Як доглядати дерева у містах та на Погулянку у Львові чекають зміни. Підсумки доби

935 0
Нині 27 травня та 458 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту відбулось 25 бойових зіткнення.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження противника. Уражені 3 пункти управління, 2 склади боєприпасів, 2 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та ще 2 важливі цілі окупантів. Збито 5 ворожих розвідувальних БпЛА типу «Орлан-10» та 2 – типу «Zala».

Читайте також: Забути про реальність. Як у Києві лікують військових за допомогою коней. У київському реабілітаційному центрі «Спіріт» функціонує програма іпотерапії для лікування військових з допомогою коней. Терапевтична практика включає контакт із кіньми для розслаблення, зняття стресу, поліпшення рівноваги, координації рухів, відновлення психічного стану й адаптації.

Та: У Києві на Печерську з’явилася інсталяція, присвячена Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі». Загалом висаджено майже 15 000 рослин, а також використано мармурову крихту, як тло для малюнка. Площа інсталяції – 35 кв. м.

Акцент дня: Зрізати чи ні? Як доглядати дерева в містах так, щоби їм не нашкодити. «Передусім ми повинні ставитися до дерев у містах як до найбільшої цінності, бо завдяки їм створюються комфортні умови. Треба застосовувати більш-менш адекватний підхід до догляду, робити щось, тільки якщо це має доцільність. Давати всебічну освіту, показувати, як улаштована природа, чому дерева нам потрібні. Дерева в містах – це не про дерева, а про людей, тому що саме від них залежать добробут, здоров’я, комфорт, створення сприятливіших умов для нашого життя».

Ключові події:

1. В Києві п’яний суддя збив на смерть нацгвардійця на блокпосту. Правоохоронці затримали винуватця ДТП.

За розслідування смертельної ДТП взялось ДБР. Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я суддя відмовився.

На цю ж тему: У Макарівському райсуді прокоментували смертельну ДТП за участі голови суду Тандира. Колектив виступає за повне й неупереджене розслідування трагічної події.

Та: Стало відомим ім’я нацгвардійця, якого збив п’яний суддя в Києві. Вдома у загиблого залишилось троє дітей – двоє всиновлених та рідна дворічна донечка;

2. На Львівщині майже за 7 мільйонів продають колишній палац польського графа. Аукціон відбудеться 14 червня 2023 року.

Читайте також: У Львові відреставрують кілька історичних пам’яток. Адреси. Депутати ЛМР затвердили Програму співфінансування реставрації балконів житлових будинків – пам’яток культурної спадщини у 2023-2025 роках. Наразі нових заявок від мешканців не прийматимуть, а опрацьовуватимуть ті, що подали у 2020-2021 роках.

Та: На Погулянку чекають зміни. Триває архітектурний конкурс. Як зазначив під час засідання виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, в межах існуючої ділянки пропонується не лише зберегти рекреаційну зону, яка прилягає до існуючого житла, а додати додатково 2 га рекреаційної території;

3. Новим власником київського готелю «Ермітаж» став колишній партнер Хорошковського. Загалом історична будівля в центрі Києва пішла з молотка за 311 млн грн.

Читайте також: Новий мікрорайон на Стрийській. Виконком погодив будівництво. Планують забудувати ділянку площею 1,15 га у зоні Г-2, що належить до Сихівського району. Забудова може займати лише 41% загальної площі території.

Та: Кличко показав відеовізуалізацію рекреаційної зони на Облонському острові і паркінгу на Прирічній. Міська влада наполягає на будівництві паркінгу.

4. У Львові з 5 червня почнуть тестувати оплату через е-квиток. Коли та на яких маршрутах. Електронний квиток тестуватимуть на трьох автобусних маршрутах: 1а, 3а і 10. Всього буде залучено 28 автобусів. Пасажири зможуть оплатити проїзд за допомогою банківської картки або мобільного телефону з NFS через Google Pay чи Apple Pay.

На цю ж тему: Як студентам львівських вишів оформити Леокарт. Пояснення. Зробити це можна у шести пунктах подачі документів/видачі транспортних карток.

5. Львівська ілюстраторка створила комікс про борщ. Редакторками видання стали дві дослідниці української кухні: Маріанна Душар та Олена Брайченко.

Читайте також: Концерти і стендап. Куди піти на вихідних у Львові. >;Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!