Чи «виживе» Львів без ПДФО та Ірина Славінська про таємний бік Києва. Підсумки доби

1090 0
Нині 7 вересня та 561 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Hotels24

Фото: Hotels24

Ситуація на фронті: Верховна рада призначила Умєрова міністром оборони. Процедура відбувалася без присутності Володимира Зеленського. Главу держави представляв постпред Федір Вениславский.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 39 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ та артилерії завдали 20 ударів по районах зосередження противника та по його ЗРК. Уражено 4 склади боєприпасів, 12 артилерійських засобів, 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

В  результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Уночі рф завдала чергового авіаудару по Україні, застосувавши іранські дрони «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Мер Борисполя пішов у ЗСУ. На думку Володимира Борисенка, зараз настав вирішальний і переломний момент війни.

Та: Військовий облік жінок. Що і для кого зміниться з 1 жовтня. Частина українських жінок мусить обов’язково стати на військовий облік. Водночас у Верховній Раді запевняють: мобілізація для жінок мирних професій залишається добровільною.

Акцент дня: «Рельєф». Ірина Славінська про таємний бік Києва. Медіахаб «Твоє місто» продовжує проєкт «Мій Київ» – дискусію відомих публіцистів, істориків, письменників, журналістів, інтелектуалів, митців про Київ: яким містом він був до вторгнення росії, що формує його образ, як історія Києва впливає на його майбутнє та яким може бути його розвиток. Цього разу своїми рефлексіями ділиться журналістка та письменниця Ірина Славінська.

«Київ – це місто-пасаж. Навіть після того, як закрили прохідні двори, що колись дозволяли обійти весь старий центр, не виходячи на жваві вулиці, тут залишилися портали для переходу звідкись кудись. Цим таємним знанням володіють лише ті, що справді живуть у Києві, вириваючись із лещат дороги дім-робота-дім».

Читайте також: Помер відомий науковець Ігор Козловський, який пережив два роки полону. Цитати релігієзнавця. «Моє серце зараз співає пісню. Воно співає пісню любові. Любові до народу України. Ми перейшли через страждання, через катування, через біль, через хвороби, моральний і психологічний тиск, але ж ми постійно відчували любов нашого народу», – сказав Ігор Козловський у свої перші хвилини повернення з полону.

Ключові події:

1. Українці відтепер можуть повідомляти про факти корупції на спеціальному порталі. «Портал гарантує заявникам дотримання умов анонімності та конфіденційності, надійний захист персональних даних», – зазначили у НАЗК.

На цю ж тему: В «Київтеплоенерго» прийшли з обшуками. Правоохоронці діяли на підставі висновків ревізії Державної аудиторської служби.

А також: Головного інспектора митного поста «Краківець» затримали на хабарі. Він вимагав його за безперешкодне оформлення міжнародних перевезень;

2. Єпископи Синоду УГКЦ зустрілися із Папою Франциском. Про що говорили. За словами Блаженнішого Святослава, єпископи пояснили Папі, що певні висловлювання і жести є болючими та важко сприймаються українським народом.

Читайте також:  В Києві побудують дім Рональда Макдональда для родин дітей Охматдиту. Яким він буде. Будинок стане другою домівкою для сімей іногородніх дітей, які перебувають на лікуванні.

Та: Родичі загиблих гірників на шахті на Львівщині відсудили 5 млн грн. Окрім цього, майстра шахти, на якій трапився інцидент, ув’язнять на 3 роки;

3.Хто і як набирає працівників Львівської міськради. Інтерв’ю з керівницею управління персоналом. Нещодавно працівника Львівської міськради спіймали на хабарі, також стало відомо, що раніше в інтерв’ю пропагандистським телеканалам він робив сепаратистські заяви. Цей випадок спричинив жваве обговорення серед львів’ян, яких найбільше зацікавило, хто і як набирає працівників міськради.

Tvoemisto.tv поспілкувалось із начальницею управління персоналом ЛМР Лілією Савич, щоби дізнатися відповідь на це запитання, а також поцікавилося, чи проходять працівники міськради додаткову перевірку; скільки в ЛМР є вакансій, кого найбільше бракує, як на це вплинула війна.

Читайте також: У громад можуть забрати ПДФО із доходів військових. Як це вплине на Львів та область. В Україні планують, що усі 100% ПДФО зі зарплат військових будуть йти у спецфонд держбюджету і скеровуватимуться на потреби оборони. Народна депутатка, членкиня Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Галина Васильченко пояснює, як це рішення може вплинути на органи місцевого самоврядування.

Та: Терміни впровадження е-квитка на Львівщині знову перенесли. Коли він може запрацювати. Раніше йшлося про повне впровадження е-квитка до 1 жовтня, але дату посунули орієнтовно до 1 квітня наступного року;

4. Чи відреконструюють цьогоріч озеро на Панча у Львові та скільки робіт вже виконали. Наразі збережуть ті роботи, які вже виконали, і законсервують їх на зимовий період.

Читайте також: Суд остаточно заборонив забудову заказника «Троєщинські луки». Територію повернули у власність киян.

Та: В центрі Львова, де штрафували близько 20 автівок щодня, врешті встановили знак про заборону паркування. 

Tvoemisto.tv неодноразово зверталося до ЛКП «Львівавтодор» щодо встановлення нового дорожнього знака про заборону паркування і стоянки авто, оскільки для водїів ця ділянка є складною, і щодня тут працює евакуатор;

5. У Львівському будинку виявили унікальні сецесійні розписи. Будинок на вул. Нечуя-Левицького, 19 є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Читайте таож: Стівен Фрай поділився враженнями від повітряної тривоги в Києві. «Люди сміються і досить весело базікають. Жодних звуків дронів або ракет, які наближаються, які я міг би чути», – зазначив письменник.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!