Розмова з новим ректором УКУ про перемогу та скільки землі у власності має на Львівщині упц мп. Підсумки доби

2957 0
Нині 14 липня та 506 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Уряд Німеччини оприлюднив частину нового пакету військової допомоги Україні, який вже передали Силам оборони. Зокрема, у нього увійшла техніка для зенітних ракетних комплексів IRIS-T SLM, важка транспортна техніка, «зенітки» проти Shahed-136, боєприпаси та інше.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і далі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу близько 30 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 9 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено 2 склади боєприпасів, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби, станцію радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль ворога.

Читайте також: Київ виділить на фінансування сил безпеки та оборони столиці понад 1,1 млрд гривень. Гроші спрямують на військову форму, бронежилети, каски, а також на закупівлю дронів, радіостанцій, ремонт військової техніки та транспорт.

Акцент дня: На УКУ дивилися з недовірою, «як на мале пиво». Розмова з новим ректором. До четвертої розмови із серії «Що буде перемогою для України» Tvoemisto.tv запросило доктора філософії та нового ректора Українського католицького університету Тараса Добка. Він розповів про те, що саме ми означимо як перемогу України у війні; чому модернізація важлива, але не має відкидати традицій та попередніх досягнень; як прогрес не лише допомагає, але й шкодить суспільству; яких змін варто очікувати в УКУ після того, як його очолив мирянин; чим унікальний УКУ; чому в нас ще досі є упереджене ставлення до католицьких університетів; як сформувати не просто фахівця, а людину.

«Ознакою нашої зрілості та перемоги стане те, щоб після неї ми не були зосереджені тільки на собі, щоб ми пам’ятали, як нам допомагав світ. Ми б, звичайно, хотіли більше, і це врятувало б життя багатьох наших побратимів і посестер. Але допомога світу є, і ми потім також повинні звертати увагу на тих, хто теж стане жертвою якогось збройного конфлікту, бути готовими допомогти».

Ключові події:

1. У Стрийському парку надають підтримку постраждалим від ракетної атаки. Як це працює. У місті відкрили простір, у якому працюють міжнародні та благодійні фонди, що надають фінансову підтримку постраждалим від ракетної атаки на місто 6 липня.

Читайте також: Чи виплатили компенсації постраждалим через неякісне пальне на заправці біля Львова. На сьогодні питання компенсації повністю закрите, додатково для цих клієнтів розпрацьована спеціальна бонусна програма;

2. Рада зробила крок до легалізації медичного канабісу. «За» проголосували 268 народних депутатів.

Читайте також:

3. У користуванні упц мп на Львівщині досі є чотири земельні ділянки. Перелік. Зокрема, на вулиці І. Мазепи у Трускавці та С. Бандери, 45А у Бориславі. Ще одна ділянка у власності упц мп є на вулиці Промисловій, 22-Ж у Мостиськах та на Івана Франка у Бродах.

Читайте також: На Батьківщині-Матері в Києві замінять герб срср на тризуб до 24 серпня за 28 мільйонів. Проєкт фінансує бізнес. Роботи розпочнуться у липні.

Та: В Києві перейменували парк пушкіна і ще 14 вулиць. Також більше не буде скверу Чкалова.

Окрім того, Київрада затвердила перелік пам’ятників, які негайно приберуть.

А також: У Києві заборонили вмикати російськомовні пісні у громадських місцях. Мораторій стосується і публічного виконання пісень російською мовою;

4. На Львівщині показали, як може виглядати відреставрована давня пам’ятка, що під загрозою. Візуалізація. У Бродах, що на Львівщині, представили два проєкти реставрації синагоги XVIII століття, що є пам’яткою національного значення, та простору біля неї.

На цю ж тему: У Львові покажуть колишні єврейські квартали і розкажуть, як вони тут жили перед Другою світовою. У неділю, 16 липня, Львівський музей історії релігії проведе екскурсію «Слідами пам’яті».

Читайте також: Лише на 23% перехресть у Львові повітря не забруднене. Що робить місто, щоб це покращити. Зокрема, почали покращувати транспортну схему, щоб зменшити кількість заторів;

5. Серед нас був геній, або Чому музику Мирослава Скорика люблять усі. 13 липня народився український композитор і музикознавець, Герой України та народний артист України Мирослав Скорик. Його внесок у музику важко переоцінити, а твори відомі давно пози межами України. Про те, чому Скорика вважають генієм та повсюди люблять його роботи, розповідає музикознавиця Стефанія Олійник.

Також у Львові вшанували річницю від дня народження Мирослава Скорика.

Читайте також: Лавандові поля біля Львова. Локації для фото та ціни. Кінець червня, початок липня – час розквіту лаванди.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!