Фото: Дивись Інфо

Фото: Дивись Інфо

Львівську ОДА очолив Максим Козицький. Біографія, статки

14597 0
Без голови ОДА Львівщина була з 26 грудня 2019 року.

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 6 лютого, у Червонограді на шахті «Межирічанська» офіційно представив нового голову Львівської ОДА Максима Козицького. На представлення приїхав також новопризначений міністр розвитку громад та територій львів’янин Денис Шмигаль, голова Офісу президента Андрій Богдан та міністр енергетики Олексій Оржель.

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Його кандидатуру ще наприкінці грудня торік погодив Кабмін. Максим Козицький був одним із претендентів на посаду голови ЛОДА, якого президент Володимир Зеленський запропонував мешканцям Львівщини у фейсбук-опитуванні у червні торік. Натомість тоді головою Львівської ОДА призначили Маркіяна Мальського, а 26 грудня, президент звільнив своїм указом. Попереднього голову Володимир Зеленський також представляв особисто в ЛНУ імені Івана Франка.

Освіта

Максим Козицький народився у 1981 році у Львові. До школи ходив у Миколаєві, що на Львівщині, де мешкав із сім’єю у до 2002 року. Він навчався у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького за спеціальністю «Лікувальна справа», інтернатуру пройшов у лікарні швидкої медичної допомоги за спеціалізацією «загальна хірургія». Працювати лікарем не захотів. Водночас його батько Зіновій Козицький вже успішно займався видобутком газу.

У 2005-2007 роках Максим Козицький вчився у Києво-Могилянській академії, де отримав диплом магістра з менеджменту організацій, та в Інституті післядипломної освіти ЛНУ імені Івана Франка, де здобув диплом спеціаліста з обліку та аудиту.

Робота

У 2007-2009 роках Максим Козицький працював в Головному управлінні охорони здоров’я ЛОДА, займаючись організаційними справами. Після цього він остаточно залишив медицину та почав працювати у сімейному бізнесі, час від часу намагаючись спробувати свої сили у політиці.

За даним аналітичної системи Youcontrol, Максим Козицький працював директором ТОВ «Еко-Оптіма» з кінця 2008 р. до січня 2020 р. За кредитної підтримки ЄБРР «Еко-Оптіма» збудувало одну з перших вітрових електростанції на Львівщині біля Старого Самбора. Партнерами Максима Козицького по «Еко-Оптіма» є його брат Степан, батько Зіновій та Ярослав Шпак, що очолював до 2010 р. спостережну раду «Львівобленерго».

На місцевих виборах у жовтні 2010 р. Максим Козицький безуспішно балотувався до Львівської міської ради за списком «Фронту змін». Через п’ять років він балотувався вже до обласної ради від «Самопомочі» в окрузі на Старосамбірщині, втім не пройшов. зазначимо, що за 5 місяців до виборів Максима Козицький разом із однодумцями створили громадську організацію «Старосамбірщина 30002». ГО діє й досі. Через неї «Еко-Оптіма» та споріднені компанії Козицьких підтримують громадські мікропроекти у цьому районі. 

Сім’я та бізнес

Максим Козицький одружений, має сина та доньку. Дружина Оксана Козицька працює асистенткою на кафедрі фізичного виховання і спортивної медицини Львівського національного медичного університету.

Згідно з поданою у кінці грудня декларацією, Максим Козицький отримав у 2018 р. понад 1,271 млн грн зарплати. Дружина, Оксана Козицька – майже 154 тис. грн зарплати. Крім того, Максим Козицький отримав 38 640 грн він здачі майна в оренду, Оксана Козицька – 35 516 грн. Від розміщення грошей на депозитах у «Альфа-банку» Козицький отримав 40 248 грн, від продажу своєї частки в одній із компаній – 83 439 грн. На рахунках у банку на кінець 2018 р. він тримав 27 163 євро та 68 522 долари.

До січня цього року Максим Козицький працював директором у 12 сімейних компаніях, що займаються виробництвом електроенергії і теплової енергії з відновлюваних джерел і був членом спостережної ради в одній із компаній, що займається розвідкою та розробкою газових родовищ.

Водночас в нього є невеликі частки у сімейних компаніях:

  • ТОВ «Бурова компанія «Горизонти»» (1%, а 99% належать батьку Зіновію);
  • ТОВ «ЕО-Піщанська сонячна станція» (5%, а 95% – у батька Зіновія);
  • ТОВ «Радехівська сонячна станція» (розподіл ідентичний);
  • ТОВ «Бориславська сонячна станція» (20%, а 80% – у батька Зіновія);
  • ТОВ «АБК-Технології» (25%, по 25% також у батька Зіновія, та львів’ян Олексія Андрусяка та Степана Бачо);
  • ТОВ «Самбірська сонячна станція – 2» (5%, по 5% також у брата Степана, Тараса Федака і Ярослава Шпака, і 80% – у батька Зіновія);
  • ТОВ «Самбірська сонячна станція» (2,5%, по 2,5% також у брата Степана, Тараса Федака і Ярослава Шпака, 40% – у батька Зіновія, 50% – у кіпрської Ivena Limited);
  • ТОВ «Рава-Руська теплостанція» (10%, по 10% також у Тараса Федака і брата Степана, 70% — у батька Зіновія);
  • ТОВ «Ліс-Еко» (10%, 10% також у брата Степана, 20% у Тетяни Савків з Богородчан та 60% у батька Зіновія);
  • ТОВ «Енергопарк «Яворів»» (5%, 5% також у брата Степана, 90% у батька Зіновія);
  • ТОВ «Сонячна електростанція “Богородчанська-1”» (1,25%, по 1,25% теж у брата Степана, Тараса Федака, Ярослава Шпака, 20% – у батька Зіновія, 75% - Leyton United Ltd з Британських Віргінських островів, за якою стоїть киянин Сергій Таратута);
  • ТОВ «Еко-Оптіма» (22,15%, 21,81% – у брата Степана, 51,04% – у батька Зіновія, 5% – у Ярослава Шпака);
  • ТОВ «Сокальський вітропарк” (5%, по 5% у брата Степана, Ярослава Шпака і Тараса Федака,  52,17% - у батька Зіновія, 27,83% у кіпрської Ivena Limited);
  • ТОВ «Орівська ВЕС» (11,075%, 10,905% у брата Степана, 2,5% у Ярослава Шпака, 25,52% у батька Зіновія та 50% у кіпрської Ivena Limited).

Головний партнер Максима Козицького – його батько Зіновій. Основний бізнес Зіновія Козицького – розвідка та розробка газових родовищ, видобуток природного газу (ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (ПЕК), ТОВ «Західнадрасервіс», ТОВ «Георозвідка», ТОВ «Нордік-Буд», ПП «Нордік», ТОВ «РСГ», ТОВ «Велл Ко», ТОВ «Геологічне бюро «Львів»» (ГБЛ), ПП «Проект-Буд», ТОВ «Горизонти»). У ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти» партнером Зіновія Козицького через нідерландську холдингову компанію є чеський мільярдер Карел Комарек.

Дмитро Борисов

Вікторія Ейсмунт

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!