На правах реклами
Photo by krakenimages on Unsplash

Photo by krakenimages on Unsplash

Три історії львівських підприємств, яким допомогла COVID-19 Бізнес-клініка

1702 0
COVID-19 Бізнес-клініка – це ініціатива, де підприємці можуть отримати поради та рекомендації у різних сферах бізнесу.

Стратегія бізнесу, управління персоналом, маркетинг та експорт – стали найпопулярнішими запитами серед місцевих компаній за останній час. Які саме консультації допомогли підприємствам вижити в час коронакризи, розповідаємо на прикладі трьох історій львівських підприємців. 

Майже закрилися. Історія логопедичного центру

 

Сhildren's time працює у Львові вже кілька років. Тут займаються діти, які мають порушення мовлення. Фахівці логопедичного центру допомагають виявити причину порушень, працюють безпосередньо з дітьми та допомагають скласти план роботи з дітьми для батьків.

Під час пандемії частину діяльності центру перевели в онлайн-формат, кількість працівників скоротили з шести до трьох, а один із трьох офісів – закрили.

Крім цього, компанія не мала стратегії та плану роботи на найближчі кілька місяців. Аби відновити повноцінну діяльність, засновники Сhildren's time звернулися за консультаціями до фахівців COVID-19 Бізнес-клініки у Львові.

Співзасновник компанії Іван Пасічник в межах ініціативи COVID-19 Бізнес-клініки скористався послугами Швидка бізнес-допомога та «COVID-19 ваучером». ШБД – це 30-хвилинні індивідуальні бізнес-консультації, де підприємці можуть отримати поради та рекомендації у різних сферах бізнесу – від бізнес-стратегій до лайфхаків роботи з соціальними мережами. 

Іван Пасічник консультувався з експертами з комунікації та ґрантового менеджменту про бренд-стратегію і грантові можливості.

«На Швидку Бізнес-Допомогу я йшов з чітким запитом: як отримати ґрант на бізнес і яким чином формувати власний бренд. Після консультацій я остаточно усвідомив, що власний бренд – це саме те, що потрібно нашому логопедичному центру, я отримав багато ідей: як активізуватися в google-пошуку, зробити вірні налаштування в рекламному кабінеті, як працювати над різними комунікаційними каналами та наскільки важливі живі відгуки», – розповідає Іван Пасічник.

Він додає, що до співпраці з ініціативою компанія продавала 15-25 абонементів на місяць, а після – 35-40. Також побільшало і разових консультацій.

Також у центрі розширили спектр послуг – запустили напрям навчання для дітей, батьків та фахівців.

Експерти допомогли Івану Пасічнику грунтовніше систематизувати та планувати роботу. Для цього потрібно було сформувати заявку на «COVID-19 ваучер», аби підприємець зміг залучити консультанта для розробки стратегії та бізнес-плану компанії.

 

Стали неспроможними. Історія «Агенції цифрової інклюзії «Inclusive IT»

Inclusive IT займається тестуванням готових сайтів та сайтів у розробці. Тут також навчають web-доступності всіх охочих, зокрема, людей з інвалідністю і людей старшого віку.

У компанії працюють спеціалісти, які мають інвалідність – це незрячі, люди на інвалідному візку та з легкими психічними порушеннями. Вони безпосередньо тестують сайти на web-доступність.

До пандемії компанія працювала як аутсорсингова. Із початком пандемії довелося зменшити кількість працівників із 10 до чотирьох, що дуже вплинуло на спроможність компанії. Засновники звернулися за підтримкою одразу в кілька організацій, зокрема у COVID-19 Бізнес-клініку Львова, де скористалися послугами у форматах Швидка бізнес-допомога та Бізнес-консультація.

Бізнес-консультації для підприємців – одна з ключових послуг такої Клініки. Малим і середнім підприємцям допомагають впоратися з наслідками пандемії коронавірусу, залучаючи допомогу профільних консультантів. 

«Головний поштовх, який дала мені ініціатива COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ – це налаштування системи продажів і цінність участі у офлайн-заходах. Перше приносить трохи більше ясності в роботі та у внутрішній комунікації, друге – приводить клієнтів. Я зрозумів важливість консультантів для бізнесу – вони можуть прояснити зовнішнім експертним поглядом плюси і мінуси обраних кроків, та поділитися дієвими бізнес-інструментами», – розповів співзасновник Inclusive IT Роман Боренько. 

Впали продажі. Історія компанія 3D Tech ADDtive

3D Tech ADDtive займається виробництвом тривимірних моделей і працює на ринку вже чотири роки. Пандемія коронавірусу негативно вплинула на компанію, у них зменшилась кількість замовлень і, відповідно, обсяг продажів. У порівнянні з 2019 роком продажі впали майже на 2 млн грн. Через карантин також довелося вдвічі зменшити кількість працівників, а ще частина перейшла на віддалену роботу.

Через ці втрати компанія почала шукати підтримки у донорів та держінституцій. На допомозі стали обласні програми підтримки та можливості від COVID-19 Бізнес-клініки м. Львова. В компанії скористалися послугами Швидка бізнес-допомога, Бізнес-консультації та «COVID-19 ваучером». 

Після консультації з HR-експертом в компанії змінили підходи до роботи з персоналом, підготувалися до різних сценаріїв.

«Під час консультації я зрозумів, що наша модель поведінки стосовно роботи з персоналом була більше схожа на поведінку лисиці, яка металася туди-сюди. Зараз ми перейшли до єдиного алгоритму дій, до єдиного стандарту і діємо в форматі їжака», – ділиться досвідом співпраці з ініціативою COVID-19 Бізнес-клініка засновник 3DAdditive Павло Єсип.

Впродовж 2020-2021 років 3D Tech ADDtive уклала близько 2,5 тис. угод із клієнтами, а у 2021 році прибутки компанії зросли на 20%. Крім цього, компанія розробила сайт для роботи на польському ринку і вперше залучила клієнтів з-за кордону. Цього вдалося досягти завдяки комплексному підходу, який компанія доопрацювала, зокрема, у COVID-19 Бізнес-клініці. 

Зараз компанія трансформується у бізнес, який вчиться вибудовувати унікальну бізнес-модель, поглиблює розуміння важливості налаштованих бізнес-процесів та довіряє можливостям ринку.

Зазначимо, що уже понад 180 підприємців скористалися індивідуальними консультаціями у COVID-19 Бізнес-клініці м. Львова.

Детальнішу інформацію щодо будь-якої послуги можна отримати, звернувшись до менеджерки проєкту: Мирослава Даньків (телефон/Viber: +38 067 67 47 012, [email protected], Messenger: m.me/ppvknowledgenetworks)

Центр інформаційної підтримки бізнесу у м. Львові Business Hub розташований на вул. Шота Руставелі, 12, на 3-му поверсі (м. Львів, 79005).

Ініціатива COVID-19 Бізнес-клініки є частиною проєкту «EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», який спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета проєкту – створити кращі умови для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe проєкт також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19. 

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Матеріал підготований ГО «Центр “Регіональний Розвиток”» та PPV Knowledge Networks, в рамках ініціативи COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!