово перекриють рух транспорту. Ремонт триватиме з 28 до 12 липня;

5. Літературна експлозія в серці міста. Як пройшов «Книжковий Арсенал» у Києві. Тисячі людей зібрались у Мистецькому арсеналі, де організували книжковий фестиваль, щоби поринути в море стендів, яскравих обкладинок та запаху свіжовидрукуваних сторінок, обговорити своїх улюблених авторів, поділилися враженнями з однодумцями та насолодитися процесом купівлі книжок. Як цього року пройшов «Книжковий арсенал» та хто на нього завітав – читайте в підсумках «Твого міста».

На цю ж тему: Книжковий Арсенал назвав кількість відвідувачів та перелік книг, що купували. На близько 100 подій завітали 28 тисяч відвідувачів. Для порівняння у 2021 було 36 тисяч, 2019 – 57 тисяч, а в 2018 – 53 тисячі.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!