Письменниця Тамріко Шолі про життя на чужині та коли на Львівщині повністю впровадять е-квиток. Підсумки доби

1266 0
Нині 29 липня та 521 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Тамріко Шолі

Фото: Тамріко Шолі

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 20:48, відбій – о 21:12. Зафіксовано зліт МіГ-31 з аеродрому Саваслейка.

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), протягом доби відбулось 27 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 3 удари по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції радіоелектронної боротьби, склади: боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також: Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги, у який увійшли десятки розвідувальних дронів і самохідні зенітні установки Gepard.

Акцент дня: «Активні та розумні українці за кордоном – це частина бренду України». Розповідь Тамріко Шолі. Новий проєкт Тvoemisto.tv «Наші українці». Сьогодні розповідь української письменниці та журналістки Тамріко Шолі, яка народилася в Луганську, у шкільному віці переїхала з батьками до Києва, а згодом до Німеччини. Тамріко є авторкою книжок «Відвертий чоловік» і «Всередині жінки». У Німеччині працює журналісткою та бере участь в акціях на підтримку України.

«Головний міф, як на мене, це те, що Україна не дуже розвинута держава, яка не може обійтися без підтримки Росії. Багато хто з моїх німецьких друзів був здивований, коли я почала показувати їм сторінки українців у соцмережах, рекомендувати українське кіно, музику, бренди, технології. Більшість так і казала: «Ого! Ми й гадки не мали, що українці такі сучасні, цікаві». Європейцям про Україну справді мало що відомо, і наша провина теж у цьому є. Маємо виправити це».

Ключові події:

1. В Україні оголосили лауреатів Шевченківської премії 2023. Крім того, стало відомо, хто увійшов до нового складу комітету.

Читайте також: Свідок історії Києва. Розповідь про вулицю Володимирську. Вона існує майже 1000 років і з’єднує найважливіші туристичні та культурні об’єкти столиці – Андріївський узвіз, Софійську площу, Золоті ворота, Оперу, будинок Центральної Ради, університет імені Тараса Шевченка. Дигер та екскурсовод Кирило Степанець спеціально для «Твого міста» розповідає захопливі факти з історії вулиці.

Та: Ексзаступник глави ОП Тимошенко тричі безплатно проживав у готелі в Винниках. Також влітку 2022 року він отримав безкоштовні послуги з прокату Porsche Taycan на суму 122 тис. грн;

2. Коли на Львівщині повністю впровадять е-квиток та як він працюватиме. Станом на сьогодні на Львівщині обладнали перші 100 автобусів для безготівкової оплати. Завершити впровадження е-квитка на території всієї області планують до 1 жовтня.

На цю ж тему: На Львівщині планують відкоригувати всю транспортну мережу. «Після запуску е-квитка ми будемо мати чіткий електронний облік пасажирів. Від кожного автобусу отримуватимемо статистику щодо кількості людей, яку він перевозить. На основі цього аналізу ми коригуватимемо всю транспортну мережу Львівської області, але це повинен пройти певний час, щоб зрозуміти, на якому маршруті є попит на пасажири: зокрема, чи потрібно запускати додаткові маршрути, або ж навпаки скорочувати», – сказав у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Читайте також: У серпні зі Львівщини курсуватиме новий потяг до Польщі. Із Рава-Руської до Варшави розпочне курсувати новий потяг. Попередньо, його планують запустити 24 серпня;

3. Як львів’яни можуть подати показники лічильника. Нові правила. Тепер клієнтам компанії допоможе зручний особистий кабінет на платформі my.gas.ua. При цьому, особовий рахунок залишився незмінним і складається з 10 цифр.

Читайте також: На Львівщині побудують новий завод за 27 млн євро. Гроші на це отримають в кредит від голландського інвестиційного фонду «Invest International».

Та: На Львівщині за 30 млн доларів збудують тютюнову фабрику, яка не вийшла з ринку росії. На початку 2024 року на Львівщині запрацює нове виробництво тютюнових виробів компанії Philip Morris;

4. У Львові пропонують зробити уроки в школах парами. Як зазначив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк, тоді учням потрібно буде готуватись до меншої кількості предметів.

Читайте також: У Львові замість квітів на 1 вересня закликатимуть донатити на дитячий реабілітаційний центр. Створюють відділення, для реабілітації дітей, які постраждали від війни.

Та: Студенти, які користувалися «польським вступом», не отримають документи про вищу освіту. Проте вони отримають можливість взяти перерву в навчанні та завершити здобуття освіти у наступному році, виконавши усі необхідні вимоги;

5. За 35,5 млн відремонтують площу Ринок на Львівщині. Виконавчий комітет Бродівської міської ради опублікував тендер на реконструкцію площі Ринок у місті.

Читайте також: Власними силами й підручними засобами. У львівському парку «Знесіння» чистять озеро. Загалом, цього року зі ставка вивезли більше 15 метрів кубічних підсохлої органіки.

Та: Екскурсія будинком вчених та музика Бетховена. Куди піти у Львові на вихідних. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Погода у Львові: Синоптики розповіли, якою буде погода у Львові на вихідних. Зокрема, в суботу, 29 липня, у місті буде хмарно з проясненнями. Уночі – 12 до 14° тепла, вдень 24 – 26°. У неділю вдень короткочасні дощі, грози. Уночі 12 – 17°, вдень – до 26°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!