Візуалізація проекту громадського бюджету

Візуалізація проекту громадського бюджету

Школа самооборони та нова музична апаратура. Чого потребує Личаківський район

4742 0
У Львові активно триває голосування за проекти громадського бюджету, і все менше часу лишається, аби підтримати вподобану ідею. Tvoemisto.tv знайомить з ініціативами в Личаківському районі та пропонує обрати найкращу.

Уже третій рік поспіль львів’яни мають можливість спрямовувати бюджетні кошти на власні громадські ініціативи. Цього року сума бюджету участі складає 35,2 млн грн – це 1,5% від бюджету розвитку. У 2018 році з'явилось нововведення: проекти поділили на дві категорії – «Освіта» та «Інші проекти». Відтепер для проектів, що не мають стосунку до освіти та навчальних закладів, передбачена квота не менше 40% від загальної кількості проектів-переможців.

Щодо всього іншого, то правила відбору не змінились: є великі проекти та малі, кожен львів’янин може віддати свій голос за один великий та один малий. Аби зробити вибір було простіше, Tvoemisto.tv підготувало короткий опис всіх проектів у різних районах Львова.

Личаківський район охоплює не тільки Львів, а й місто Винники. За кошти громадського бюджету від Личаківського району борються 17 малих проектів і 2 великих. Серед найбільших зацікавлень – ремонт дворів і майданчики в дошкільних і шкільних навчальних закладах. 

Освіта

Проект № 4. Сучасним дітям - сучасний спортивний майданчик

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Пасічна, 15.

Бюджет: 430 620 грн.

У садочку № 105 на Пасічній планують осучаснити дитячий майданчик, зробити його зручним та закцентувати увагу на спортивному та здоровому розвитку дітей.

Для цього на території садочку встановлять спортивні тунелі, колоди, вкриють територію гумовою тротуарною плиткою. Не забувають в садочку і про дозвілля своїх вихованців, тому в планах закладу є встановити нові гірки та лабіринти.

Проект № 8. Садок «Веселка». Нових доріжок для дитячих ніжок

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Китайська, 6А.

Бюджет: 498 610 грн.

Дитячі ніжки вартують більшого, ніж прогулянка звичайними доріжками. Тим паче, якщо ці доріжки в поганому стані, а після дощу замість них залишаються тільки калюжі.

З такою проблемою стикнулися в дитячому садочку «Веселка» і вирішили застелити пішохідні доріжки закладу гумовою тротуарною плиткою. В закладі сподіваються, що після цього дитячі ніжки будуть задоволені, а територія садочку стане більш естетичною.

Проект № 21. Благоустрій території ДНЗ №92, вул. Карпатська, 12 (павільйони-альтанки для дошкільнят)

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Карпатська, 12.

Бюджет: 499 831 грн.

Про реконструкцію подвір’я всерйоз задумалися і в дитячому садочку №92. В закладі хочуть встановити павільйону, в яких діти могли би гратися і ховатися у випадку поганої погоди. Павільйонів планують встановити достатньо для восьми груп дошкільнят.

Кошти бюджету участі потрібні освітянам для встановлення восьми дитячих будиночків та альтанок.

Проект № 27. Сучасний шкільний простір (капітальний ремонт і облаштування холу школи №29 м.Львова)

Тип проекту: малий.

Адреса: м. Винники, вул. Сухомлинського, 6.

Бюджет: 499 930 грн.

У школі № 29 планують раціонально використовувати весь шкільний простір. Тому навіть великі міжкласні приміщення хочуть використовувати для учбового процесу та цікавого дозвілля учнів.

Якщо конкретно, то в школі планують осучаснити хол школи, поставити туди великі екрани та колонки з сильним звуком. Це дасть змогу проводити заняття, чи навіть заходи для всієї школи. До того ж, для розваг учнів школа планує закупити тенісні столи та настільний футбол.

Проект№ 32. Благоустрій території СЗШ № 42 м. Львова

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Каштанова, 9.

Бюджет: 499 500 грн.

Реалізація цього проекту розпочалася ще минулого року: тоді благоустрій території школи отримав фінансування з бюджету участі. Але щоб втілити всі свої плани, школа подалась на конкурс проектів вдруге.

Навчальний заклад планує встановити велопарковку, замостити двір тротуарною плиткою та встановити пандуси. Освітяни впевнені, що облаштування території гарантуватиме безпеку та комфорт для всіх учасників навчального процесу.

Проект № 48. Сучасний ігровий простір у ДНЗ №67 «Веселі прогулянки-2»

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Зелена, 95А.

Бюджет: 499 900 грн.

В садочку № 67 планують осучаснити дитячий майданчик. Зробити прогулянки малюків веселими мають лавки «Паровозик», «Вагончик», «Забава», ігрові комплекси «Коник», «Сонечко», «Парасолька» та шагоход «Грибочки».

До того ж, до садочка закуплять нові дитячі горки та застелять територію майданчиків резиновим покриттям, що має замінити теперішній пісок і забезпечити комфорт та безпеку діткам.

Проект № 57. Хореографічний зал для учнів Школи №70

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Кривчицька дорога, 1.

Бюджет: 490 624 грн.

У школі № 70, в якій навчається понад 600 дітей, є тільки один спортивний зал, який використовують для всього: від занять фізкультурою до культурно-освітніх закладів. Тому в школі виникла ідея переобладнати приміщення старої котельні в хореографічний зал.

Це дасть школі новий простір для творчості, нових театральних гуртків, дитячих виступів та і просто розвантажить спортивний зал, де тепер займатимуться виключно спортом.

Якщо детальніше, то в приміщенні старої котельні здійснять капітальний ремонт, проведуть опалення та освітлення. Школа планує закупити 18 дзеркал та облаштувати зал новою акустичною системою.

Проект № 86. «Простір для розвитку! Створення зони відпочинку та навчання у дворі молодшої школи Ліцею № 37 ЛМР»

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Личаківська, 38.

Бюджет: 397 855 грн.

У дворі ліцею № 37 планують зробити зону для відпочинку та спортивного розвитку школярів.

Відтак, ліцеїсти хочуть вкрити територію резиновим покриттям, встановити качалки та каруселі. Для того, аби додати до навчання інтерактив, на подвір’ї встановлять великі вуличні шахи, а для молодших школярів – ігровий комплекс. Крім того, шкільне подвір’я обладнають новими смітниками та лавками.  

Проект № 120. Нова огорожа для дитячого садочка №12 (частина 2)

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Довбуша, 20.

Бюджет:  499 495 грн.

У 2016 році дитячий садок вже перемагав в конкурсі проектів на громадський бюджет. Втім, коштів вистачило тільки для облаштування частини огорожі. Тепер планують завершити проект і встановити огорожу для всього дитячого садочку.

За словами авторів проекту, огорожа є важливим елементом життя закладу і забезпечить безпеку освітянам від вигулу тварин на території садку та проникнення туди антисоціальних елементів.

Проект № 128. Спортивно-розвиваючий дитячий майданчик для дошкільнят

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Олекси Довбуша, 20.

Бюджет:  975 400  грн.

В дитячому садочку №12 хочуть зробити якісний спортивно-розвиваючий дитячий майданчик. Садочок розташований в мальовничому районі Львова.

 Для того, аби діти могли не тільки миуватися пейзажами Личаківського району, а й проводити час цікаво та корисно, на території садочка для них планують встановити гойдалки, гірки, альтанки, пісочниці. А от старі заржавілі конструкції демонтують. Замість них на дітей чекатиме активний і безпечний відпочинок.

Дозвілля

Проект № 17. Юним артистам - якісний звук!

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Анатолія Вахнянина, 29.

Бюджет:  450 000 грн.

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини відомий не тільки серед мешканців Личаківського району, а й серед львів’ян загалом. У Центрі займається величезна кількість вокальних, танцювальних та театральних гуртків. Для багатьох дітей саме ця сцена стає першою в житті.

На жаль, апаратура в ЦТДЮГ не змінювалася з 1984 року і не дає можливості дітям розвиватися та професійно займатися творчістю. За кошти громадського бюджету тут хочуть купити нову апаратуру – бездротові мікрофони, нові колонки з якісним і чистим звуком, а також звукооператорський пульт. Все це дасть можливість вихованцям ЦТДЮГ використовувати свій талант на повну та творчо розвиватися.

Проект № 38. Школа єдиноборств та самооборони для дівчат та хлопців у м.Винники

Тип проекту: малий.

Адреса: м. Винники

Бюджет:  499 829 грн.

Мешканців міста Винники, а особливо молодь, активно залучають до занять спортом. Відтак, у місті хочуть створити нову школу єдиноборств, де молоді дівчата та хлопці змогли би займатися боротьбою, самбо, карате, айкідо та кікбоксингом.

Як йдеться в проекті, приміщення для цієї школи вже є. За кошти громадського бюджету, мешканці планують зробити ремонт та облаштувати приміщення проекторами, нетбуки та додати школі мультимедійності. Автори проекту також впевнені, що наявність такої зали в місті дозволить Винникам влаштовувати міні-змагання та запрошувати для роботи досвідчених тренерів.

Проект №138. Дитяча мрія на Івасюка

Тип проекту: малий.

Адреса: м.Винники, вул. Івасюка 23

Бюджет:  499 800 грн.

Ще одна ініціатива з Винників. Мешканці вулиці Івасюка скаржаться, що через байдужість комунальників і відсутність фінансування дитячий майданчик перетворився в місце пияцтва і вигулу домашніх тварин.

Бюджет участі дозволить реконструювати майданчик та надати йому сучасного спортивно-ігрового вигляду. На території планують встановити штучне футбольне поле, спортивний майданчик, декілька нових лавок, пісочниць та гойдалок. Окрім того, з майданчика хочуть прибрати пні і посадити нові хвойні дерева.

Інфраструктура

Проект № 7. Розширення дозволяючих спроможностей лабораторної діагностики, придбання біохімічного аналізатора

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Мечникова, 8.

Бюджет: 270 000 грн.

За складною назвою скривається насправді проста мета – придбати нове сучасне обладнання для потреб пацієнтів.

До Пологового будинку №1 планують придбати автоматичний біохімічний аналізатор. Він допоможе швидше і точніше проводити дослідження, а результати аналізів можна буде отримувати в реальному часі та в цифровому форматі.

Проект № 14. Шанс на життя

Тип проекту: великий.

Адреса: вул. Мечникова,8.

Бюджет:  1 190 000 грн.

Якщо дитина народжується передчасно, то інкубатор може врятувати їй життя, замінивши тепло утроби матері. На жаль, в пологовому будинку на Мечникова такий інкубатор є лише один. Але може статися ситуація, що допомоги потребуватиме декілька дітей.

Аби такого вибору ніколи не виникало, за гроші громадського бюджету до пологового будинку хочуть закупити ще два інкубатори, які зможуть врятувати життя новонароджених.

Фото ілюстративне. Джерело rbncity.com

Проект № 25. Винній Горі - сучасний дитячий ігровий майданчик

Тип проекту: малий.

Адреса: м. Винники, вул. Винна Гора.

Бюджет:  498 337 грн.

Проект облаштування нового дитячого майданчика на місці старого і занедбаного двору. В районі вулиці Винна Гора мешкає не одна молода сім’я з дітьми, а новий майданчик став би одним з найпопулярніших осередків на вулиці.

На майданчику планують встановити безпечне резинове покриття, великий ігровий комплекс «Тустань -3» та облаштувати огорожу.

Проект № 36. Мешканці Шафарика сумують - спортивний майданчик потребують

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Шафарика, 10А.

Бюджет:  489 519 грн.

Спортивний майданчик планують встановити і на вулиці Шафарика.

Мешканці впевнені, що територія неподалік парку «Погулянка», облаштована спортивним інвентарем, стане новим улюбленим місцем для мешканців не тільки вулиці Шафарика, а й прилеглих неподалік.

Проект № 69. Територія дитинства в історичному середовищі міста по вул. Л. Толстого

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Льва Толстого, 18.

Бюджет:  497 000 грн.

Дитячий майданчик на вулиці Льва Толстого реконструювали в 2017 році, проте так і не ввели в експлуатацію. Через це батьки бояться за безпеку своїх дітей: ігрові конструкції на майданчику заржавіли і мають бути замінені на нові та сучасні.

Мешканці також зазначають, що дитячий майданчик на вулиці Толстого невеликий, через що завжди перевантажений дітьми. Тому негайної реконструкції потребують також майданчики на вулиці Йосипа Сліпого 18 та Тарнавського 72.

Проект № 166. Спеціалізований плавальний спортивний зал для дітей-сиріт та дітей з кризових cімей

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Личаківська, 148.

Бюджет:  499 924 грн.

За адресою Личаківська, 148 може з’явитися новий басейн із новим спортивним знаряддям.

Зал буде спеціалізовано для дітей-сиріт, дітей з кризових та малозабезпечених сімей, зокрема дітей учасників АТО та вимушених переселенців, дітей з неповних сімей, дітей, чиї батьки страждають від алкоголізму, наркоманії, відбувають покарання в місцях позбавлення волі, дітей з девіантною поведінкою, дітей, які постраждали внаслідок війни на сході України чи зазнали насильства.

Основна мета – залучення дітей до спорту та їх оздоровлення, як моральне, так і фізичне.

Андрій Костюк,

візуалізації з сайту Громадського бюджету Львова

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав

Партнерська публікація в рамках Програми популяризації громадського бюджету м. Львова та інших механізмів участі мешканців у місцевому самоврядуванні на 2017-2020 роки

 

 

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!