Нічна атака на Львів та чи зрозумів Папа, що відбувається в Україні. Підсумки доби

2445 0
Нині 6 липня та 498 доба героїчного протистояння російській агресії.
Будинок, в який влучила російська ракета / Скрін з відео Максима Козицького

Будинок, в який влучила російська ракета / Скрін з відео Максима Козицького

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 02:07, відбій – о 03:17. Відбувся запуск ракет «Калібр» з Чорного моря.

У Львові пролунала серія гучних вибухів. Як згодом зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Відомо, що є поранені. Згодом голова Козицький додав, що російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у місті.

«Було займання, яке оперативно загасили. Є постраждалі. На місці працюють пожежники, медики, фахівці ДСНС. Людям надають всю необхідну допомогу. Рятувальники розбирають завали», – повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що надзвичайники дістають людей з-під завалів, а згодом – що є троє загиблих. За його словами,  пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин.

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного командувача, на якій розглянули три головні питання основних викликів. Перший – це захист АЕС. Друге – ситуація на фронті. Третє – подальше нарощування власного виробництва техніки та боєприпасів, прискорення темпів ремонтування техніки західного зразка.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 38 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження окупантів та знищила його ЗРК. Уражено 4 пункти управління, склад боєприпасів, 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: Київська блогерка Воронова, яка знімала на відео роботу ППО, отримала судовий вирок.  Суд виніс вирок: 5 років позбавлення волі, зі звільненням від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Та: Голова «Київміськбуду» виїхав за кордон за інвалідністю, щоб піднятися на Еверест, – розслідування. Ігор Кушнір та його дружина Оксана у травні 2023 року стали 34 і 35 українськими альпіністами, які здійснили сходження на Еверест. За даними джерел розслідувачів, у примітках до виїзду містилася інформація про довідку про інвалідність, а підйом на Еверест обійшовся $150 000.

Акцент дня: Чи зрозумів Папа, що відбувається в Україні? Про візит кардинала у москву, війну, мп. Спеціальний представник Папи Римського кардинал Маттео Дзуппі 28 і 29 червня побував у москві. Після візиту до Києва на початку червня поїздка до російської столиці стала другим і найскладнішим етапом ватиканської миротворчої місії. Після візиту до москви Маттео Дзуппі заявив, що «мирного плану не існує». Про підсумки цих візитів у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів доктор філософії та дослідник історії Церкви Анатолій Бабинський.

«Напередодні візитів кардинала циркулювали такі думки, що все-таки існує якийсь план і що Папа начебто анонсував це, хоча що менше часу залишалося до цих візитів, то менше на цьому наголошувалося. Ватикан, навпаки, підкреслював, що ці візити є радше місією. Тобто не місією з упровадження плану, а місією ціллю якої є зрозуміти позиції сторін. І, можливо, на основі того, що буде почуто, далі напрацьовувати якісь кроки. Підсумки цього візиту досить песимістичні. В Україні розуміли, що не існує шляху для перемовин, а Ватикан зрозумів це лише зараз».

Ключові події:

1. У приміщенні Шевченківського суду Києва стався вибух та було чутно постріли. Що відомо. Обвинувачений підірвав у приміщенні суду 3 гранати, вихопив пістолет і взяв конвоїра в заручники. Згодом стало відомо, що чоловік, який вчинив вибух у суді, загинув на місці події, підірвавши себе.

Читайте також: Скільки львівських депутатів прийшло до військкомату після отримання повістки. Лише 9 із 34.

Та: Звільнений керівник Подільської РДА призначив себе в.о. голови Подільської РДА. Раніше стало відомо, що на роботі залишився і звільнений керівник Дніпровської РДА;

2. Історія Дарницького району Києва: від сіл та маєтків до висоток, заводів і магістралей. Дарницький район столиці, офіційно приєднаний до Києва лише 88 років тому і зруйнований під час Другої світової війни, сьогодні є найбільшим за чисельністю населення (365 тисяч) та площею (16% території столиці – 133,63 кв. км). Попри це, Дарниця має велику історію та багато культурних пам’яток. На прохання «Твого міста» її розповідає дигер та екскурсовод Кирило Степанець.

Читайте також: Будівництво метро на Виноградар відновлять у вересні. Коли планують добудувати. До кінця 2024 року мають здати дві станції метро – «Мостицька» і «Варшавська».

Та: Біля «Львівської Політехніки» буде пам’ятник Коновальцю. Триває архітектурний конкурс. Щоб взяти участь у ньому потрібно заповнити форму до 23 липня 2023;

3. На Львівщині планують створити два медоб’єднання. Процес реорганізації наразі перебуває на стадії обговорення. Після напрацювання проєктів питання винесуть на ухвалення сесії ЛОР.

На цю ж тему: У Львові створять лікарні Святої Анни та Пресвятої Богородиці. Пологовий будинок на вулиці Мечникова та військовий госпіталь на вулиці Пекарській переформують.

Та: Орест Чемерис став проректором Львівського медуніверситету. Він пішов з посади директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА;

4. Що чекає на Львівщину у випадку вибуху на Запорізькій АЕС. За словами завідувача лабораторії фізичних факторів з функцією Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Романа Онуфровича, мешканцям Львівської області не обов’язково вживати додаткових безпекових заходів, якщо не буде відповідних вказівок від місцевої влади.

Читайте також: У Розвадові утворилось нове провалля. Постраждав священник та його дружина. Їх з травмвами госпіталізували до лікарні;

5. На Симоненка у Львові чистять озеро. Чи облаштували там обіцяний громадський простір. Загалом на проведення робіт з очистки необхідно близько 80 тисяч гривень. Їх проводять щороку, оскільки у водоймі немає проточної води, а тому вона застоюється.

Читайте також: Давню підземну каплицю у Львові відкрили для відвідування. Там є мощі дванадцяти Апостолів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!