Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

«Море» серед гір. Де позасмагати та поплавати у басейнах у Славську

42170 0
Якщо у вас є усього кілька днів на відпочинок, а хочеться поєднати різні активності та релакс, можна зупинитись у Славську в садибі або готелі з басейном. А якщо у помешканні, що ви обрали, басейну немає, поплавати і засмагнути все одно вийде. Tvoemisto.tv розповідає як.

Басейн – чудовий спосіб розслабитись та освіжитись улітку, особливо після пішої прогулянки в гори. У Славську, як розповіла Tvoemisto.tv спеціалістка відділу туризму Славської селищної ради Христина Пронь, є кількадесят помешкань для гостей із басейнами на будь-який смак. Є басейни просто неба, є – закриті. Є теплі, як Червоне море або прохолодні, як Адріатичне. Багато з них – із неймовірними гірськими панорамними краєвидами.

«Більшість власників намагаються зробити свій будинок комфортним і роблять на території басейни, де можна поплавати. Є місця біля річок, але, за нашими спостереженнями, більшість гостей надає перевагу басейнам», – говорить Христина Пронь.

Читайте також: На яку гору піднятись у Славську. 4 унікальні піші маршрути

Ми оглянули лише кілька із усіх можливих локацій з басейнами у Славську та ділимось враженнями.

Найчастіше власники садиб встановлюють на подвір’ї каркасні басейни – це зручно і мобільно. У садибі «Рокса», що в самому центрі Славська, басейн розрахований на приблизно 20 людей, розповідає власниця Людмила. Поплавати тут можуть лише гості. Воду тут цього року не підігрівають, хоча на наступний – такі плани є. Наразі використовують спеціальний тент, щоб накривати басейн на ніч, аби нагріта сонцем вода не втрачала тепло.

Поплавати у басейні можна навіть у вересні – зазвичай, погода дозволяє, додає власниця.

Людмила говорить, що щодня на догляд за басейном іде до трьох годин, але цей час окуповується відгуками вдячних гостей – на сервісі з бронювання житла Booking.com садиба має оцінку «Чудово».

Номер на двох без харчування у садибі «Рокса» обійдеться у приблизно 800 грн. Можна домовитись також про сніданки та вечері – із ними ціна становитиме 1400 грн.

Ще один каркасний басейн гостям пропонує «Ковальська садиба», що також розташована практично у центрі селища. Це помешкання має усього 5 номерів, кожен на двох людей. Приймають тут лише дорослих гостей. Деякі номери мають тераси, де можна позасмагати після басейну.

«Спочатку люди питають про зручності і харчування, а наступне питання – про басейн, якщо ідеться про літо. Відколи є басейн, то попит у нас більший», – говорить Ірина.

На Booking.com 166 гостей «Ковальської садиби» оцінили відпочинок тут на «Відмінно». Ціна за номер для двох тут становить від 850 гривень, можна також домовитись про харчування. Наприклад, сніданок коштуватиме 120 гривень.

Поплавати у басейні посеред саду, з якого відкривається чудовий краєвид на гори, можна, якщо ви зупинитесь у «Казковому домі». Тут гостям пропонують окреме шале, до якого належить басейн, розташоване на узвишші, звідки відкриваються гірські краєвиди. Приватний басейн облаштований на дерев’яній терасі, де можна і позасмагати, і почитати книжку, і помедитувати, споглядаючи гори. Ваш спокій тут ніхто не потривожить.

Вартість однієї ночі на двох у «Казковому домі» коштуватиме усього 1300-1500 грн. На Booking.com гості оцінили помешкання «Чудово».

Великі відкриті басейни для дорослих і окремо – для дітей пропонує своїм гостям пансіонат «Славський». Два басейни з підігрівом води, парою десятків шезлонгів, кількома альтанками та чудовим краєвидом розташовані на великій доглянутій території.

"Дорослий" басейн пансіонату "Славський"

Як розповідає менеджерка пансіонату Соломія, обидва басейни – і дорослий, і дитячий – з підігрівом. Вода в дорослому, що розрахований на приблизно 25-30 гостей, підігрівається до 24 градусів, на ніч його накривають спеціальним тентом, щоб вода не охолоджувалась. У дитячому вода ще тепліша. Останній зовсім неглибокий і має фонтани, що веселять малечу. У дорослому басейні є водні масажери, перепад глибини тут – від 1,2 до 1,6 метрів.

Дитячий басейн пансіонату "Славський"

«Біля басейну є безкоштовні альтанки для відпочиваючих, можна, наприклад, зробити барбекю. Бар із коктейлями є в ресторані пансіонату. Раніше був окремий бар, але карантин вніс свої корективи, тож наразі працює ще не все», – говорить Соломія.

Обидва басейни пансіонату «Славський» нещодавно оновили. Тут є так звані пляжні роздягальні біля великого басейну.

Читайте також: У Славському будують памп-трек для велосипедистів

Поміж плаванням і засмаганням на лежаках, можна пограти на спортивному майданчику, сходити у СПА-центр, що розташований у пансіонаті. Також тут є свій кінотеатр.

Наразі скористатись водними принадами пансіонату «Славський» можуть лише його гості, але, говорить Соломія, зараз керівництво думає над тим, аби переглянути цю практику, адже гостей через карантин насправді небагато і місце біля басейну завжди є.

Додамо, що вартість двомісного номеру у пансіонаті із сніданком та користуванням басейном стартує від 1350 грн. Двокімнатний номер для сім’ї із чотирьох людей із включеними сніданками коштуватиме 2250 грн.

На сайті Booking.com гості оцінили проживання в пансіонаті як «Дуже добре». До слова, одна з гостей біля басейну розповіла нам, що приїжджає сюди уже не вперше.

Кілька років тому у Славську відкрили сучасний СПА-центр із закритим басейном з краєвидом, терасою та баром у готельному комплексі «Двір Княжої корони». Воду у басейні глибиною 1,6 м підігрівають до температури 26-28 градусів. Поряд є вихід на терасу, з якої відкривається вигляд, що перехоплює подих. Тут можна засмагати із коктейлем з бару, що розташований над басейном.

У басейн, де одночасно можуть бути приблизно 25 гостей, потрібно іти через роздягальні, де можна прийняти душ, халати, рушник і капці тут видають теж.

Окрім римської парної чи фінської сауни, тут пропонують різноманітні масажі – від класичного загального до медового або масажу окремо рук, ніг чи голови.

У басейн «Двору княжої корони» можуть приходити гості з інших готелів чи садиб. Абонемент на SPA-послуги на цiлий день тут коштує 700 грн, пiв дня – 550 грн, на 3 години – 450 грн, 2 (мінімально) – 350 грн. Ціна для дітей віком 7-14 років – удвічі менша, а для дітей до 7 років – вхід безкоштовний. Масаж оплачується окремо.

На сайті Booking.com готельний комплекс «Двір княжої корони» гості оцінили на «Чудово».

Читайте також: «Це буде бімба!». Як Славське повертає собі статус туристичної мекки. Репортаж

Ще один басейн, де можуть поплавати не лише гості, облаштували у садибі «Карпатський рай». Зазвичай ним користуються ті, хто зупинився у садибі, але якщо гостей не багато, особливо у будні дні, то порелаксувати у воді можуть й інші відпочивальники у Славську. Вартість години у басейні становить усього 30 грн. Садиба розташована біля підніжжя гори Погар, за 1,5 км від центру Славська, поряд з лісом.

Проживання тут – у котеджах на компанію із 8-ми або 10-ти людей. Вартість у сезон становить 2700 і 3200 грн відповідно із включеними у неї сніданками. Також гостям запропонують сауну та смачні страви в колибі.

Загалом у радіусі 5 км від центур Славська на сайті Booking.com можна знайти понад 30 помешкань з басейном. Радимо бронювати номер заздалегідь, особливо напередодні тривалих вихідних.

Партнерська публікація

Олександра Бодняк

Фото Надії Марченко, із сайту karpaty.info та надані власниками помешкань

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!