До Львова привезли ікони з Бахмута та в Трускавці хочуть знести віллу, де відпочивав Бруно Шульц. Підсумки доби

1369 0
Нині 3 червня та 465 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Трускавець

Фото: Трускавець

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, а також 2 – по ЗРК противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 склади боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню окупантів.

А також: Блогерів, які поширювали роботу ППО у соціальних мережах, відправили під домашній арешт. Підозрюваним заборонено залишати місце проживання до 31 липня 2023 року.

Акцент дня: Чи треба зносити віллу, де відпочивав Бруно Шульц, та що із автентикою у Трускавці. Трускавець претендує на статус курорта державного значення. Місто, що за 80 км від Львова, з кінця ХІХ століття приваблювало туристів цілющими джерелами й самобутньою архітектурою. Чому варто відмовитись від хаотичної забудови та зберегти автентичну вілли – пояснює місцевий активіст Маркіян Варивода.

«Наприклад, вілла «Аїда» збудована за проєктом архітектора Єжи Стахевича, у якій відпочивав знаний польський письменник та художник єврейського походження Бруно Шульц. У своїй збірці оповідань «Санаторій під клепсидрою» він описує події, які розгорталися в цій будівлі. На жаль, віллу планують знести і на її місці збудувати багатоповерхівку».

Ключові події:

1. Зеленський на Ставці доручив провести повну ревізію всіх укриттів країни. Зокрема, міністру стратегічних галузей Олександру Камишіну доручили провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва. Таку ж вказівку по Україні отримав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Через трагедію біля укриття 1 червня учора оголошені підозри першій заступниці Деснянської районної державної адміністрації, директору лікарні, заступнику директора з технічних питань та охоронцю.

На цю ж тему: Садовий прокоментував стан укриттів у Львові. Місто отримало 65 звернень від мешканців щодо їх облаштування. Вони стосувалися відсутності вказівників та контактів осіб, що мають ключі. Також львів’яни скаржились на відсутність світла у сховищах, стан сходів та сміття.

А також: Київрада проведе позачергове засідання, щоб прийняти комплексне рішення про роботу укриттів. Міські депутати зберуться 8 червня;

2. Львівські митники незаконно розмитнили автівок на 5 мільйонів гривень. Державні інспектори митного поста «Городок» Львівської митниці незаконно пропустили на територію України 41 авто за нульовим розмитненням. Схему шестеро службовців організували у липні 2022 року.

Читайте також: На Львівщині виявили незаконну зрубку дерев на понад 3 млн гривень. Матеріали скерували в правоохоронні органи;

3. Стало відомо, коли відкриють дорогу в центрі Львова біля облради, через яку створили петицію. Вулиця Винниченка залишиться перекритою для руху до завершення воєнного стану.

На цю ж тему: Як організований дорожній рух на вулиці Шевченка. Пояснення. На перехрестях з вул. Єрошенка, вул. Я. Мудрого та вул. Я. Пстрака запрацювали два світлофорні об’єкти.

А також: На вулиці Бандери у Львові встановили павільйони очікування. Вони розташовані навпроти будинку №73 та на пл. Кропивницького біля храму св. Ольги і Єлизавети.

Також у Львові відкрили вулицю Дорошенка біля Органного залу.

Та: У Києві тривають капітальні ремонти та реконструкції на дев’яти вулицях. Більшість реконструкцій планують закінчити цьогоріч;

4. Львівському трамваю – 129 років. Програма святкування. У неділю, 4 червня, у трамвайному депо, що на вул. Городоцькій, 185, відбудеться безкоштовна одноденна виставка рухомого складу – від ретротрамваїв до найсучасніших зразків.

На цю ж тему: Безготівкова оплата у Львові. Як оплатити поїздку. З понеділка, 5 червня, на трьох автобусних маршрутах у Львові запрацює безготівкова оплата. Відтак пасажири автобусів 1А, 3А та 10 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи телефоном з NFS, або звично – готівкою;

5. У Стрийському парку висадили плантації троянд. Серед сортів: Ебб Тайд, Голден Бордер, Моді Блу, Керіо, Піоні Пінк, Помпонелла, Мімі Еден, Хендель та інші.

Читайте також: Концерти і стендап. Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv зібрало низку подій у місті, які можна відвідати 3 червня – 4 червня.

На цю ж тему: Чим дивуватимуть львівські театри у червні. Афіші вистав.  ;Tvoemisto.tv зібрало добірку репертуарів

Та: До Львова привезли врятовані із завалів у Бахмуті ікони. У Гарнізонному храмі відкриють виставку. «Це є ініціатива самих військовослужбовців, які виконували бойові завдання в одному з приватних будинків у м. Бахмут. Вони помітили, що там є ікони, які вони і вирішили врятувати, знаючи, що у Львові є Гарнізонний храм. Згодом передали їх сюди, а ми вже вирішили зробити виставку, аби показати, що ми, як українці, є високодуховною нацією і беремо такі цінності та реліквії», – розповів настоятель храму.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на вихідних. У суботу без істотних опадів. Температура вночі – 3 – 5° тепла, а вдень до 20°. У неділю можлива мінлива хмарність, але без істотних опадів. Уночі – 2 – 7°, вдень температура сягатиме до 24° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!