Фотографії старого Львова

Фотографії старого Львова

Як будувався Львів. Поспілкуйся в чаті з Левинським і дізнайся більше

3232 1
Tvoemisto.tv пропонує поспілкуватися в месенджері з відомим львівським архітектором та дізнатися більше про його життя.

Іван Левинський — видатний український архітектор та забудовник, завдяки якому ми маємо теперішній модерний образ Львова. Його бюро звело, зокрема, будівлю страхового товариства «Дністер» на вулиці Руській, де зараз розташована поліклініка №1, готель «Жорж» на площі Міцкевича, музей Олекси Новаківського на вулиці Листопадового Чину, головний залізничний вокзал, оперний театр, Будинок Торгово-промислової палати на проспекті Шевченка, де зараз розташована прокуратура Львівщини.

Сучасники порівнювали його з Альфредом Нобелем і Ендрю Карнегі, Генрі Фордом і Джоном Морганом, вважали справжньою зіркою української промисловості на межі століть. Левинський був інноватором та винахідником, тож якби він жив зараз, то точно б користувався б усіма здобутками науково-технічного прогресу. Ймовірно, месенджери він теж не обійшов би своєю увагою. Tvoemisto.tv дізналося більше про Івана Левинського та вирішило змоделювати діалог із ним.

 

Діалог створено на основі книги Ігора Жука «Львів Левинського: місто і будівничий».

Використані фото: Lvivcenter, polona.pl, Національна бібліотека імені Василя Стефаника, Я Галерея, photo-lviv.in.ua


Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!