Фото: Інститут міста

Фото: Інститут міста

Що Кошулинський обіцяє зробити для Львова. Аналіз програми

3140 0
Медіа-хаб Tvoemisto.tv вирішив проаналізувати, як кандидати на голову Львівської ОТГ орієнтуються у проблемах міста і як збираються їх вирішувати.

Напередодні місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, Tvoemisto.tv запитало членів своєї Спільноти про те, якими вони бачать найбільші проблеми в місті. А потім ми пошукали згадки про ці проблеми у програмах кандидатів, щоб дізнатись, як вони будуть їх вирішувати.

Зазначимо, що найбільшою проблемою в місті наші читачі вважають транспортну систему та недостатню мобільність.

Топ найбільших проблем в місті виглядає так:

  • недосконала транспортна система або недостатня мобільність (31% учасників голосування назвали це основною проблемою);
  • забудова міста без розвитку інфраструктури (важлива проблема для 22% опитаних);
  • поганий громадський транспорт (найбільшим недоліком вважають 17% опитаних);
  • проблеми з паркуванням (їх назвали 8% опитаних);
  • сміття у місті (5% львів’ян вважають найактуальнішою проблемою);
  • розвиток зелених зон (4% вважають топ-проблемою).

Ще 2% критикує екологічні рішення та дії ради за умов пандемії. 1% – схвильовані безпекою, інженерними мережами, сферою дозвілля та розвитком бізнесу.

Кандидат: Руслан Кошулинський,

Партія: Всеукраїнське об’єднання «Свобода»,

Програма: «Зробімо Львів найкращим!»

Особливості: Руслан Кошулинський не представляє особистої програми, виступає з партійним програмним документом. На сайті ВО «Свобода» відсутня біографія Руслана Кошулинського як кандидата на посаду голови Львівської ОТГ. Лише на сторінці «Керівництво» зазначено, що Руслан Кошулинський – голова секретаріату ВО «Свобода».

Передвиборна програма ВО «Свобода» на виборах 25 жовтня 2020 року розміщена на сайті ЦВК, де її можна завантажити. Документ займає 3 сторінки, поділений на 8 категорій, що містять завдання у таких галузях: охорона здоров’я та безпека, децентралізація, освіта, забудова, економіка, транспорт, культурний розвиток, інновації.

Ідеологія: Серед завдань тричі використали формулювання «Великий Львів», але не пояснили, що це означає:

  • зупинити будівельний хаос та затвердити новий генплан Великого Львова,
  • розробити нову транспортну схему міста, що відповідає реаліям Великого Львова.

У програмі присутня критика міської влади, що проявляється у протиставленні сучасного стану речей і того, що «Свобода» планує втілити в життя:

  • перетворити муніципальну варту з охоронної фірми для особистих потреб топ-чиновників у дієву структуру захисту та допомоги львів’янам;
  • провести дебюрократизацію – спрощення і зменшення ланковості у процесі прийняття рішень.

У документі присутні назви явищ, проти яких партія планує боротися і які пов’язує з сучасним станом у місті: «бюрократія», «будівельний хаос», «тотальна корупція», «паркувальний колапс».

Конкретика. У сформульованих завданнях не вказані дати, локації, виконавці, бюджети чи зацікавлені особи. Плани сформульовані узагальнено:

  • залучити українські та міжнародні компанії до управлінських процесів на засадах аутсорсингу;
  • забезпечити рівні умови для роботи підприємців;
  • будівництво екологічно безпечного заводу з переробки твердих побутових відходів і полігону в рівновіддаленій від усіх локації.

Програму виділяє намір ВО «Свободи» відновити «програми боротьби з пияцтвом та наркоманією». Також партія планує реалізувати проект «Карта Львів’янина» – ID картку для усіх міських сервісів.

Зіставивши наміри ВО «Свободи» та потреби львів’ян, можна дійти висновку: проблеми екології та зелених зон у програмі не висвітлені зовсім; плани в сфері мобільності та паркування – не конкретизовані. Наміри розвивати інфраструктуру описані без зазначення локацій, виконавців і дедлайнів.

>;Tvoemisto.tv також пропонує читачам ознайомитись із аналізом програм кандидатів на голову Львівської ОТГ за ключовими проблемами міста, які бачать члени спільноти «Твого міста»:

Також пропонуємо ідеї кандидатів на голову Львівської ОТГ для вирішення транспортної проблеми у Львові і проблеми сміття та хаотичної забудови.

Нагадуємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Щоб процес волевиявлення був успішним, дізнайтесь нові правила заповнення бюлетенів та роботи виборчих дільниць.

Соломія Кривенко

Інфографіка: Марія Стахів

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!