На правах реклами
Фото: Жіноча ділова палата

Фото: Жіноча ділова палата

Час на оновлення себе або Як підприємиці Львова долають карантин

3493 0
У 2018 році у Львові при Львівській торгово-промисловій палаті виник Комітет з розвитку жіночого підприємництва, що вже у 2019 році перетворився на Жіночу ділову палати України, до якої стали долучатись жінки з різних регіонів. Зараз у Жіночій діловій палаті є 150 учасниць. Tvoemisto.tv дізналось, як карантин та епідемія вплинули на діяльність Палати та як жінки-підприємиці долають непередбачувані кризи.

«Сьогодні жінки стають дедалі важливішою економічною силою, вони зарекомендували себе як висококласні професіонали, зокрема, в управлінській сфері та бізнесі. Вони впевнено створюють нові підприємства та бізнесові структури різного рівня», – розповідає президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.

Жіноча ділова палата є постійним консультативно-дорадчим органом, метою якого є сприяння розвитку жіночого підприємництва в Україні. Окрім цього, у Палаті працюють над посиленням ролі та впливу жінок на економічну, політичну і соціальну складові життя, формування ділових зв’язків жінок-підприємниць з представницями бізнесу інших регіонів та інших країн світу.

Чому Жіноча ділова палата

«По-перше, це прекрасна промоція свого бізнесу та пошук партнерів в середині спільноти та за її межами. Також – участь у ділових заходах, зустрічах, семінарах, виставках, форумах тощо. Також це поширення ділової та комерційної інформації членів Палати серед потенційних партнерів. І, звісно, це можливість бути причетною до безлічі надзвичайно цікавих і корисних ініціатив», – говорить президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.

Наталія Карпенчук-Конопацька. Фото: Жіноча ділова палата України

Від часу створення Жіноча ділова палата провела вже понад 50 різноманітних заходів та ініціювала підписання першого в Україні Меморандуму про співпрацю між найпотужнішими Жіночими організаціями. Також Палата провела чотири великі жіночі ділові форуми і Міжнародну жіночу бізнес-асамблею. Членкині Палати займаються благодійними ініціативами та активно працюють у різних комітетах.

Учасниці Жіночої ділової палати грають у гольф, відвідують дизайнерській покази, бізнес-сніданки із відомим людьми, коуч-сесії. Але карантин змінив звичайний плин життя.

«Та для нас карантин – це не час для сидіння вдома з гаджетами, а час для якісних змін у своїх справах та бізнес-процесах, час для оновлення себе і, найголовніше, це час для того, щоб стати ще кращими і ще сильнішими, щоб могти вистояти у кризу», – говорить президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.

Наталія Карпенчук-Конопацька розповідає, що за час карантину учасниці Жіночої ділової палати провели серію тренінгів та навчань на різні теми з потужними експертами галузей.

«Ми говоримо про жіноче лідерство, про форс-мажор під час карантину, про мотивацію персоналу у час карантину, про методи боротьби зі стресом, про мистецтво збереження молодості, здобуваємо нові навички з промоції своїх товарів та послуг у соціальних мережах. Це прекрасна нагода і здобути нові знання, і відволіктися від навколишнього негативу», – говорить президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.

Також під час карантину Жіноча ділова палата запланувала відкриття нових комітетів – комітету зі збереження здоров’я та молодості, комітету із соціальної відповідальності, а також – комітету з інклюзії та комітету з краси.

«Вже у серпні ми проведемо перший в Україні Жіночий Економічний Форум, а також – Освітній форум, адже освіта для наших дітей – це основа усього їхнього життя», – ділиться планами президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.

Найбільші виклики

Окрім того, Жіноча ділова палата планує провести перший в Україні жіночий Медичний Форум, адже медицина – та галузь, перед якою зараз постало найбільше викликів.

«Усі жінки у період карантину мали багато корисних ініціатив, але особливо хочу відзначити клініку Дельта Мед, яка запустила багато важливих ініціатив для мешканців Львівщини», – говорить президентка Жіночої ділової палати Наталія Карпенчук-Конопацька.

Керівниця медичного центру «Дельта Мед» Катерина Сухоцька розповідає, як епідемія коронавірусу вплинула на роботу медцентру та як це допомогло ще більше наблизитись до пацієнтів.

Відколи почалась епідемія, у медичному центрі «Дельта Мед» за ініціативи лікарів, зокрема лікарки-інфекціоніста Лілії Горбунової, запрацювала гаряча лінія «Stop коронавірус», де кожен може отримати інформацію про Covid-19 від лікарів «Дельта Меду».

Лікарка-інфекціоніст Лілія Горбунова. Фото: медичний центр Дельта-мед

Також медичний центр «Дельта Мед» консультує підприємства, що не можуть зупинити свою роботу навіть під час карантину, особливо це стосується агросектору. Ці онлайн-консультації – теж безкоштовні. Курує їх Інфекціоніст Лілія Горбунова.

Медцентр проводить для працівників таких підприємств діагностику коронавірусу – спочатку це були експрес-тести, а згодом додались лабораторні. Мета – швидко виявляти пацієнтів і не поширювати захворюваності.

Окрім того, медиків «Дельта Мед» курує епідеміологиня, професорка Наталія Виноград, яка допомогла підготувати брошуру із практичними рекомендаціями для працівників підприємств у час епідемії коронавірусу.

«Наталія Виноград є нашим науковим радником і супроводжує нас в усіх проєктах. Багато є змін, постійних доповнень, оскільки цей вірус лише вивчається, тому важливо бути під її кураторством», – говорить Катерина Сухоцька.

У медичному центрі безкоштовні тести на Covid-19 роблять усім пацієнтам, які приходять на маніпуляції, а також регулярно обстежують медиків.

Через пандемію коронавірусу у медичному центрі «Дельта Мед» не скоротили, а навпаки розширили штат медичних працівників. Адже пандемія ставить нові виклики.

«Ми відчули, що нам потрібно більше медперсоналу. Окремий пацієнт – окрема медсестра. Не може одна медсестра вести кількох пацієнтів, це неправильно з точки зору безпеки», – говорить Катерина Сухоцька.

Одним з напрямків роботи медичного центру «Дельта Мед» є лікування онкології та проведення хіміотерапії. Через закриті кордони у медцентру побільшало пацієнтів, які не можуть продовжувати лікування за кордоном.

«Ми дякуємо цим пацієнтам за довіру, а вони задоволені супроводом наших лікарів-онкологів. Кожному пацієнтові ми надаємо окрему палату, дозволяється тільки один відвідувач», – говорить Катерина Сухоцька.

Наблизитись до пацієнтів

У медичному центрі «Дельта Мед» говорять, що під час карантину, коли люди бояться іти в медичні заклади або не мають фінансової можливості, лікарі мають знайти інші способи наблизитись до пацієнтів, підтримати їх.

Для цього лікарі центру 2,5 місяці тому почали проводити онлайн-консультації.

«Людям боліло, вони не могли собі зарадити. Ми зрозуміли, що ми маємо максимально скоротити віддаль між собою та пацієнтами. Формат онлайн-консультацій пацієнти сприйняли добре, але ми хотіли наблизитись до ще більшої кількості людей. Тож ми почали проводити живі ефіри з нашими лікарями, під час яких люди можуть ставити запитання», – розповідає Катерина Сухоцька.

За час карантину у медичному центрі «Дельта Мед» вже провели 12 ефірів на різні теми, які дозволили зрозуміти, що найбільше хвилює людей. Наприклад, ефіри з психологом проводили тричі.

«Також наш лікар-онколог відповідає онлайн на питання, що стосуються онкології і хіміотерапії. Дуже багато людей хочуть спілкування і бути почутими, вони приглядаються до себе під часу карантину, зосереджуються на собі більше. І не завжди у них є можливості, зокрема фінансові, звертатись до лікарів. Тому ми говоримо з людьми про базові проблеми, даємо їм, можливо поверхневу, не таку індивідуальну, як на консультації, але відповідь. Щоб люди розуміли, що їм є до кого звернутись», – каже Катерина Сухрцька.

Головні карантинні висновки

Щодня відповідаючи на виклики епідемії, у медичному центрі «Дельта Мед» кажуть, що дійшли до важливого висновку.

«Сьогодні ми нічого не можемо спрогнозувати наперед, щодня виникають нові ситуації. Наприклад, вчора нам треба було раптово продіагностувати 35 людей. Так от, висновок у тому, що потрібно максимально підсилитись, щоб бути готовими до будь-яких ситуацій, і ми це робимо», – каже Катерина Сухоцька.

Щоб бути готовими до швидких змін, додає вона, потрібно пришвидшити свою реакцію і мислити широко.

Як долучитись до Жіночої ділової палати України

Жіноча ділова палата України, говорить її президентка Наталія Карпенчук-Конопацька, щиро запрошує жінок до членства.

«Будемо спільно творити велику історію бізнес-середовища України разом», – говорить президентка.

Щоб долучитись до Жіночої ділової палати України, потрібно звернутись до координаторки Тетяни Смірнової за номером (032) 297 07 49 або написати на електронну скриньку [email protected].

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!