Нічна атака «Шахедів» на Львівщину та коли у Львові відремонтують зруйновані ракетами будинки. Підсумки доби

4025 0
Нині 3 листопада та 618 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото умовне

фото умовне

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 01:01, відбій – о 05:20. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, є загроза ударів безпілотними літальними апаратами.

Міський голова Львова Андрій Садовий також зазначив, що у нашому напрямку – «Шахед» з Тернопільської області. В Повітряних силах ЗСУ підтвердили, що безпілотники рухаються в західному напрямку.

О 01:36 Козицький повідомив, що ворожі безпілотники у повітряному просторі Львівської області. Особлива увага – Стрий та Моршин. В області працювала ППО. О 03:05 – знову про велику загрозу на Львівщині.

О четвертій ранку Максим Козицький попередив, що загроза особливо стосується Львова та Яворова, але безпілотники можуть швидко змінювати напрямок руху.

Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ, у ніч на 3 листопада окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 38 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» та 1 керовану авіаракету Х-59. Силами протиповітряної оборони знищено 24 ударних БпЛА та 1 ракету Х-59. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 50 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 17 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, станцію РЕБ, склад боєприпасів, 8 артилерійських засобів, а також іншу важливу ворожу ціль.

Читайте також: Ситуація на фронті зайшла в глухий кут. нам треба щось нове, – Залужний. За п’ять місяців контрнаступу Україні вдалося просунутися лише на 17 кілометрів. Десять місяців росія воювала навколо Бахмута на сході, «щоб взяти місто розміром 6 на 6 кілометрів». Головнокомандувач ЗСУ сказав, що поле бою нагадує йому великий конфлікт столітньої давнини.

Акцент дня: «Це ідентифікація». Як «Дриґ» вчить традиційних танців у Львові. Напевне, ви й на гадці не маєте, що народні танці зараз відроджуються. І танцює не лише старше покоління, а й молодь. Майже щотижня. Мовиться про спільноту «Дриґ», яка об’єднала львів’ян, що люблять автентичні українські танці та музику. Як і чому молодь захоплюється автентичними танцями і відроджує їх, хто і де їх може навчити, як із забави вони переросли в терапію і допомогу військовим, розповідає Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. В Україні внесли Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни. «Швейцарська корпорація Nestle є одним із найбільших виробників продуктів харчування у світі, вона веде бізнес у 187 країнах світу. Попри російську агресію Nestle продовжує працювати в рф, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу», – зазначили в НАЗК.

Читайте також: Нардепа Дубневича оголосили в міжнародний розшук. На запит українських органів в Європолі відповіли, що 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. При цьому невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає.

Та: Керівника проросійської секти «Аллатра» підозрюють у державній зраді. За даними слідства секта працювала на користь спецслужб рф;

2. Перов заявив про зв’язок Андрія Шевченка із планами знищити пам’ятку архітектури у Києві. Відомого футболіста закликали не бруднити своє ім’я.

Читайте також: «Просто глупота зі сторони держслужби», – Садовий про ситуацію щодо ділянки біля собору Юра. Йдеться про ділянку, що розташована біля Митрополичих садів.

Та: На Львівщині прокурори відстояли історичний костел від незаконного вилучення. Йдеться про костел XVII століття, який знаходиться в одному із селищ Львівського району. Загальна площа якого становить майже 600 м кв;

3. На якому етапі відновлення будинків у Львові, які зруйнували російські ракети. «На сьогодні у більшості будинків роботи на завершальній стадії, а до кінця року планують завершити усі аварійно-відновлювальні роботи у будинках, які найбільше постраждали – це вул. Стрийська, 62, 64, 66, адже тут довелося відбудовувати зруйновані поверхи».

Читайте також: Польські перевізники заявили про перенесення блокади кордону з Україною. З 3 на 6 листопада. Її розпочнуть о 13 годині за київським часом одночасно у трьох місцях біля кордону;

4. Міністерство охорони здоров’я спростувало інформацію щодо спалаху гепатиту А в Україні. Наразі такий зафіксовано лише на Вінниччині, там тривають посилені протиепідемічні заходи.

Читайте також: Як і які ліки на Львівщині можна отримати безкоштовно. Отримати препарати безоплатно або з частковою доплатою можна за електронним рецептом в аптеці, яка уклала договір з НСЗУ.

Та: У Львові відбудеться благодійний концерт задля порятунку хлопчика зі СМА. Ціна життя Максима Кирика – близько 1 800 000 доларів;

5. На Львівщині триває реставрація церкви Святого Юри. Які роботи виконують. Для продовження реставрації храму виділили цьогоріч понад 2 мільйони гривень.

Читайте також: У Львові збільшать площу парків та покращать їхнє утримання. Це робитимуть в межах відповідної програми.

Також у Львові наступні 10 років розвиватимуть велосипедний транспорт.

Та: Київрада затвердила план дій «Зелене місто». Документом передбачено залучення орієнтовно 2,5 млрд євро.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!