7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

3182 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 6-12 липня.
фото: www.photoukraine.com, 4vlada.com, vgolos.com.ua, іpress.ua, www.radiosvoboda.org, afishalviv.net

фото: www.photoukraine.com, 4vlada.com, vgolos.com.ua, іpress.ua, www.radiosvoboda.org, afishalviv.net

CityLife

Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі. Найпопулярнішим є маршрут, який курсує до Сихівського масиву. Увечері 8 липня виникло займання на заводі «Іскра». Унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Близько 70 прикордонників прибули до Львова. Під час шостої хвилі на Львівщині планують мобілізувати понад 2600 чоловіків. Третина з них вже отримала повістки. У Львові з’являться три нові фонтани. Зловмисники зрізали замок на дамбі озера на Погулянці та виламали дошки – внаслідок чого озеро практично повністю лишилось без води. У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Автор улюбленої пісні львів’ян «Вона», Кость Москалець, потребує допомоги. Стало відомо, що помер художник Євген Безніско. Батьки Владіслава Левицького, який загинув 2 липня в автокатастрофі, просять повернути викрадені пісні сина.

 

Початок вступної кампанії

10 липня в Україні розпочалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів. У міністерстві освіти і науки повідомили, що подати документи до ВНЗ абітурієнти зможуть  до 31 липня.  Цьогорічна вступна кампанія має ряд суттєвих відмінностей порівняно з попередніми роками. Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України. Цього року вищі навчальні заклади будуть приймати студентів на бюджет в одну хвилю. Обсяг держзамовлень для вищих навчальних закладів цьогоріч в Україні скоротили на понад 12%.

 

Реформи

У Львові заяву про реєстрацію шлюбу можна буде подати онлайн. Підрозділ ДАІ Львова розформують з 1 серпня. Зараз ДАІвці змушені увійти до складу «Нової поліції» або ж попрощатися з професією. Львівські депутати пропонують розділити область на 160 громад. Верховна Рада прийняла закон про призначення місцевих прокурорів за результатами відкритих конкурсів. Поляки модернізуватимуть очисні споруди Львівщини. Українські школярі навчатимуться 12 років. Англійська мова в Україні отримає державну підтримку. Понад 50 «швидких» на Львівщині обладнали GPS-навігаторами. Водіїв зобов’яжуть повідомляти номери телефонів.

 

Комуналка, транспорт і ремонт доріг

Дорожники уже практично завершили будівництво проїзної частини Скнилівського мосту на об’їзній Львова, тому на цій ділянці вже їздять автівки. Від 7 липня, обмежили рух транспорту на перетині проспекту Червоної Калини та вулиці Хоткевича. На перетині Стрийської та Наукової дороблять з’їзди. У Личаківському районі відремонтували покрівлі. У Сихівському районі відремонтують хідники та внутрішньоквартальні дороги. Також у місті з'явилися три відреставровані балкони. Львівщина позбудеться перевізників без GPS-навігаторів. Управління комунальної власності Львівської міської ради інформує про продаж на аукціоні чотирьох об’єктів малої приватизації комунальної власності. Через негоду у місті впало три дерева. Окрім того, служби виявили два дерева в аварійному стані. У Львові планують придбати 5 тролейбусів за кошти бюджету міста.

 

Благодійність, духовність, соціальні проекти

Із 10 до 12 липня у Львові проходила традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Наприкінець Петрового посту престольний празник Святих Верховних Апостолів Петра і Павла відзначали у трьох храмах міста. Кримців-переселенців, які наразі проживають у Львові, запрошують на навчання до Школи лідерства. Cтудія «Hurtom» продовжує займатись українським озвученням та збирає гроші для наступного проекту – озвучення серіалу «Картковий будинок». Міністерство культури шукає ініціативи, які б сприяли розвитку сучасної української культури. Малечу Львова запрошують до «Читанкових клубів».

 

Корисності

Пропонуємо вам 5 напоїв, які найшвидше і з користю для організму втамовують спрагу, а також дитячу розмальовку для вивчення цифр. З’явився додаток, який відслідковує якість доріг. У соцмережі Фейсбук з’явився майданчик, який допомагає краще порозумітися українцям та полякам. Як уникнути укусів кліщів (інфографіка). Як правильно сортувати пластмасу. Три безкоштовні українські додатки для розвитку дитини.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Шалена літня спека принесла багато незручностей минулого тижня. Щоб їх мінімізувати, надалі дотримуйтесь 6 простих порад, які ми підготували для вас. >Tvoemisto.tv поцікавилося, де львів’яни купаються та шукають прохолоду в спекотну літню пору. Також ми спробували назвати три причини, чому варто поїхати на «ТуСтань! – 2015», а ще підібрали одні з найкращий українських та світових кінопорталів на будь-який смак. Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими фестивалями липня, що відбудуться у різних куточках України, й радимо здійснити чергову мандрівку до цікавого і атмосферного міста недалекого від Львова – Підкаменя.Цього тижня >Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду комедійний сімейний мультфільм «Посіпаки».

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!