Фото: Юрій Ситник

Фото: Юрій Ситник

Що обіцяють Садовий і Синютка зробити для вирішення транспортної проблеми. Аналіз програм

3751 0
Медіа-хаб Tvoemisto.tv вирішив проаналізувати, як два основні конкуренти за останніми соцопитуваннями на голову Львівської ОТГ: чинний міський голова Андрій Садовий та нардеп Олег Синютка будуть вирішувати найбільшу проблему, яка хвилює львів’ян – недосконалу транспортну систему та недостатню мобільність.

Ми також взяли й іншу, яка дотична до попередньої, – це поганий громадський транспорт.

Насамперед – і в Андрія Садового, і Олега Синютки вони не є пріоритетними, не йдуть основним пунктом. Щодо шляхів їх вирішення, то тут заходи частково збігаються, хоча акценти все ж різні. Зокрема, чинний міський голова ремонтуватиме основні магістралі, у той час, як Олег Синютка буде будувати нові дороги та транспортні розв’язки.

Читайте також: ТОП-5 проблем Львова. Кандидати на голову Львівської ОТГ дадуть відповідь, як вони їх вирішуватимуть

Щодо громадського транспорту, то спільним у Андрія Садового і Олега Синютки є впровадження електронного квитка. Різняться вони тим, що чинний міський голова розширюватиме маршрутну мережу та буде оновлювати рухомий склад, а Олег Синютка візьметься за реорганізацію його роботи.

Андрій Садовий

Тепер детальніше. Чинний міський голова Андрій Садовий основну увагу у свій програмі приділяє проблемі забудови міста без паралельного створення належної інфраструктури. Окрім шкіл і садочків, ідеться й про іншу соціальну інфраструктуру, а також про промислові зони міста.

Транспортну проблему (мобільність) кандидат вирішуватиме через продовження ремонту основних магістралей, пріоритет для руху матиме громадський транспорт.

Щодо громадського транспорту, то найважливішим завданням міський голова бачить уже згадуваний вище ремонт доріг та пріоритет на міських дорогах маршрутних автобусів та електротранспорту а також розвиток трамвайних і тролейбусних маршрутів. Окрім того, кандидат візьметься за оновлення рухомого складу громадського транспорту та втілення проєкту електронного квитка.

Олег Синютка

Оминаючи основний ідеологічний (не дати «слугам» керувати містом) пріоритет програми народного депутата Олега Синютка, найбільшу увагу теж присвячено інфраструктурі у місті. Крім того, важливим пунктом його програми є розвиток освіти.

Щодо транспортної системи (мобільності), то кандидат на голову Львівської ОТГ вбачає її вирішення у будівництві нових доріг та транспортних розв’язок. А також у зведенні нових та оновленні наявних автостанцій.

Громадський транспорт кандидат буде розвивати через реорганізацію його роботи та запровадження електронного квитка. Окрім того, буде впроваджувати програму «Безпечне місто».

Нагадаємо, напередодні місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, Tvoemisto.tv запитало членів своєї Спільноти про те, якими вони бачать найбільші проблеми в місті. А потім ми пошукали згадки про ці проблеми у програмах кандидатів, щоб дізнатись, як вони будуть їх вирішувати.

Читайте також: На голову Львівської ОТГ подалися 16 кандидатів. Хто вони?

Топ найбільших проблем в місті виглядає так:

  • недосконала транспортна система або недостатня мобільність (31% учасників голосування назвали це основною проблемою);
  • забудова міста без розвитку інфраструктури (важлива проблема для 22% опитаних);
  • поганий громадський транспорт (найбільшим недоліком вважають 17% опитаних);
  • проблеми з паркуванням (їх назвали 8% опитаних);
  • сміття у місті (5% львів’ян вважають найактуальнішою проблемою);
  • розвиток зелених зон (4% вважають топ-проблемою).
  • Ще 2% критикує екологічні рішення та дії ради за умов пандемії. 1% – схвильовані безпекою, інженерними мережами, сферою дозвілля та розвитком бізнесу.

Твоє місто

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав. 

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом без письмової згоди редакції та відповідного посилання на першоджерело, забороняється. 

 


Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!