Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» партії «Голос»

2914 0
У Львівській ОТГ виділено шість виборчих округів, на яких оберуть 64-х депутатів ради громади. На кожному з округів політичні сили можуть висунути від 5 до 12 кандидатів за своїм порядковим списком. До міськради зможуть потрапити представники політсил, що подолають виборчий бар’єр у 5%.

Tvoemisto.tv знайомитиме своїх читачів із кандидатами у депутати ради Львівської ОТГ. Сьогодні пропонуємо першу «десятку» виборчого списку партії «Голос». Це:

  • Андрій Курочка
  • Андрій Дячишин
  • Віталій Троць
  • Марія Чижишин
  • Вікторія Христенко
  • Володимир Гаразд
  • Олекса Возняк
  • Тарас Мельник
  • Анастасія Карп'як

Перший номер у списку партії «Голос» – Андрій Курочка вже понад 20 років співає у хорі «Дударик». Також він працює заступником керівника відділу розвитку Українського католицького університету. У політику іде вперше.

Кандидат народився у Львові 1972 року, закінчив ЛНУ імені Івана Франка та УКУ. Починав кар’єру із посади вчителя математики у школі.

Він також є засновником постійної мистецької музейної колекції УКУ, співорганізатором десятків мистецьких проєктів та благодійних аукціонів, зокрема й бенкетів на підтримку УКУ «Перелаз».

За його словами, головне завдання – отримати якомога більшу фракцію, щоб створювати формати співпраці самим, а не підлаштовуватися під партнерів.

Другий номер у списку – 50-річний Андрій Дячишин – голова Комітету підприємців Львівщини, керівник ТзОВ «Ідея-Груп», у підприємництві – з 1992 року. Також він – секретар координаційної дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській ОДА, бізнес-омбудсмен з питань підприємництва у Львівській області.

Окрім того, кандидат – засновник і член ГО «Спільнота Діємо разом», керівником якої є Ярослав Рущишин – кандидат на голову Львівської ОТГ від партії «Голос».

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Європейської солідарності

37-річний Віталій Троць, правник за освітою – третій номер у списку «Голосу».

Віталій Троць працює керівником юридичного відділу компанії «Холдинг емоцій !Fest», є засновником кількох бізнесів і ГО стрілецько-спортивний клуб «Люфа».

Четвертий номер – Марія Чижишин, засновниця громадської організації «Обійми маму», що підтримує матерів онкохворих дітей.

Також кандидатка є генеральною менеджеркою «Вінтаж бутік готелю», членкинею робочої групи Львівської спілки готельєрів.

Народилась 1986 року у Львові.

П’ятою у списку є Вікторія Христенко, керівниця освітнього проєкту приватної школи від !Fest «Школа вільних і небайдужих». Народилася 21 квітня 1981.

Шостий номер партії «Голос» – Володимир Гаразд – гендиректор Development holding GNG, що займається будівництвом лижного курорту у Славській ОТГ. Пізніше працював керівником відділу казначейства у концерні Галнафтогаз.

Народився 1980 року, вивчав фінанси та кредит у Львівському університеті.

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Об'єднання «Самопоміч»

Сьомий номер – 46-річний Олекса Возняк. Він є засновником компанії ТзОВ «Компанія бізнес-технології онлайн», що надає ІТ-послуги. Окрім цього, Олекса Возняк – начальник відділу розробки програмного забезпечення ПАТ «Укртелеком».

Тарас Миляник – восьмий номер партії «Голос». Народився 1983 року. За освітою – лікар-стоматолог, працює у Першій комунальній стоматологічній поліклініці Львова. Уперше балотувався до Львівської міськради у 2006 році від партії «Український народний блок Костенка і Плюща», потім у 2012 році – від «Нашої України» та у 2015 – від «Народного руху України», але не пройшов.

Дев’ятий номер у списку – 32-річна громадська діячка Анастасія Карп’як. Вона – членкиня міської комісії з безпеки дорожнього руху від ГО «За якісний транспорт». Також вона є аспіранткою у НУ «Львівська політехніка», координує партію «Голос» у Личаківському районі.

Десята від «Голосу» – 33-річна Іванна Герус. Вона волонтерка, пластунка з 1999 року, навчалася в Інституті лідерства та управління УКУ.

У різний період часу очолювала Улад Пластунів Новаків, була виховницею, очолювала департамент фінансів осередку «Пласту» у Львові. У 2018 році її обрали керівницею Львівського осередку «Пласту».

Іванна Герус також є співзасновницею ГО «Спільнота Діємо разом», як і Андрій Дячишин та Ярослав Рущишин.

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» партії «Слуга народу»

Tvoemisto.tv також пропонує читачам ознайомитись із аналізом програм кандидатів на голову Львівської ОТГ за ключовими проблемами міста, які бачать члени спільноти «Твого міста»:

Також пропонуємо ідеї кандидатів на голову Львівської ОТГ для вирішення транспортної проблеми у Львові і проблеми сміття та хаотичної забудови.

Нагадуємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Щоб процес волевиявлення був успішним, дізнайтесь нові правила заповнення бюлетенів та роботи виборчих дільниць.

Твоє місто

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!